En isoleret backup er dit sidste forsvar mod cyberangreb

 

Virusangreb på mailbokse og hjemmesider er fortid. Nu går de IT-kriminelle direkte efter dine back-up data.

Tidligere var de professionelle IT-kriminelles foretrukne våben virusangreb på mailbokse og hjemmesider. Men efterhånden som firewalls og virusscannere har nået et højt niveau, sker det nu sjældnere, at virksomheder oplever alvorlige virusangreb.

Desværre betyder det ikke, at man slipper for at bekymre sig om sin IT-sikkerhed. For som med enhver anden form for kriminalitet er problemet ikke løst. De kriminelle finder blot et nyt område at angribe.

I 2021 går hackerne målrettet efter at ødelægge din back-up plan
Fortidens virusangreb ramte ”front-end siden” af virksomheden, fx ved at inficere mailprogrammer eller blokere hjemmesider. Men efterhånden som data er blevet mere og mere værdifulde for virksomheder i alle brancher, er det her, hackerne sætter ind.

Fremgangsmåden er også ændret. Hvor de kriminelle før gik efter at skabe mest mulig ravage på "front-end siden" af virksomheden, er det nu data i back-end, der angribes - typisk via ransomware-angreb, hvor de IT-kriminelle tager virksomhedens forretningskritiske data som gidsel, indtil virksomheden betaler et stort beløb for at få frigivet data eller undgå yderligere sletning af data. 

Dells modsvar på det ændrede trusselsbillede, er Cyber Recovery. En løsning der kort fortalt opbevarer alle forretningskritiske data i en Vault, som fungerer uafhængigt af virksomhedens netværk og dermed er usynlig for hackere og ransomware.

I videoen herunder finder du en kort gennemgang af Cyber Recovery (01:28). 

 
Forebyggelse og netværks-uafhængig back-up er løsningen

Beskyttelse mod hackere og ransomware kræver, at man ikke kun beskytter sin front-end men også fokuserer på sikker back-up af alle data. Men det har hackerne også regnet ud. Så nu går de målrettet mod at inficere virksomhedens back-up data. For uden backup-up data at falde tilbage på,er virksomheden chanceløs i kampen mod hackere eller ransomware.

Opdag skaden i morgen i stedet for om 3 mdr.
Da angrebene er rettet mod en back-up, som ikke bliver brugt i dagligdagen, går der ofte 3 til 6 måneder inden et angreb opdages.

Typisk opdager en virksomhed først et ransomware-angreb, når der opstår skader i selve produktionsmiljøet og den konkrete afpresning allerede er begyndt. Og da er skaderne på virksomhedens back-up data ofte uoprettelige.

Udover at isolere din virksomheds back-up i en netværks-uafhængig Vault, kører Cyber Recovery fra Dell også daglige analyser af datastrømme og -strukturer via AI og Machine Learning.

Det betyder, at eventuelle angreb opdages indenfor 24 timer således, at skaden blive minimal. 

 

Beskyttelse af data er forretningskritisk

Ifølge Industryweek.com er antallet af cyberangreb stadig stigende og de største trusler kommer i dag fra IoT-baserede angreb, interne angreb, ransomware, phishing eller gammeldags hacking, der dog er aftagende.

I mange moderne virksomheder overstiger værdien af de indsamlede data værdien af virksomhedens fysiske aktiver med længder. Derfor er det - desværre - også logisk, at data er værdifulde for IT-kriminelle og konkurrenter.

Derfor er det afgørende, at man er i stand til at beskytte og gendanne sine forretningskritiske processer og data. Ellers kan det have store økonomiske konsekvenser for virksomheden. Se bare på Mærsk, Demant og ISS. 

af detected malware
er ransomware

 

af virksomheder opdager
ikke cyberangreb

 

af virksomheder har inden for de seneste 12 måneder oplevet negative hændelser.
 

Dell EMC Cyber Recovery Solution

I den ideelle verden ville et sikkerhedsprodukt som dette ikke være nødvendigt. Men desværre er den digitale verden alt andet end ideel, hvad datasikkerhed angår.

Dell EMC Cyber Recovery er en løsning, der er skabt til at automatisere end-to-end workflows for at beskytte forretningskritiske data, identificere mistænkelig aktivitet og – om nødvendigt – genetablere opdaterede og dermed brugbare data.

