Skip to the main content.

2 min read

Hvad er Microsoft Azure? Og hvad er fordelene?

Featured Image

Azure er Microsofts cloud computing-platform som tilbyder en lang række tjenester as-a-Service, herunder infrastruktur som en service (IaaS), platform som en service (PaaS) og software som en service (SaaS). Fordelen er, at man som virksomhed kan bruge Azure til at hoste sine applikationer, opbevare data og udvikle nye løsninger med maksimal sikkerhed og let adgang til skalering. Læs mere i bloggen her.

Skalerbarhed og fleksibilitet

Alle virksomheder men herunder især små og mellemstore virksomheder med ambitioner eller store sæsonudsving oplever skiftende behov. Azure gør det nemt at tilpasse sig disse ændringer, da man nemt kan øge eller reducere sine ressourcer og tjenester. Det er blot et spørgsmål om at tilkøbe eller fravælge ydelser og kapacitet. Dermed undgår man hele processen med at vælge og investere i hardware og infrastruktur. Samtidig får virksomheden lettere ved at reagere på markedets skiftende krav og opretholde konkurrenceevnen.


Skalerbart, fleksibelt og kosteffektivt

Kosteffektivitet

For SMV'er er omkostningseffektivitet ofte en afgørende faktor. Azure tilbyder en pay-as-you-go-model, hvor virksomheden kun betaler for de ressourcer og tjenester, de rent faktisk bruger. Dette eliminerer behovet for store up-front-investeringer og giver SMV'er mulighed for at budgettere mere præcist.

Cloud computing reducerer desuden de afledte omkostninger til vedligeholdelse og strømforbrug, hvilket yderligere forbedrer økonomien i at bruge Azure.


Sikkerhed og compliance

Microsoft Azure investerer betydelige ressourcer i at sikre dataintegritet og beskytte mod trusler. Azure tilbyder avancerede sikkerhedsløsninger som firewall, identitetsstyring og adgangskontrol, der hjælper med at beskytte data og applikationer.

Azure tilbyder desuden en bred vifte af globale compliance-standarder, hvilket gør det lettere at overholde lovgivningsmæssige krav og dermed reducere risikoen for bøder eller juridiske problemer.

Der er dog en række sikkerhedsindstillinger på brugerniveau, som virksomheden selv har ansvaret for. Det kan du læse mere om i eBogen Azure Security Tjekliste herunder.

Hent din Azure Security TjeklisteSkalerbare databaser og analysemuligheder

Azure tilbyder skalerbare databaseløsninger og avanceret dataanalyse til virksomheder og ledelser, som ønsker at træffe sine strategiske beslutninger på et databaseret grundlag.

Med Azure SQL Database og Azure Cosmos DB lagres og analyseres store mængder data uden at virksomheden behøver bruge ressourcer på hardware og infrastruktur.


skalerbare databaser med global rækkevidde og tilgængelighed

Global rækkevidde og tilgængelighed

Azure har et imponerende netværk af datacentre rundt omkring i verden. Det er afgørende for virksomheder, der ønsker at udvide deres marked og tilbyde tjenester på internationale markeder. Azure's globale tilgængelighed sikrer også høj oppetid og pålidelighed, hvilket er kritisk for en stabil online tilstedeværelse.Nem integration og skalerbare udviklingsmuligheder

Azure tilbyder en bred vifte af værktøjer og tjenester, der gør det nemt og hurtigt for SMV'er at integrere deres eksisterende applikationer og infrastruktur med cloud-løsninger.

Derudover giver Azure udviklere mulighed for at bygge skalerbare og innovative løsninger ved hjælp af populære programmeringssprog og udviklingsværktøjer. Dermed åbnes døren for hurtig udvikling og innovation.


God kundesupport

Kundesupport og ressourcer

Endelig tilbyder Microsoft Azure omfattende kundesupport og ressourcer til SMV'er. Dette inkluderer online dokumentation, trin-for-trin vejledninger, uddannelsesmaterialer og et aktivt community af brugere og eksperter. Man kan altid finde hjælp og rådgivning, når der er brug for det, hvilket gør det let at udnytte Azure fuldt ud.Derfor anbefaler Codeex Microsoft Azure

Microsoft Azure tilbyder en omfattende men samtidig stadig lettilgængelig cloud computing-løsning, der kan hjælpe ambitiøse virkomheder med at opnå deres mål på en omkostningseffektiv, sikker og fleksibel måde.

Vil du have en uforpligtende snak om, hvordan Microsoft Azure kan hjælpe din virksomhed til at nå sine mål, så er du altid velkommen til at salgsdirektør Frederik Bentler på fb@codeex.dk eller 76761 0000. 

Få mere viden og inspiration her

Interview med infrastrukturekspert Bo Reggelsen

Interview med infrastrukturekspert Bo Reggelsen

En kosteffektiv IT-sikkerhedsløsning som både ledere, kolleger, kunder og eksterne partnere er trygge ved er essentiel for enhver...

Read More
Hvad er ligheden mellem en natklub og et IT-netværk?

Hvad er ligheden mellem en natklub og et IT-netværk?

Ekspertinterview med Codeex´ netværksekspert, partner og direktør for Codeex Solutions Rasmus Bang. Et stabilt og sikkert netværk er afgørende for...

Read More
Interview med WiFi-ekspert Nicolai Bentsen

Interview med WiFi-ekspert Nicolai Bentsen

I en verden hvor der er WiFi overalt, gemmer sig et paradoks, som mange virksomheder støder på i deres stræben efter det perfekte netværk. Nicolai...

Read More