Skip to the main content.

2 min read

6 tip samt en anbefaling til nye bærbare

Featured Image

Alle med ansvar for IT-indkøb kender det: Der er tusind ønsker, muligheder og krav i spil, når der skal vælge nye bærbare til kollegerne. Derfor har vi lavet en oversigt over fem centrale funktioner og specs, man altid bør tjekke, før man vælger. Du får desuden en konkret anbefaling til en sikker og effektiv bærbar samt et vigtigt råd om IT-sikkerhed. Læs med her.

  1. Storage - den optimale kombination er et harddrive og en SSD. Med denne løsning får man lagerkapaciteten fra det traditionelle harddrive samt hastigheden fra en moderne SSD. Derfor anbefaler vi en SSD med minimum 256 GB og et sekundært hard drive på mindst 1TB. Flere af de nyeste topmodeller kører nu med de endnu hurtigere NVMe SSD´s, men sålænge den bærbare tilbyder en moderne SSD-løsning, er de allerfleste brugere særdeles godt dækket ind.

  2. Batterilevetid - alle ved det, men vi siger det lige alligevel: Den opgivne batterilevetid for en bærbar er vejledende! Den reelle batterilevetid afhænger i høj grad af, om man streamer meget, kører grafiske programmer, kæmpe regneark eller up- og downloader store filer ofte. Et godt tip er at kigge efter, hvor mange milliampere (mAh) eller Watt-timer (Wh) batteriet tilbyder. Jo højere tal, jo længere batterilevetid.

  3. USB Type C - vores anbefaling er Thunderbolt 4; primært pga. muligheden for at overføre op til 40 giga-bits i sekundet. Desuden giver Thunderbolt Type C mulighed for hurtigere opladning samt for at tilslutte flere 4K skærme eller en skærm med hele 8K til den bærbare. Sørg altid for, at den bærbare har mindst to USB Type C indgange.

  4. LTE, Wi-Fi eller Ethernet? - Wi-Fi forbindelse til nettet er nok for langt de fleste brugere. Til udkørende sælgere, teknikere og håndværksfolk som ikke kan være sikre på hele tiden at have adgang til et netværk, bør man dog vælge en bærbar med egen internetopkobling via LTE (og et SIM-kort). Tjek også altid, om den bærbare har en ethernet-indgang. Det er ikke længere altid standard. 

  5. Netværkskort - internethastigheden afhænger selvfølgelig i høj grad også af routerens kapacitet, signalets styrke osv. Men derfor bør man alligevel altid sikre sig, at den bærbares netværkskort kan klare mindst 4G og helst også 5G.


Vælg en bærbar med indbygget sikkerhed i topklasse


Kig efter indbygget endpoint-security!

Man bør også kigge på, hvilke indbyggede sikkerhedsforanstaltninger en bærbar indeholder. Et absolut minimum bør være et ePrivacy Filter, som udelukker ubudne øjne på toget eller i flyet. Vi anbefaler desuden at kigge nærmere på end-point-security løsninger med udgangspunkt i Zero Trust-princippet som fx SureStart, SureClick og automatisk gendannelse hvis operativsystemet inficeres.

Generelt anbefaler vi altid kunder med fokus på IT-sikkerhed bærbare fra HP Z-serien og HP Elite serien pga. deres mange indbyggede sikkerhedsfunktioner.

Har du også brug for hjælp og til at vælge skærme, tilbehør og sikkerhedsløsninger, så hent vores guide "Sådan vælger du den rette IT-løsning til kollegerne".Få den rette pris og konfiguration

Har du brug for hjælp til at vælge den rette konfiguration eller et godt tilbud på bærbare, så er du altid velkommen til at kontakte vores ekspert Mike Gosvig på telefon 60 66 86 20 eller på mig@codeex.dk.

Du er også altid velkommen til at følge os på LinkedIn, hvor vi løbende bringer nyheder om både løsninger og produkter.

Få mere viden og inspiration her

Se hvilke fordele lejet storage giver

Se hvilke fordele lejet storage giver

Ved at leje sig ind i en storage- og serverløsning, undgår man uforudsete udgifter til udskiftning og vedligeholdelse af hardware. Samtidig slipper...

Read More
Hvad er IT-afdelingens største udfordring i 2024?

Hvad er IT-afdelingens største udfordring i 2024?

IT-afdelingens rolle er ikke længere "kun" at levere grundlaget for virksomhedens drift og services. Betydningen for medarbejdernes trivsel,...

Read More
Brugt IT-udstyr er penge værd

Brugt IT-udstyr er penge værd

Systematisk udskiftning af IT-udstyr styrkter både datasikkerheden, CSR-regnskabet og økonomiafdelingen. Læs mere om fordelene, og hvordan du opnår...

Read More