Med Dell Cyber Recovery beskyttes de mest forretningskritiske data i en Cyber Vault. Der er et “air-gap” mellem det eksisterende netværk og Vaulten. Det betyder kort fortalt, at selvom en hacker har fået adgang til netværket, så vil Cyber Vaulten med de forretningskritiske data ikke være synlig og derfor ikke blive angrebet.

Udover at gøre back-uppen af virksomhedens forretningskritiske data usynlige, kører Cyber Recovery dagligt en Vault data-analyse af alle indkommende data og datastrømme for abnormaliteter.

Denne analyse gør, at angreb bliver opdaget langt tidligere og evt. skade dermed minimeres.

 

Cyber Recovery Vault - det digitale pengeskab

Det er sjældent, at man ser bagud i tiden, når det gælder datasikkerhed. Men faktisk giver det god mening.

Dell EMC Cyber Recovery Solution isolerer og fastholder dine forretningskritiske data i en Cyber Recovery Vault, som er isoleret fra de primære netværk og dermed er usynlig for hackere og ransomware.

Populært sagt er det lidt på samme måde, som man i ”gamle dage” opbevarede sine værdifulde dokumenter i et brandsikret pengeskab, som det var umuligt for tyve at få adgang til. I den digitale version er der desuden tilsat masser af teknologi, blandt andet regelstyrede og automatiserede workflows for overførsel af data via et Air Gap samt identifikation af abnormale datastrømme- og strukturer via AI og Machine Learning.
 cyber_recovery_billede

Kombinationen af den passive beskyttelse af back-up data i en isoleret Cyber Vault med en effektiv og intelligent analysemotor, som overvåger dataudvekslingen mellem produktionsmiljøet og Cyber Vaulten giver noget nær 100 % beskyttelse mod, at virksomhedens data bliver taget som gidsel i et ransomwareangreb.

 

De IT-kriminelle har en klar strategi. Har du?

Dem der angriber din virksomhed har en klar plan og strategi for, hvordan de vil omgå dit forsvar og gøre størst mulig skade på dine data. Så uden en gennemtænkt forsvarsstrategi og en klar plan A og B for genoprettelse af data, er din virksomhed bagud. 

Virksomhedens digitale modstandsdygtighed skabes i synergien mellem teknologier og processer. Derfor skal forretningens forsvarsstrategi planlægges og implementeres i krydsfeltet mellem disse to nøgleområder.

Med Dell EMC: Advisory og Implementation Services identificeres centrale applikationer, gendannelsestid og mål.

Vores Dell EMC konsulenter er blandt de højst certificeredei Norden. Derfor kan du trygt lade os bistå med planlægning, rådgivning og implementering.

Vi sikrer dig blandt andet dataanalyse, som er et træk foran samt hurtig genetablering af data. Begge dele kan du læse meget mere op herunder. 

Dataanalyse, der altid
er et træk foran
Trusselbilledet forandrer og tilpasser sig konstant og kræver derfor et tilsvarende adaptivt, analytisk framework, der inkluderer værktøjer såsom artificial intelligence (AI) og machine learning (ML), der sikrer at løsningen altid er mindst et træk foran truslen.


 

cyber_recovery_billede1

cyber_recovery_billede2

Hurtig genetablering af data
Når der skal reageres på et sikkerhedsbrud er nøjagtighed, hastighed og enkelhed de tre vigtigste elementer, når kritiske systemer og data skal tilbage online. Foruddefinerede automatisede workflows for gendannelse og udbedring af data efter en cyberhændelse er en væsentlig styrkelse af din organisations digitale forsvar. 

 

Mads Kruse Sørensen
 


Kontakt Mads Sørensen for din sikkerheds skyld

Mads er ekspert i Cyber Recovery og altid klar til en uforpligtende snak om dine muligheder og behov.

Mads Kruse Sørensen
Business Development Manager
Mobil: 76 71 00 00
E-mail: mks@codeex.dk

Book et møde med Mads

Mads Kruse Sørensen
 

Det bedste ved at handle med Codeex?

Vi er en virksomhed i vækst, og vi vil gerne være endnu større. Det bliver vi kun, hvis vores rådgivning skaber reel værdi og vores service overgår konkurrenternes.

Derfor tager vores rådgivning altid udgangspunkt i din virksomheds forretningsmæssige behov, ikke i vores leverandørers salgsmål. Og når produktet eller servicen er valgt, gør vi en dyd ud af at levere, implementere og supportere med fagligt overskud og et smil på læben.

Men tag ikke vores ord for det – giv os chancen. Vi lover, at vi aldrig gør mindre end vores allerbedste for at gøre dig tilfreds.