Skip to the main content.

2 min read

Nye medarbejdere søger fleksibilitet

Featured Image

Kombintationen af mangel på arbejdskraft samt fordelene ved hjemmearbejde gør, at man som virksomhed skal kunne tilbyde fleksibilitet for at tiltrække og fastholde medarbejdere. Men hvad er ”fleksibilitet” i helt konkret? Og hvordan tilbyder man det som virksomhed? Det kan du læse mere om her. 

I de seneste år har ansatte over hele verden set fordelene ved at arbejde fleksibelt i forhold til lokation. Man ønsker accept og de tekniske muligheder for at kunne arbejde både hjemme, på kontoret og på farten - og uden for "normal" arbejdstid.29 % ville sige nej"til et job med fuld tid på kontoret

I undersøgelsen ’The State of Hybrid Work Report 2022’ fra Owl Labs deltog 2.000 personer fra i Norden, heraf 500 fra Danmark.

36 procent af arbejdstagerne i Danmark ville sige nej tak til jobs uden fleksible arbejdstider, mens 29 procent af de adspurgte ville sige nej tak til jobs, hvis de skulle arbejde fuld tid fra virksomhedens kontor.

Helt konkret betyder medarbejdernes ønske om ”fleksibilitet” altså to ting:

  1. Frihed til at arbejde hvornår, det passer dem

  2. Mulighed for at arbejde hvor, det passer dem

Derfor er virksomheder som ønsker at fastholde og tiltrække dygtige medarbejdere nød til at tilbyde to eller tre faste hjemmearbejdsdage (mindst!) samt at bryde fri af tanken om, at arbejdstiden er 8 til 16 eller 9 til 17.hjemmearbejdsdage fylder mere i dag


Ansvaret ligger hos HR ...

HR-afdelingen er naturligvis den interne afdeling, som har det største ansvar for at sikre, at virksomheden kan tilbyde den fornødne fleksibilitet. Kontrakter, processer, ledelsesformer og KPI´er skal tilpasses medarbejdere, som slet ikke eller kun delvist møder ind på kontoret i løbet af ugen. Men også en anden intern afdeling bliver udfordret: IT-afdelingen.... og hos IT

Én ting er at tilbyde fuld datasikkerhed, ergonomisk korrekt indstillet udstyr og lynhurtig service og support, når alle medarbejderne er samlet hver dag på kontoret.

Noget helt andet er at sikre det samme, når hovedparten af medarbejderne arbejder hjemme, på farten, i udlandet eller hos kunderne.

Det har de globale IT-leverandører for længe siden indset og har derfor hver især udviklet løsninger, som de promoverer massivt. Løsningerne inkluderer blandt andet bærbare med ekstra høj endpoint security, data backup løsninger samt fleksible service- og supportløsninger.

Med andre ord er det ikke løsninger og muligheder, man som IT-ansvarlig mangler. Udfordringen er snarere, hvilken hardware, hvilken software, backup og support-løsning, man bør vælge.hjemmearbejde giver it-ansvarlige hovedpine, men vi har løsningen


Vi anbefaler ...

Ud fra vores tekniske indsigt og vores kunders feedback anbefaler vi bærbare og skærme fra HP, tastaturer fra RollerMouse, netværkssikkerhed fra Cisco og data backup fra Acronis.

Vil du have hjælp til at vælge den helt rette hardware til dine kolleger, så hent guiden "Sådan vælger du den rette hardware til kollegerne" her.Mere viden og inspiration til fremtidens arbejdsplads?

Vil du holde dig opdateret om fremtidens IT-løsninger, så tilmeld dig vores nyhedsbrev her. Eller følg os på linkedin.

Du er også altid velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende snak om, hvordan du og din virksomhed får den bedst mulige support, udvikling og sikkerhed.

Få mere viden og inspiration her

Afmystificering af AI: Maskinlæring, neurale netværk og black box problemet

Afmystificering af AI: Maskinlæring, neurale netværk og black box problemet

I gamle dage var AI begrænset til skakcomputere. I dag er AI en integreret del af vores daglige liv, fra personlige assistenter til daglige...

Read More
PC'ere med indbygget AI fra HP - nu er de her!

PC'ere med indbygget AI fra HP - nu er de her!

20. maj lancerede HP deres to første PC´er med indbygget AI; HP OmniBook X AI og HP EliteBook Ultra AI. Det kommer du selvfølgelig til at høre mere...

Read More
Interview med Apple-specialist Benjamin Gierringe

Interview med Apple-specialist Benjamin Gierringe

Velkommen til vores nyeste ”Codeex ekspertinterview.” Denne gang taler vi med Benjamin Gierringe, Apple Specialist hos Codeex.

Read More