Skip to the main content.

3 min read

Hvad er HP Trusted Platform Module (TPM)? Og hvad er fordelene?

Featured Image

HP TPM er en sikkerhedschip specifikt designet til HP's bærbare computere og stationære enheder samt en række HP printere. Den store fordel ved TPM er, at chippen er hardwarebaseret og dermed implementeret på et niveau, der er langt sværere for de IT-kriminelle at omgå end traditionelle softwarebaserede sikkerhedsløsninger. Læs mere om TPM her.

Gennem hardwarebaseret nøglegenerering via kryptografi, systemintegritetskontrol og beskyttelse mod fysisk adgang hjælper HP TPM med at opretholde dataintegritet, beskytte følsomme oplysninger og sikre, at kun autoriseret software kan køres på enheden. Dermed beskytter HP TPM effektivt mod datatab, malware og rootkits.


hp trusted platform module er en del af dine hp maskiners hardware


HP TPM beskytter desuden også adgangskoder og giver mulighed for fjernadministration.Hvordan fungerer HP TPM?

HP TPM fungerer ved at opbevare kryptografiske nøgler og udføre kryptografiske operationer direkte på chippen. Her en kort beskrivelse af nøgleelementerne i funktionen:

  • Nøglegenerering: TPM genererer og opbevarer kryptografiske nøgler, der bruges til at beskytte data og systemintegritet.

  • HP Sure Start: TPM hjælper med at sikre, at enheden starter op i sikker tilstand ved først at kontrollere, om systemet er blevet ændret eller kompromitteret.

  • Beskyttelse af adgangskoder: TPM gemmer adgangskoder og krypterer dem, så koderne ikke er tilgængelige for uautoriserede personer. Dette gælder også selvom uautoriserede personer får fysisk adgang til enheden.

  • Kryptografiske funktioner: TPM udfører en række kryptografiske operationer, herunder digital signering, datakryptering og dekryptering samt nøglehåndtering.

  • Secure Boot: TPM spiller en central rolle i Secure Boot-processen, der sikrer, at kun godkendt og autentisk software kan køres ved opstart af enheden.


Konkrete fordele

  1. Beskyttelse mod fysisk adgang

En af de mest åbenlyse fordele ved TPM er, at det beskytter data og adgangskoder, selv hvis en uautoriseret person får fysisk adgang til en enhed. Dette kan være afgørende, hvis en bærbar bliver glemt eller en stationær computer bliver stjålet.

Eksempel: En medarbejder mister sin HP-laptop. Da TPM er aktiveret, er alle data på enheden beskyttet af kryptering. Selvom en person får fysisk adgang til harddisken, er dataene ulæselige uden de korrekte kryptografiske nøgler.

  1. Beskyttelse mod malware og rootkits:

TPM hjælper med at forhindre malware og rootkits i at ændre eller kompromittere opstarten og operativsystemet på din enhed. Dette er afgørende for at opretholde systemintegritet og forhindre ondsindede angreb.

Eksempel: En IT-kriminel forsøger at installere et rootkit på en HP-laptop for at opnå vedvarende adgang og kontrol. TPM registrerer ændringer i systemets integritet og udløser en advarsel eller forhindrer opstart af det kompromitterede system.

  1. Sikker start og autoriseret software:

TPM spiller en nøglerolle i Secure Boot-processen ved at sikre, at kun godkendt og autentisk software kan køres ved opstart. Dette beskytter mod ondsindet software, der forsøger at overtage en enhed.

Eksempel: Under opstart af en HP-laptop kontrollerer TPM, om operativsystemets nøgler og signaturer er gyldige og autoriserede. Hvis de ikke er det, forhindrer TPM starten af det potentielt skadelige operativsystem.hp trusted platform module i hp laptops

  1. Dataintegritet og beskyttelse af følsomme oplysninger:

HP TPM hjælper med at beskytte dataintegriteten og sikrer, at følsomme oplysninger forbliver private og ikke ændres af uautoriserede parter. Dette er især vigtigt for organisationer, der håndterer fortrolige data.

Eksempel: En finansiel institution gemmer følsomme økonomiske data på HP-enheder med aktiveret TPM. TPM beskytter dataene mod ændringer og sikrer, at kun autoriserede brugere kan dekryptere og få adgang til data.

  1. Adgangskodebeskyttelse og fjernadministration:

HP TPM kan også beskytte adgangskoder og identiteter. Det giver organisationer mulighed for at administrere og gemme adgangskoder sikkert, hvilket gør det vanskeligere for angribere at kompromittere brugeridentiteter.

Eksempel: En organisation bruger HP TPM til at gemme og beskytte adgangskoder for deres medarbejdere. Dette sikrer, at kun autoriserede brugere kan få adgang til organisationens systemer og data, og giver samtidig administratoren mulighed for at nulstille adgangskoder i tilfælde af en glemt adgangskode.

Vil du læse mere om de øvrige indbyggede sikkerhedsfunktioner i pc´er og printere fra HP, så klik her.hp trusted platform module og wolf security


Kombinér HP TPM med HP Wolf Security

HP Wolf Security er en omfattende sikkerhedssuite, der tilbyder flere sikkerhedsfunktioner som trusselsdetektion, beskyttelse mod malware, identitets- og adgangsstyring og meget mere. Denne løsning kan implementeres på HP-enheder og administreres centralt for at beskytte dem mod en bred vifte af it-trusler.

Ved at kombinere HP TPM og HP Wolf Security opnår man sikkerhed på flere niveauer. HP TPM beskytter data på hardwareniveauet og under opstart, mens HP Wolf Security leverer beskyttelse mod trusler på operativsystemniveauet og gennem realtidsdetektion og -respons.

HP Wolf Security inkluderer også identitets- og adgangsstyringsfunktioner, der kan drage fordel af HP TPM's evne til at gemme adgangskoder sikkert. Dette giver organisationer mulighed for at administrere og beskytte brugeridentiteter på en effektiv måde.

Du kan læse mere om HP Wolf Security her.

Vil du vide mere om HP´s sikkerhedsløsninger, så er du altid velkommen til at kontakte os.

Få mere viden og inspiration her

Interview med infrastrukturekspert Bo Reggelsen

Interview med infrastrukturekspert Bo Reggelsen

En kosteffektiv IT-sikkerhedsløsning som både ledere, kolleger, kunder og eksterne partnere er trygge ved er essentiel for enhver...

Read More
Hvad er ligheden mellem en natklub og et IT-netværk?

Hvad er ligheden mellem en natklub og et IT-netværk?

Ekspertinterview med Codeex´ netværksekspert, partner og direktør for Codeex Solutions Rasmus Bang. Et stabilt og sikkert netværk er afgørende for...

Read More
Interview med WiFi-ekspert Nicolai Bentsen

Interview med WiFi-ekspert Nicolai Bentsen

I en verden hvor der er WiFi overalt, gemmer sig et paradoks, som mange virksomheder støder på i deres stræben efter det perfekte netværk. Nicolai...

Read More