Skip to the main content.
Webshop

2 min read

Tips til at vælge det rette IT-udstyr til kollegerne

Featured Image

”Modern worplace” eller ”den hybride arbejdsplads”  handler om fuld fokus på at medarbejderne får en fleksibel, effektiv og IT-sikker hverdag uden belastningsskader. I denne blog kigger vi nærmere på, hvad der skal til for at fastholde medarbejdernes arbejdsglæde og effektivitet samt undgå sygedage på grund af belastningsskader.


Efter Covid er ønsket - og for især de unges vedkommende kravet - om at kunne arbejde både på kontoret, derhjemme og på farten steget. Det er et helt naturligt, men det rejser også en del udfordringer for IT-afdelingen, især i forhold til IT-sikkerheden.

Tidligere sad alle medarbejdere på kontoret og var dækket af en fælles firewall og et beskyttet netværk. I dag sidder halvdelen af kollegerne derhjemme, i udlandet eller i det offentlige rum. Derfor bør IT-afdelingens fokus på IT-sikkerhed flytte sig fra lokationer og netværk til endpoint-security.


 

Fokus på endpoint-security, når du vælger bærbare

Udfordringen ved medarbejdere der arbejder hjemmefra er ofte at holde medarbejdernes data og datatrafik sikre. Netværket er ofte medarbejdernes eget, og en central overvågning og opdatering af alle clienter kompliceres, når medarbejderne ikke er på samme netværk.

Derfor bør man man som ansvarlig for indkøb af bærbare fokusere ekstra meget på de forskellige modellers aktive og passive sikkerhedsfeatures. I Codeex anbefaler vi, at man først og fremmest overvejer bærbare fra HP, da HP er den producent som indbygger flest sikkerhedsfunktioner i sine modelserier.

Kig fx på HP G9-serien, som har et væld af indbyggede sikkerhedsfunktioner. Det er desuden vigtigt at være opmærksom på, at hjemmekontorernes printere i stigende grad bliver angrebet af ransomware.

eBog med flere tips til at vælge det rette IT-udstyrKorrekt ergonomi giver færre sygedage

I starten af Corona hvor alle troede at fast hjemmearbejde kun var for en kort periode, kunne de fleste stille sig tilfredse med en bærbar på skødet i sofaen. Efterhånden som perspektivet med hjemmearbejde blev mere langsigtet, indtog fladskærme med indbygget dock og videokamera hjemmekontorerne.

HubSpot Video


Næste ønske til hjemmearbejdspladsen er i mange tilfælde ergonomisk korrekte tastaturer og mus. Dels for at hæve effektiviteten i forbindelse med rutineopgaver, dels for at reducere sygemeldinger på grund af seneskedehindebetændelse, musealbue, karpannal-syndrom og spændingshovedpiner.

Her er især RollerMouse tastaturer og mus effektive, fordi den centralt placerede "mousebar" helt eliminerer behovet for igen og igen at skulle række ud efter en traditionel mus.

Lige nu er det muligt at prøve udstyr fra RollerMouse gratis i 14 dage.


modern_workplace_ergonomi_rollermouse

Slip for support og opdateringer

Du har sikkert hørt om computer-as-a-service, hvor man lejer medarbejdernes bærbare for en fast månedlig ydelse. Med ”arbejdsplads-as-a-service” går Codeex et skridt videre.

”Arbejdsplads-as-a-service” er et koncept, hvor du betaler et fast månedligt beløb for hver medarbejders IT-setup; dvs. bærbar/stationær, printer og VPN samt alle arbejds- og sikkerhedsprogrammer, (dansk) support, landsdækkende udkørende reparation samt udrulning og automatisk opdatering af Exchange Online, MS Teams, One Drive for Business, Device Management, Office 365 apps (Cord, Excel, PPT, Access, etc.) samt Microsoft M365 Protection og Windows Virtual Desktop med Azure.

Fordelen er at medarbejderne får optimal hardware, ikke selv skal bøvle med opdateringer og at de ikke behøver bekymre sig om IT-sikkerheden. Alt styres fra centralt hold og helt automatisk.

Fordelen for virksomhedens IT-afdeling er, at man slipper for at bruge tid på driftsopgaver og man ikke konstant bliver afbrudt af supportspørgsmål.

Virksomhedens IT-afdeling kan i stedet bruge tid på udvikling af strategiske løsninger samt optimering af virksomhedens generelle IT-infrastruktur.

Se intro-videoen til arbejdsplads-as-a-service herunder eller læs mere om arbejdsplads-as-a-service her.


HubSpot Video


En anden mulighed for at slippe for hverdagens drift- og supportopgaver er at lade en ekstern samarbejdspartner løse opgaverne. Det kan du læse mere om fordelene ved i eBogen "IT-chefens quickguide til et lettere liv".


Få en snak med vores ekspert

Du er også altid velkommen til at kontakte vores ekspert i valg af hardware og sikkerhed Charlotte Fredsgaard på cf@codeex.dk eller 7044 4977.

I vores nyhedsbrev skriver vi løbende om fleksibilitet og sikkerhedsløsninger på alle niveauer. Vil du holde dig opdateret på de nyeste muligheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her - eller følg os på Linkedin.

Få mere viden og inspiration her

Cisco HyperFlex: Skalerbarhed og effektivitet med minimalt forbrug

Cisco HyperFlex: Skalerbarhed og effektivitet med minimalt forbrug

I en tid hvor data er konge, og virksomheder konstant søger efter måder at optimere deres it-infrastruktur på, bliver Cisco HyperFlex rost for sin...

Read More
Hvorfor er HP Wolf Security den bedste sikkerhedsløsning?

Hvorfor er HP Wolf Security den bedste sikkerhedsløsning?

HP Wolf Security er HP´s bud på en sikkerhedsløsning til at beskytte alle dele af organisationers digitale miljøer mod en bred vifte af cybertrusler,...

Read More
Hvad er Fortinet? Og hvad er fordelene?

Hvad er Fortinet? Og hvad er fordelene?

Fortinet er en af verdens førende leverandører på netværksområdet. Specialet er udvikling og implementering af avancerede sikkerhedsløsninger, der...

Read More