Kender du forskellen på sikkerhedskopier og reel back-up?

 

Sikkerhedskopier forsvinder efter et år - backup er for altid

Alt for mange brugere og IT-ansvarlige tror, at at Microsoft 365 backup er backup nok. Men det er det ikke. Microsoft 365 tager sikkerhedskopier af alle filer - men det er ikke det samme som backup.

Det er der desværre rigtig mange, der lærer på den hårde måde, når de har mistet forretningskritisk data og historik fra Exchange, SharePoint, OneDrive og Teams i forbindelse med fx ransomware, virusangreb eller hacking.

Eller når de opdager, at sikkerhedskopierne automatisk bliver slettet efter et år. Alle ældre data og filer slettes automatisk. Det samme gælder i øvrigt for slettede mails i Outlook. Bortset fra, at slettede mails forsvinder allerede efter 30 dage.

 

Din backup må ikke være tilgængelig fra dit netværk

 Tidligere rettede de IT-kriminelles deres angreb mod "front-end siden” af virksomheden for at inficere mailprogrammer eller blokere hjemmesider. Men efterhånden som data er blevet mere og mere værdifulde for virksomheder i alle brancher, går de IT-kriminelle nu målrettet efter virksomhedernes backup-data.

Et angreb på virksomhedens back-up data er katastrofalt fordi:

  • Angrebet starter i backuppen og dermed først opdages, når der allerede er sket omfattende skade på forretningskritisk data.
  • Man er som virksomhed magtesløs, fordi et angreb på virksomhedens backup af data er et direkte angreb på virksomhedens nødplan.

Forsøger man at restore sine data, skal man mange måneder tilbage for at finde backup-data, der ikke er inficeret. Men så er data oftest forældede og dermed reelt ubrugelige. Det er her, det for alvor bliver forretningskritisk – og sandsynligvis grunden til, at cirka
58 % af alle ransomware-angreb i 2020 endte med, at virksomheden betalte de it-kriminelle for at frigive eller re-etablere forretningens data.


Løsningen er at holde sine backup data isoleret fra netværket

Bruger man en ekstern løsning som backup for sine forretningskritiske data, så er backuppen og data usynlige for hackere, virus og ransomware. Det er her, den store forskel mellem MS 365 sikkerhedskopier og reel backup ligger.

 

"MS 365 sikkerhedskopier ligger synlige og tilgængelige for al uvedkommende eller skadelig trafik på dit netværk. Hvorimod en ekstern backup-løsning separerer din backup fra virksomhedens netværk og dermed ikke er synlig eller tilgængelig for ubudne gæster." Mads Kruse Sørensen, Business Development Manager, Codeex.

 

Vidste du, at OneDrive automatisk overfører inficerede filer!

Lad os sige, at du på kontoret har åbnet og gemt en fil på din computer, der hedder Noter2021.docx. Du uploader så filen til OneDrive. for at arbejde videre derhjemme. Men du fik desværre en virus med i købet. Virussen krypterer din Word-fil og ændrer navnet til KorrupteNoter.html. OneDrive synkroniserer med det samme, så nu har du også ransomware på OneDrive. Og hvad værre er: Virussen er programmeret til at sprede sig til alle øvrige filer på OneDrive!

Det kan tage uger og måneder inden denne type angreb opdages. Og så er det typisk via en mail om, at alle inficerede filer slettes inden X dage, medmindre virksomheden betaler en høj sum i ”løsepenge”.

Har man udelukkende Microsoft 365 som backup, er der i dén situation kun to muligheder:

1) At miste alle data

2) At betale  

Med en reel back-up løsning vil der være en tredje og meget bedre mulighed: Genskabelse af alle data. 


Sådan får en du en reel backup af din backup

Hent eBooken om, hvordan du sikrer din virksomhed maksimal beskyttelse mod hackere, virus og ransomware.

