Skip to the main content.

2 min read

Interview med infrastrukturekspert Bo Reggelsen

Featured Image

En kosteffektiv IT-sikkerhedsløsning som både ledere, kolleger, kunder og eksterne partnere er trygge ved er essentiel for enhver virksomhedsstørrelse og -type. Man kan enten vælge at løse opgaven selv eller at lade eksterne løse eksperter tage sig af udfordringen.

Herunder deler Bo Reggelsen ud af sin dybe indsigt i fordelene ved implementering af eksterne MDR-tjenester (Managed Detection and Response).

Omkostningseffektivitet: Det afgørende argument for implementering af MDR

På spørgsmålet om hvad det vigtigste argument er for implementere af MDR, peger Bo på de reducerede omkostninger. "Mange organisationer ser mod MDR for at nedbringe de høje omkostninger ved at etablere og vedligeholde interne sikkerhedsoperationer," forklarer Bo. "Ved at outsource SOC-ansvaret til en ekstern tjenesteudbyder slipper virksomheden for løbende at skulle investere i opdatering af interne ressourcer, man kan hurtigt skalere op eller ned, og man behøver ikke betale for værktøjer, som kun sjældent bruges."


Hvad er MDR?
MDR (Managed Detection and Response) er en holistisk tilgang til cybersikkerhed, der kombinerer 24/7 netværksovervågning, proaktiv trusselsjagt og hændelsesdetektion.

Kernefunktionerne er:

  • Overvågning af netværk og systemer døgnet rundt
  • Hurtig identifikation af trusler og sårbarheder
  • Proaktiv reaktion på sikkerhedshændelser
  • Ekspertstøtte fra specialister
  • Hjælper med at overholde komplekse reguleringer
  • Minimerer nedetid og beskytter mod ransomware-angreb
  • Øger kundernes tillid og loyalitet

Målgruppe: Virksomheder, der ønsker en omfattende ramme til at reagere på moderne cybertrusler.



Mangel på sikkerhedskompetencer: En voksende udfordring

En voksende mangel på de nødvendige kompetencer inden for IT-sikkerhed er også en væsentlig grund til implementering af MDR. "Med en global mangel på kvalificeret personale inden for cybersikkerhed er det en kæmpe fordel, at MDR altid har den nødvendige ekspertise der altid er opdateret om de nyeste trusler og løsninger."


Forbedring af reaktionstiden: MDR's rolle i håndtering af sikkerhedshændelser

På spørgsmålet om hvordan MDR kan forbedre reaktionstiden på sikkerhedshændelser, forklarer Reggelsen: "MDR hjælper med at reducere MTTD (Mean-time-to-detect) og MTTR (Mean-time-to-respond) ved at tilbyde hurtigere identifikation og løsning af hændelser. Dette er afgørende, da traditionelle organisationer ofte kæmper med langsom registrering og reaktion på sikkerhedshændelser."



website-blog-article-interview-bo-reggelsen-01


Regulatorisk overholdelse og bekæmpelse af ransomware: Vigtige faktorer

Bo Reggelsen nævner også regulatorisk overholdelse og bekæmpelse af ransomware-angreb som vigtige faktorer. "MDR hjælper virksomhed med at overholde komplekse reguleringer. Samtidig opdater og reager dermed i tide på ransomware-trusler ved tegn på kompromittering.”



Forbrugertillid: En prioritet for MDR

Endelig påpeger Bo vigtigheden af at opretholde forbrugertillid ved at forbedre sikkerheden. "MDR hjælper med at prioritere databeskyttelse og minimere nedetid, hvilket styrker tilliden og loyaliteten hos kunderne."



Konklusion: MDR er oftest den bedste løsning

Der findes selvfølgelig enkelte store firmaer med store IT-afdelinger, hvor alle de nødvendige kompetencer er til stede for at tilbyde effektiv IT-sikkerhed på rentabel vis. Men for langt de fleste virksomheder, er en MDR-løsning den bedste løsning set fra både IT-afdelingen og økonomiafdelingens synspunkt.


Du er altid velkommen til at kontakte Bo

Er du nysgerrig efter at lære mere om, hvordan Codeex og en MDR-løsning kan gavne din virksomhed? Ring eller skriv til Bo for en uforpligtende snak om dine konkrete udfordringer eller bekymringer på br@codeex.dk / +45 2028 5170

#Codeex #Arcticwolf #Sikkerhed #MDR

Få mere viden og inspiration her

Interview med Apple-specialist Benjamin Gierringe

Interview med Apple-specialist Benjamin Gierringe

Velkommen til vores nyeste ”Codeex ekspertinterview.” Denne gang taler vi med Benjamin Gierringe, Apple Specialist hos Codeex.

Read More
Interview med infrastrukturekspert Bo Reggelsen

Interview med infrastrukturekspert Bo Reggelsen

En kosteffektiv IT-sikkerhedsløsning som både ledere, kolleger, kunder og eksterne partnere er trygge ved er essentiel for enhver...

Read More
Hvad er ligheden mellem en natklub og et IT-netværk?

Hvad er ligheden mellem en natklub og et IT-netværk?

Ekspertinterview med Codeex´ netværksekspert, partner og direktør for Codeex Solutions Rasmus Bang. Et stabilt og sikkert netværk er afgørende for...

Read More