Skip to the main content.

3 min read

IBM FlashSystem 5200 giver fuldt overblik og mulighed for StaaS

Featured Image

IBM FlashSystem 5200 er all-flash storagekapacitet, back-up og sikkerhed på enterpriseniveau – til en pris, hvor også opstartsvirksomheder kan være med. En fuldt installeret og integreret løsning fås fra 205.000. Der findes ingen andre storage-løsninger på markedet med så mange muligheder og så høj kapacitet til så lav en pris. Derfor gennemgår vi i en serie på tre blogs de centrale aspekter af IBM FlashSystem.

Vi kigger nærmere på installation, drift og integration samt giver et konkret priseksempel.


Installation

Selve den indledende installations- og konfigurationsproces er ligetil; alt der kræves for at udføre de indledende grundlæggende installationstrin er en direkte forbindelse ved hjælp af en bærbar eller lokal computer. En direkte forbindelse er nødvendig, fordi disk arrayet fungerer som en lokal DHCP-server og tildeler en midlertidig IP-adresse til den tilsluttende enhed.

Når dette er gjort, kan resten af ​​installationen færdiggøres fra en web-GUI på tværs af netværket.


Drift

IBM Flash System har mange driftsmæssige fordele. Herunder nævner vi blot et par af de mest relevante.


Visualisering af hele installationen

En af de mest nyttige funktioner ved enhver storage-GUI er en visuel repræsentation af selve installationen.

Disse visninger gør det nemt at identificere optagede og ledige drevslots samt aktive fibre channel-porte og aktive netværksporte. Derudover er hvert element klikbart og viser yderligere detaljer om hver komponent.

IBM blog 3 - control

Eksempel: F5030 for og bag


Et visuelt overblik gør det altid lettere at vælge de rette porte for tilslutning til netværk eller drev og at se, om tilsluttede komponenter er aktive eller ej.

IBM blog 3 - command line

Eksempel: Annotation for en enkelt komponent


Kommandolinjegrænseflader for superbrugere

Grafiske grænseflader er fantastiske, men superbrugere har brug for adgang til platforme via API eller CLI for at kunne automatisere patching med scripts, der reducerer chancerne for tastefejl og lign. FlashSystem tilbyder en omfattende GUI med snesevis af kommandoer, der dækker alle dele af systemet.

Grundlæggende er GUI-kommandoer en type CLI-kommandoer, der muliggør ét enkelt serialiseringspunkt for alle systemoperationer. Dermed kan flere brugere administrere via både GUI og CLI på samme tid uden at overskrive hinandens arbejde.
Se hele listen af GUI-kommandoer her (eksternt link).


Automatiseret administration

Efterhånden som datacentre automatiseres, er CLI ikke altid den bedste løbende løsning, da syntaks og dataformater kan ændre sig over tid. Mange scriptprocesser er afhængige af at "skrabe" resultaterne fra CLI, hvilket kan resultere i fejl pga. softwareopdateringer. API'er giver en meget bedre grænseflade til automatiseret administration, da de både er mere effektive og mere sikre.

GUI præstationsgrafer FlashSystem giver API-adgang til næsten tres separate funktionskald, som internt oversættes til CLI-kald af FlashSystem API-serveren. IBM tilbyder online eksempler i Perl og med CURL. Et PowerShell-plugin er også tilgængeligt via IBM Spectrum Connect.


Integration til flere platforme

Via Spectrum Connect-software har IBM Flash Storage også forbindelse til en række andre platforme for automatisering og virtualisering:

 • IBM Storage Enabler for Kubernetes (automatisering for dynamisk tilpasning af storagekapacitet)

 • VMware vSphere VASA (storage overågning API'er)

 • VMware vSphere Web Client

 • VMware vRealize Orchestrator

 • VMware vRealize Operations Manager

 • Microsoft PowerShell-plugin

Spectrum Connect-funktionaliteten leveres gennem en separat serverplatform, der tilbyder skalerbarhed og centralisering til kunder med flere FlashSystem-installationer.


IBM blog 3 - command line

Til kunder med flere FlashSystem-løsninger tilbyder IBM Spectrum Control og Spectrum Insights.

Spectrum Control samler visualiseringen af alle løsninger i ét centralt dashboard på én enkel skærm. Visualiseringen omfatter lagersystemer og lagernetværk samt applikationsbaseret information fra hypervisorer og operativsystemer.

Spectrum Insights er IBMs analysebaserede overvågningsløsning, der kører som en SaaS-platform i skyen. Insights tilbyder advarsler og problemløsning på tværs af FlashSystem-infrastruktur og applikationer.