 

Acronis Cyber Cloud - backup med livrem, seler, faldskærm og våddragt

Acronics Cyber Cloud løsning er - som navnet antyder - en backup-løsning baseret på cloud-teknologi. Som virksomhed er man sikret fuld og separat backup af både virksomhedens enkelte clienter samt total backup af alle filer på alle niveauer.

Bliver virksomheden ramt, har virksomhedens IT-ansvarlige via Acronis Disaster Recovery adgang til at vælge hvilken dag og hvilket tidspunkt, data skal genskabes.

Der kan vælges både enkelte fysiske eller virtuelle clienter eller et eller flere udvalgte drev.

Genskabelsen af virtuelle og fysiske clienter  tager 15 sekunder. Genskabelsen af drev tager få minutter. Dermed er virksomheden klar til at arbejde videre med det samme.Udover at gøre din virksomheds backup og forretningskritiske data usynlige og utilgængelige for både hackere, virus og ramsomware har Acronis Cyber Protection en række ekstra sikkerhedsfeatures: 

Blockchain-teknologi afslører ændringer i dokumenter

Acronis Notary Cloud er en indbygget "sladrehank" baseret på blockchain-teknologi. Via matematisk analyse overvåges alle virksomhedens data og datastrømme. Opdages uregelmæssigheder får den IT-ansvarlige omgående besked. 

Udover at opdage cyber-angreb med det samme kan Acronis Notary Cloud:
  • Verificere om et dokument er ændret eller uændret
  • Dokumentere at et arbejde blev udført på en bestemt dato
  • Dokumentere at et dokument eksisterede på en given dato
  • Bekræfte at fakturaer er betalt
  • Bevise hvornår et dokument blev underskrevet samt af hvem. 

Ved at lade block-teknologien garantere for dine datas ægthed, sparer du tid og ressourcer på revision og involvering af andre tredjeparter. 

Komplet MS 365 beskyttelse

Acronis Cyber Backup Cloud beskytter alle dine enheder på tværs af mere end 20 forskellige platforme, heriblandt Microsoft, Linux, Google, Amazon, iOS, Android m. fl.

Du har mulighed for at se forhåndsvisninger og søge i indhold på forskellige backup-versioner. Du kan også bruge cloud-til-cloud backup for alle Microsofts online tjenester som fx Office 365, SharePoint Online, Exchange Online, Teams samt OneDrive og Azure.

Acronis_illustration

 

eBook_acronis-1
 

Læs mere om reel backup her

Se blandt andet , hvordan Acronis Cyber  Backup også sikrer dig når medarbejdere ubevidst - eller bevidst - sletter kritiske data. 

 

Få eBooken her

Backup separeret fra netværk

Cloud-løsning sikrer dig mod ransomware, virus og hackere. 

Dataovervågning via blockchain

Opdager eventuelle angreb og verificerer ægthed af dine data.

Omgående genskabelse af clienter

Virtuelle og fysiske clienter genskabes på 15 sekunder

 

I 2020 blev 60 % af danske virksomheder angrebet

Ifølge PwC Cybercrime Survey blev hele 60 % af danske virksomheder udsat for mindst én sikkerhedshændelse i 2020. 

Det er det højeste niveau af cyberangreb i fire år.

Phishing, malware og ransomware er de klassiske cyberangreb, som rammer virksomheder i hele verden – store som små. Tidligere gik de IT-kriminelle efter virksomhedernes sites og mailbokse. Men i 2021 er tendensen, at det er backup data, der inficeres og derefter slettes, medmindre virksomheden betaler ”løsepenge” for at få frigivet data.

Derfor er det nu ekstra nødvendigt at have en backup, som er uafhængig af virksomhedens netværk og dermed usynlig for ransomware, vira og hackere. Samt at have mulighed for at tilgå backup-data som ikke er forældede og dermed reelt ubrugelige.

eBook: Fuld backup af alle data

 

29 % af datatab skyldes medarbejdere


En undersøgelse fra IBM viser, at 29 procent af al datatab skyldes menneskelige fejl. Tænk sig, at én af dine største trusler mod firmaets data er dine egne medarbejdere! Der hersker ingen tvivl om, at medarbejdere (og selv administratorer) til tider kommer til at slette filer, slette brugere, overskrive dokumenter når de arbejder sammen, eller synkronisere forkert.

