Skip to the main content.

2 min read

Der ligger guld på gulvet i dit lager. Sådan samler du det op

Featured Image

Tid er som bekendt penge. Så jo mere effektiv planlægningen af plukningen på dit lager er, desto færre skridt, tid og ressourcer skal der bruges til plukningen.

Data er det nye guld. I hvert fald har mange virksomheder fået øjnene op for, at brugen af data kan optimere forretningen og åbne for hidtil usete muligheder. Typisk fokuserer man på at analysere og anvende data i salg og marketing. Men der er også endog meget store gevinster ved at indsamle og udnytte de data, som hver dag produceres under den løbende plukning og afsendelse af virksomhedens varer.

”Lager og logistik er jo et område, hvor der bliver genereret meget data. Digitaliseringen er slået igennem her – der bliver brugt teknologier som pick-by-voice, og der bliver samlet en masse data op i WMS-systemerne. Indtil videre er de her data mest blevet brugt på operationelt niveau til effektivisere nogle arbejdsgange, og det er jo værdifuldt i sig selv, men der ligger et stort uforløst potentiale i at begynde at bruge det på taktisk og strategisk niveau”

Jens-Jacob Aarup, CEO i Inspari, et af DK´s førende business intelligence-huse.


augmented reality vil blive mere normalt

Store besparelser at hente

Inspari hjælper virksomheder med at optimere deres lager- og logistikløsninge, blandt andet via løsningen Apport Data Analyzer, som er udviklet i samarbejde med Codeex faste WMS-samarbejdspartner Apport Systems.

Apport Data Analyzer er kort fortalt et avanceret business intelligence system. Udover at kunne indsamle og analysere indsamlede data, så kan systemet også levere automatiske forudsigelser om øget efterspørgsel, baggrund for optimering af placering af lokationer og varer samt give forslag til ændringer af pakkeruter.

”Jeg plejer at sige, at der findes tre niveauer af business intelligence. Det handler om at forstå fortiden, beskrive nutiden og forudsige fremtiden. Apport Data Analyzer er et eksempel på en løsning, der kan lave forudsigelser, og som man kan bruge til at træffe gode beslutninger for fremtiden”

forsætter Jens-Jacob Aarup.

I Codeex er vores erfaring, at denne type forudsigelser gør plukkerne i stand til at øge effektiviteten med mellem 25 og 40 %. Simpelthen fordi bedre planlægning af plukkeruter og placering af lokationer og varer gør, at plukkerne skal bruge færre skridt mellem hvert pluk. 

Apport Data Analyzer hjælper med at ...

Pluk mere uden at bruge flere ressourcer
Apport Data Analyzer levere et real-time overblik over, hvor mange ressourcer der bruges til plukning af ordrer og varer samt hvor den mest effektive placering af lokationer og varer er. Helt lavpraktisk får man overblik over, hvilke lokationer og varer der oftest anvendes. Dermed kan man sørge for, at de står tæt og dermed sikre mere effektiv plukning.

Bedre beslutningsgrundlag
I stedet for at træffe beslutninger baseret på enkelttilfælde og mavefornemmelser kan man med Apport Data Analyzer udvælge centrale KPI´er og få tilsendt automatiske ledelsesrapporter – enten på faste tidspunkter eller efter behov.

Få overblik over alle omkostninger
Få omkostningsanalyser på alt fra varenumre over kunder til medarbejdere. Dermed kan du med det samme se, hvilke varenumre der giver mest besvær, hvilke kunder som generer mest arbejde på lageret samt hvilke medarbejdere, der performer bedst – og hvem der har brug for hjælp.

Du kan læse mere om Apport Data Analyzer her.

Indsamling af data kræver den rette hardware og integration

Forudsætningen for effektiv indsamling af lagerdata er håndterminaler og/eller stregkodescannere som er lette at anvende og sammen med et korrekt opsat netværk sikrer stabil integration til virksomhedens ERP.

Vil du vide mere om, hvad der skal til for at skabe det optimale samspil mellem hardware, netværk, dataintegration og dataanalyse, så er du altid velkommen til at kontakte os.



Skal vi hjælpe dig med at samle guldet op?


I Codeex har vi mere end 20 års erfaring med at skabe effektiviseringsgevinster ved at designe lager- og logistikløsninger samt anbefale, levere og implementere hardware og netværk.

Du er altid velkommen til at sende Johnny Nørgaard en mail på js@codeex.dk eller ringe på 7671 0000, hvis du har brug for en snak om dine effektiviseringsmuligheder

Få mere viden og inspiration her

Hvad er ligheden mellem en natklub og et IT-netværk?

Hvad er ligheden mellem en natklub og et IT-netværk?

Ekspertinterview med Codeex´ netværksekspert, partner og direktør for Codeex Solutions Rasmus Bang. Et stabilt og sikkert netværk er afgørende for...

Read More
Interview med WiFi-ekspert Nicolai Bentsen

Interview med WiFi-ekspert Nicolai Bentsen

I en verden hvor der er WiFi overalt, gemmer sig et paradoks, som mange virksomheder støder på i deres stræben efter det perfekte netværk. Nicolai...

Read More
7 argumenter for at investere i ny datastorage

7 argumenter for at investere i ny datastorage

En ineffektiv eller ustabil lagringsløsning kan medføre nedetid og dermed tab af produktivitet, indtægter og omdømme. Desuden er der en række...

Read More