Skip to the main content.

2 min read

HP Sure Start Gen 4; endnu bedre BIOS-beskyttelse

Featured Image

Bærbare fra HP leveres med en lang række indbyggede funktioner, som sikrer et meget højt niveau af endpoint security. I tidligere blogposts har vi skrevet om HP Sure Click og HP Trusted Platform Module. Denne gang ser vi nærmere på HP Sure Start og på, hvorfor den nye Gen. 4 giver endnu bedre beskyttelse mod malware og datatab.

Hvad er HP Sure Start?

HP Sure Start er et sikkerhedsnet for computerens BIOS. BIOS er en fundamental del af enhver computer. Det er her, at al hardware og software startes. Sikkerheden i BIOS er afgørende for at undgå malwareinfektioner og datatabhvad er hp sure start


HP Sure Start overvåger, beskytter og gendanner BIOS, hvis den bliver kompromitteret - uanset om angrebet er softwarebaseret eller fysisk. Dermed beskyttes computeren mod ændringer i BIOS, der giver angribere fuld kontrol over computeren. Helt konkret sørger HP Sure Start for:

 1. Overvågning af BIOS-integritet:
  HP Sure Start overvåger konstant integriteten af computerens BIOS. Dette gøres ved hjælp af en sikkerhedschip indlejret i computerens bundkort. Chippen er uafhængig af computerens CPU og hukommelse, hvilket gør den sværere for angribere at tilgå.

 2. Sikkerhedskontrol ved opstart:
  Når computeren tændes, kører HP Sure Start en kontrol af BIOS for at sikre, at BIOS ikke er blevet ændret eller beskadiget. Dette sker ved, at HP Sure Start bruger en "guldstandard" -kopi af BIOS gemt i en sikker chip på bundkortet. Hvis der ved opstart er uoverensstemmelse mellem den aktive BIOS og "guldstandard" -kopien, startes en gendannelsesproces, der sikrer, at BIOS'en er ren og intakt.

 3. Beskyttelse mod fysisk skade:
  Hvis BIOS-chippen bliver beskadiget, kan teknologien gendanne BIOS fra en sikkerhedskopien på bundkortet.

 4. Automatisk opdatering:
  HP Sure Start sikrer, at BIOS bliver opdateret med de seneste sikkerhedsopdateringer fra HP. Dette hjælper med at forhindre både kendte og nye sikkerhedsrisici.


derfor er hp sure start bedst


Hvorfor er HP Sure Start Gen. 4 endnu bedre?

En af de vigtigste opdateringer i Gen 4 er den forbedrede kryptering. Stærk kryptering er vigtig for at omdanne data til en ulæselig form for malware og hackere.

Den forbedrede kryptering i HP Sure Start Gen. 4 sikrer, at selv hvis en angriber formår at få adgang til BIOS'en, vil angriberen have svært ved at foretage ændringer uden at blive opdaget.Bekæmpelse og logging af begivenheder med tredjeparts firmware

En anden vigtig forbedring i HP Sure Start Gen 4 er evnen til at bekæmpe og logge begivenheder med tredjeparts firmware. Det kan fx være software, som indeholder skadelig kode eller ukendte sikkerhedshuller.

Med Gen 4 opdager og reagerer HP Sure Start på forsøg på at ændre eller beskadige tredjeparts firmware. Samtidig logger Gen. 4 også al aktivitet, hvilket hjælper it-administratorer med at spore og analysere sikkerhedshændelser, så de ikke opstår igen.Flere sikkerhedsfunktioner

HP Sure Start Gen 4 plus en lang række andre indbyggede sikkerhedsløsninger findes i alle HP Elite bærbare samt i en række HP Pro modeller. Vil du læse mere om HP´s produkter, så besøg siden her.

Du kan læse mere om HP Sure Click og HP Trusted Platform Module her.hp sure click sikrer maskinen i operativsystemet


HP har sin egen integrerede sikkerhedsplatform

HP Wolf Security er en integreret sikkerhedsplatform, der beskytter alle dele af organisationers digitale miljøer mod cybertrusler, herunder malware, ransomware, phishing-angreb, DDoS-angreb med mere. Flere modeller i HP ProBook serien og i ZBook serien har integreret HP TPM og/eller HP Wolf Security. HP tilbyder desuden printere med HP TPM og HP Wolf Security.

Du kan læse mere om HP Wolf Security her.

Vil du vide mere om HP´s sikkerhedsløsninger og hardware, er du altid velkommen til at kontakte os.

Få mere viden og inspiration her

Afmystificering af AI: Maskinlæring, neurale netværk og black box problemet

Afmystificering af AI: Maskinlæring, neurale netværk og black box problemet

I gamle dage var AI begrænset til skakcomputere. I dag er AI en integreret del af vores daglige liv, fra personlige assistenter til daglige...

Read More
PC'ere med indbygget AI fra HP - nu er de her!

PC'ere med indbygget AI fra HP - nu er de her!

20. maj lancerede HP deres to første PC´er med indbygget AI; HP OmniBook X AI og HP EliteBook Ultra AI. Det kommer du selvfølgelig til at høre mere...

Read More
Interview med Apple-specialist Benjamin Gierringe

Interview med Apple-specialist Benjamin Gierringe

Velkommen til vores nyeste ”Codeex ekspertinterview.” Denne gang taler vi med Benjamin Gierringe, Apple Specialist hos Codeex.

Read More