Skip to the main content.

2 min read

5 tips til at vælge den rette bærbare

Featured Image

Den bedste bærbare er ikke den samme for designeren, talknuseren eller office-troldkvinden. Behovene er simpelthen for forskellige. Der er dog en række centrale funktioner og specs, man altid bør tjekke, før man vælger nye bærbare til kollegerne. I denne uges blog får du 5 tips til at vælge den rette bærbare - plus et vigtigt råd om IT-sikkerhed.


Nogle tips kan være vigtigere end andre

Herunder følger de fem punkter. Vær opmærksom på, at afhængigt af brugernes behov, vil nogle punkter betyde mere end andre.

  1. Storage – tidligere var det kapaciteten for harddrivet, man kiggede på. Nu er den optimale løsning kombinationen af et harddrive og en SSD, så man får både lagerkapaciteten fra det traditionelle harddrive samt hastigheden fra en moderne SSD. Derfor anbefaler vi en SSD med minimum 256 GB og et sekundært hard drive på mindst 1TB. Flere af de nyeste topmodeller kører nu med de endnu hurtigere NVMe SSD´s, men sålænge den bærbare tilbyder en moderne SSD-løsning, er de allerfleste brugere særdeles godt dækket ind.

  2. Batterilevetid – alle ved det, men vi siger det lige alligevel: Den opgivne batterilevetid for en bærbar er vejledende. Den reelle batterilevetid afhænger i høj grad af, om man streamer meget, kører grafiske programmer, kæmpe regneark eller up- og downloader store filer ofte. Et godt tip er at kigge efter, hvor mange milliampere (mAh) eller Watt-timer (Wh) batteriet tilbyder. Jo højere tal, jo længere levetid. Et andet tip er kigge efter en bærbar med mulighed for lynladning: Ikke noget brugerne har brug for i hverdagen, men når behovet opstår, bliver de glade for det!

  3. USB Type C – minimum to indgange eller flere. Der findes flere typer USB C ports. Vores anbefaling er Thunderbolt 4; primært pga. muligheden for at overføre op til 40 giga-bits i sekundet. Desuden giver Thunderbolt mulighed for hurtigere opladning samt for at tilslutte flere 4K skærme eller en skærm med hele 8K til den bærbare.

  4. LTE, Wi-Fi eller Ethernet? – Wi-Fi forbindelse til nettet er passende for langt de fleste brugere. Udkørende sælgere, teknikere og håndværksfolk som ofte skifter lokation og ikke kan være sikre på hele tiden at have adgang til et netværk, har dog brug for en bærbar med egen internetopkobling via LTE (og et SIM-kort). Er brugerne ramt af ustabil adgang til Wi-Fi på kontoret eller derhjemme, bør man tjekke om den bærbare har ethernet-adgang. Tidligere var det standard, men med udbredelsen af Wi-Fi ser vi flere og flere bærbare uden ethernet-adgang.

  5. Netværkskort – internethastigheden afhænger selvfølgelig i høj grad også af routerens kapacitet, signalets styrke osv. Men derfor bør man alligevel altid sikre sig, at den bærbares netværkskort kan klare mindst 4G og helst 5G.

hvilken-baerbar-skal-man-vaelgeEndpoint security er vigtig!

Efterhånden som virksomhedernes beskyttelse af netværk og data er blevet stærkere, er de IT-kriminelle begyndt at kigge efter andre indgang for deres virusangreb og malware. Her er medarbejdere, som arbejder hjemme eller på farten og dermed ikke er dækket af virksomhedens sikkerhedsforanstaltninger oplagte mål.

Derfor bør man også overveje, hvilke fysiske sikkerhedsforanstaltninger en bærbar bør tilbyde. Et absolut minimum bør være et ePrivacy Filter som udelukker ubudne øjne på toget eller i flyet. Vi anbefaler desuden at kigge nærmere på end-point-security løsninger med udgangspunkt i Zero Trust-princippet som fx SureStart, SureClick og automatisk gendannelse hvis operativsystemet inficeres samt login via scanning af venemønsteret i brugerens håndflade eller login via ansigtskendelse.Gør din back-up data utilgængelige

Udover maksimal end-point-security bør man kigge nærmere på de software-løsninger, som øger datasikkerheden, når medarbejderne arbejder væk fra kontoret. Her anbefaler vi især data back-up løsninger som Acronis samt Dell EMC Cyber Recovery, primært pga. det sikkerhedsmæssige niveau som kan opnås relativt billigt og uden de store implementationsprocesser eller påvirkning af brugernes hverdag.


endpoint security er afgørendeMere hjælp til at vælge

Vil du være sikker på at få næste uges tips om hardware og sikkerhedsløsninger med mere, så tilmeld dig vores nyhedsbrev her- eller følg os på linkedin.

Få mere viden og inspiration her

Interview med infrastrukturekspert Bo Reggelsen

Interview med infrastrukturekspert Bo Reggelsen

En kosteffektiv IT-sikkerhedsløsning som både ledere, kolleger, kunder og eksterne partnere er trygge ved er essentiel for enhver...

Read More
Hvad er ligheden mellem en natklub og et IT-netværk?

Hvad er ligheden mellem en natklub og et IT-netværk?

Ekspertinterview med Codeex´ netværksekspert, partner og direktør for Codeex Solutions Rasmus Bang. Et stabilt og sikkert netværk er afgørende for...

Read More
Interview med WiFi-ekspert Nicolai Bentsen

Interview med WiFi-ekspert Nicolai Bentsen

I en verden hvor der er WiFi overalt, gemmer sig et paradoks, som mange virksomheder støder på i deres stræben efter det perfekte netværk. Nicolai...

Read More