Skip to the main content.

Bæredygtig IT

Som leverandør af hardware, services og datacenterløsninger til en lang række brancher tænker Codeex naturligvis også bæredygtigt.

Codeex > Bæredygtig IT

Tre veje til bæredygtig IT

I Codeex har vi arbejdet med recycling og bæredygtig IT siden dag ét. Vi har blandt andet sikret recycling af tusindvis af skærme og bærbare (inkl. GDPR-compliant datasletning) samt optimeret flere storkunders indkøb af hardware via aktiv asset management.

Vores fokus på bæredygtig IT skyldes dels, at "Samfundsansvar" er en af Codeex´ kerneværdier, dels at bæredygtig IT gavner vores kunders forretning, omdømme og rekruttering.

Vores nyeste fokusområde er at hjælpe vores kunder med at leve op til EU taksonomien samt at høste de potentielle fordele. Simpelthen fordi EU taksonomien vil påvirke hele EU og Danmarks erhvervsliv på sigt. 

Herunder kan du læse mere om vores tre hovedydelser indenfor bæredygtig IT.

ESG Rapportering – EU's klimadirektiv CSRD og de underliggende rapporteringskrav er SMV’erne indgang til at kunne levere til Danmarks største virksomheder

Asset Management sikrer, at der kun udskiftes og indkøbes den hardware og software, som der er brug for.

IT-genbrug sikrer, at det udtjente udstyr videresælges eller recycles, inkl. sikker og veldokumenteret datasletning. 

EU taksonomien er en vækstmulighed for SMV´er

EU taksonomien er funderet i det såkaldte CSRD-direktiv (Corporate Sustainability Reporting Directive). Det betyder, at de omfattede virksomheders CO2-udledninger skal indrapporteres i årsregneskabet på samme måde som de finansielle oplysninger, herunder dokumentation for underleverandørers udledning. 

I første omgang er finanssektoren valgt som motor for udbredelsen af taksonomien. Men eftersom disse virksomheder også skal dokumentere omfanget af deres underleverandørers CO2 emissioner, vil det være nødvendigt for eksisterende og potentielle underleverandører at kunne dokumentere omfanget af deres CO2-udledning.  

Gevinsten for de virksomheder, som overholder EU taksonomiens krav vil blandt andet være:
  • Bedre finansieringsmuligheder 

  • Fremtidssikring af aktiver

  • Øget værdi og større opkøbspotentiale

  • Potentiel underleverandør til virksomheder som skal opfylde EU taksonomien. 

Sådan dokumenterer du

Asset Management og IT-genbrug: Simpelt og effektivt

For hvert stykke hardware der genanvendes eller genbruges formindskes CO2 udledningen og forbruget af jordens ressourcer. Samtidig sikrer Asset Management at indkøb at virksomhedens IT-budget anvendes mest kosteffektivitet.

Afhængigt af tilstanden af den brugte hardware, destruerer eller videresælger vi dit udstyr sikkert og bæredygtigt med vores ISO-certificerede service.

Du får desuden tilsendt de nødvendige rapporter til at dokumentere, at alle data er slettet på alle enheder. Vi er naturligvis også ISO-certificerede på dette område. 

Blandt gevinsterne ved Asset Management og IT-genbrug er: 
  • Optimal udnyttelse af virksomhedens IT-budget

  • Datasletning der overholder GDPR

  • Understøttelse af virksomhedens CSR-strategi

 

Asset Management      IT genbrug

IT-Branchen giver 7 gode råd

En analyse fra Dansk Erhverv viser, at tre ud af fire virksomheder allerede er i gang med at omstille til en mere bæredygtig fremtid. Desuden har 45 % af disse virksomheder allerede opsat konkrete mål for reduktion af deres CO2-udledninger, 70% CO2-reduktion i 2030.

I bloggen her kan du læse 7 gode råd fra Danmarks største brancheorganisation for it- og televirksomheder; IT-Branchen, til indkøb af bæredygtig IT.

7 gode råd til indkøb af bæredygtig IT

2022-07-21-article-it-branchens-7-raad

Vil du vide mere om EU taksonomiens krav og muligheder?

Har du brug for sparring om, hvilken eller hvilke veje til fordelene ved bæredygtig IT, som er den bedste for din virksomhed? Eller har du allerede en bæredygtighedsstrategi, som "bare" skal eksekveres mest (kost)effektivt?

Uanset hvad din situation er, så er du altid velkommen til at kontakte en af vores eksperter for en uforpligtende snak om dine muligheder. 

Jimmi Ekberg

Jimmi Ekberg

Partner
EU Taksonomi

T: 22 76 75 45
@: je@codeex.dk

Frederik Bentler

Frederik Bentler

Sales Director
Asset Management

T: 29 70 84 40
@: fb@codeex.dk

email_signature_photo_mn_ny

Morten Neubert

Technical Project Manager
Recycle

T: 60 17 85 04
@: mon@codeex.dk