Alligevel tror mange, at firmaets filer er beskyttet mod datatab, hvis bare de ligger på OneDrive eller en anden fildelingstjeneste. Men kommer en medarbejder til at slette en fil på sin computer, bliver filen også samtidig slettet fra OneDrive. Med det samme! Medarbejderen kan selvfølgelig være heldig at nå at finde filen i papirkurven og gendanne filen. Men det kræver, at medarbejderen opdager fejlen og reagerer, før den  automatiske tømning af papirkurven. For så er filen væk for altid.  

Det samme gælder slettede mails i Outlook. Mails kan genskabes i op til 30 dage. Men derefter er de også væk for altid.

Med en reel backup løsning gemmes ikke kun de enkelte filer, men også de forskellige fil-versioner - uden tidsbegrænsning. Dermed kan fejlagtigt eller tilfældigt slettede filer og mails altid genskabes - inkl. den fulde fil-historik. 

eBook: Beskyt dine backup data

 

Backup og genskabelse af MS 365

Her går vi lidt dybere ned i tilgang, processer og muligheder for optimal datasikkerhed.

Nem administration af backup

 Backup og genskabelse af alle clienter og filer på få sekunder eller minutter. Den IT-ansvarlige vælger selv, hvilke clienter og servere der skal genskabes - og hvilken version af data, der skal vendes tilbage til. 
 

 

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om Acronis Cyber Backup så hent eBooken. Eller kontakt vores ekspert Mads Kruse Sørensen herunder. 

Få eBooken her

 

Let, datasikker og bæredygtig genanvendelse
af dit IT-udstyr


Som en del af vores service tilbyder vi vores kunder at håndtere deres brugte IT-udstyr. Du er altid velkommen til at kontakte vores re-use ekspert Stig Døssing på 25 64 64 60/std@codeex.dk for et uforpligtende bud på, hvad dit brugte IT-udstyr er værd.

let_reuse_ikon


Det er let ...

- fordi vi leverer et aflåseligt stålskab til din virksomhed, som du blot lægger dine brugte pc´er, telefoner og servere i og fortæller os, hvornår vi skal hente det. Så er al dit brugte udstyr væk.

datasletning_reuse_ikon-1

  
Det er data-sikkert ...

- fordi vi sletter al data i henhold til GDPR og myndighedsgodkendte standarder - og fordi vi sikrer dig dokumentation for hele processen.

bæredygtigt_reuse_ikon


Det er bæredygtigt ...

- fordi vi enten genanvender udstyret eller giver det endnu en livscyklus i folkeskolen, i en start-up eller hos en studerende. Vi leverer fuld dokumentation og deler et evt. overskud med dig.

 

Det bedste ved at handle med Codeex?

Vi er en virksomhed i vækst, og vi vil gerne være endnu større. Det bliver vi kun, hvis vores rådgivning skaber reel værdi og vores service overgår konkurrenternes. 

Derfor tager vores rådgivning altid udgangspunkt i din virksomheds forretningsmæssige behov, ikke i vores leverandørers salgsmål. Og når produktet eller servicen er valgt, gør vi en dyd ud af at levere, implementere og supportere med fagligt overskud og et smil på læben.

Men tag ikke vores ord for det – giv os chancen. Vi lover, at vi aldrig gør mindre end vores allerbedste for at gøre dig tilfreds.

Mads_369x565
 


Vil du være sikker på din backup?

Du er altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om, hvordan din virksomhed og kolleger får den bedste backup-løsning. 


Mads Kruse Sørensen
Business Development Manager
Mobil: 76 71 00 00
E-mail: mks@codeex.dk

Book et møde med Mads

Mads_369x565