NB: Spectrum Insights kræver tilkøb af en separat licens.


Storage-as-a-Service (Staas)

IBM har for nylig introduceret muligheden for, at kunder kan købe lagerplads baseret på en forbrugsmodel kaldet Storage-as-a-Service (StaaS). Med Storage-as-a-Service får man et FlashSystem med en forudbetemt basiskapacitet plus mulighed for 50 % kapacitetsforøgelse.

Ved 75 % udnyttelse installeres og konfigureres ekstra kapacitet automatisk til brug uden behov for yderligere indkøbsprocesser – derved øges fleksibiliteten i virksomhedens storagekapacitet betydeligt.

IBM StaaS leveres på tre niveauer: Extreme, Premium og Balanced. Kontraktperioden er fra et til fem år.

 

Extreme (Tier1)

Premium (Tier 2)

Balanced (Tier 3)

Minimum Capacity (TB)

25

50

100

Performance (IOPS/TB)

4,500

2,250

600

Maximum read throughput (GB/s)

45

45

35

Maximum write throughput (GB/s)

12

12

10


Alle tre niveauer er tilgængelig med Ethernet- eller Fibre Channel-forbindelse. IBM tilbyder en tilgængelighedsgaranti på 99,9999 % (seks 9’ere) samt en valgfri 100 % garanti, hvis HyperSwap installeres.

IBM administrerer fjernfirmwareopdateringer og predictable support ved hjælp af Storage Insights Pro (læs mere i blog #2).

Er virksomhedens nuværende løsning en hybridløsning, kan Storage as a Service anvendes via IBM FlashSystem installeret i Equinix-datacentre og tilslutning til IBM Cloud.


Gennemsigtig prissætning og et eksempel

IBM tilbyder sammensætning og konfiguration af alle entry-level FlashSystem 5000-seriens modeller inklusivt fuld gennemsigtig prissætning på komponentniveau. Derefter kan man inkludere software til sin løsning og se sin basispris før rabatter. 

Herunder ses et konkret priseksempel på enterprisemuligheder til opstartspris for IBM FlashSystem 5200.

 • Enterprise Storage

 • IBM FlashSystem 5200

 • End-to-end NVMe storage

 • 42TB effektiv DRAID6 kapacitet

 • IBM FlashCore Moduler

 • Al software inkl. IBM Specktrum Virtualizer og Storage Insights

 • 3 års hardware garanti

 • 3 års fuld support

Samlet pris: 205.000 ex moms.

2022-07-14-article-ibm-flashsystem-5200-giver-fuldt-overblik-og-mulighed-for-staas

Der findes selvfølgelig også en lang række andre konfigurationsmuligheder. Dem kan du se ved at udfylde formularen herunder. Så sender vi dig med det samme eBooken med alle specs og tekniske muligheder for enterprisestorage til opstartspris.

Udfyld formularen her

Du er selvfølgelig også meget velkommen til at kontakte vores ekspert i valg af hardware og services Charlotte Fredsgaard på
cf@codeex.dk eller 70 44 49 73.


Vil du læse mere om enterprise-muligheder til start-up priser?

Tak fordi du læste denne første blog om IBM FlashStore 5200. I blog 2 ser vi nærmere på ​​storage-operativsystemet på Spectrum Virtualize.

I blog 1 går vi tæt på kapacitet og de mange øvrige fordele ved IBM´s Flach Core moduler.

Du er også velkommen til at tilmelde dig vores nyhedsbrev her - eller følge os på LinkedIn.

Få mere viden og inspiration her

Afmystificering af AI: Maskinlæring, neurale netværk og black box problemet

Afmystificering af AI: Maskinlæring, neurale netværk og black box problemet

I gamle dage var AI begrænset til skakcomputere. I dag er AI en integreret del af vores daglige liv, fra personlige assistenter til daglige...

Read More
PC'ere med indbygget AI fra HP - nu er de her!

PC'ere med indbygget AI fra HP - nu er de her!

20. maj lancerede HP deres to første PC´er med indbygget AI; HP OmniBook X AI og HP EliteBook Ultra AI. Det kommer du selvfølgelig til at høre mere...

Read More
Interview med Apple-specialist Benjamin Gierringe

Interview med Apple-specialist Benjamin Gierringe

Velkommen til vores nyeste ”Codeex ekspertinterview.” Denne gang taler vi med Benjamin Gierringe, Apple Specialist hos Codeex.

Read More