Skip to the main content.

2 min read

I tvivl om hvilken bærbar der er den bedste? Få de første 5 tips til tjeklisten her

Featured Image

På overfladen ser udbuddet af bærbare til professionelt relativt homogent ud. Men går man dybere ned i informationerne omkring skærmopløsning, tilslutningsmuligheder og opbygning af harddrives, er der gode chancer for at ende med oplevelsen af information overload ...

Lidt for meget info ...
I denne uges blogpost får du vores bud fem af de centrale funktioner og specs, vi mener man bør fokusere på, når man skal vælge bærbare til kollegerne. Plus et par af vores insidertips. 

Men før vi taler funktioner og specs, skal vi lige tale om det allervigtigste: Brugeren!

Det er brugeren der afgør, om en bærbar er god
Ofte bliver man som leverandør stillet spørgsmålet; ”Hvilken bærbar til x.xxx-tusind er den bedste at købe?”. Men selvom det er et simpelt spørgsmål, er det svært at svare generelt på. For svaret afhænger i høj grad af behov og krav til den daglige brug. Skal den bærbare bruges af en grafiker eller videojournalist skal en højtopløselig skærm prioriteres. Rejser brugeren meget, betyder kompakt størrelse og lav vægt mere. Er der derimod brug for rå regnekraft, bør processorens performance vægte højest.

”Før man kan anbefale og vælge en bærbar, skal man først vide, hvad brugerne har brug for i deres dagligdag”.

Charlotte Fredsgaard, Sales Manager, Codeex.


Fem punkter du altid bør overveje

Herunder følger de første fem punkter på vores liste (inkl. et par af vores eksperttips 😊) over specs og funktioner, som vi altid tjekker. Afhængigt af dine brugeres behov, bør visse punkter på listen betyde mere for valget af bærbar end andre.  

1. Størrelse og vægt – du kan vælge bærbare med en vægt fra utrolige 870 gram til 2,5 kilo. Skærmstørrelser varierer typisk fra 11,6” til 17,3". Til brugere med megen rejseaktivitet er det oplagt at prioritere en mindre og lettere model. 

2. Skærmopløsning – er høj skærmopløsning en prioritet, bør man som minimum gå efter en bærbar med 1920 X 1080 pixel. Til almindeligt kontorarbejde kan mindre dog også gøre det.

Til designere, grafikere eller kolleger der arbejder med videoredigering, anbefaler vi skærme med 4K, da skærme med 4K giver for optimal farvegengivelse.

Mange ønsker sig også en skærm med touch-funktion. Her skal man være opmærksom på, at touch-skærme ofte er mere sårbare overfor refleksioner.

En ny interessant teknologi man bør kigge efter, er in-plane-switching især er relevant, hvis man har brug for en bredere synsvinkel for flere brugere, fx i forbindelse med workshops, præsentationer eller lign.

3. Keyboard – et ofte overset parameter, men for medarbejdere der skriver meget, er keyboards med små taster, dårligt haptisk feedback eller uden et særskilt numerisk tastatur en kilde til daglige irritation (og sålfjel).

Brugere med smerter eller deciderede lidelse som musearm, seneskedehindebetændelse eller karpaltunnelsyndrom bør have mulighed for at tilvælge en ergonomisk mus og tastatur.

RollerMouse Red

4. CPU – Intel Core i5 processor finder man typisk i billigere bærbare. De er effektive nok, men vil man have sikkerhed for at kunne køre flere programmer med optimal funktionalitet og hastighed, bør man som minimum vælge en bærbar med en Core i7 processor. Er brugerens behov en bærbar, som performer som en stationær, skal man gå efter en model med Core i9.

Flere og flere brands og modeller tilbyder desuden muligheden for at vælge bærbare med en AMD Ryzen Mobile CPU. Det kan godt være en god ide, det kan du læse mere om her.

5. RAM – 8GB bør være minimum, hvis man ønsker at fremtidssikre sine brugere. 16 GB er for ”heavy-users” (eller for brugere der gemmer alting på skrivebordet 😉), alt over 16 GB er for gamere, fotografer, designere eller filmfolk. 

Brug evt. også lidt tid på at undersøge, om den bærbares RAM kører som single eller dual channel. Dual channel betyder, at der kan overføres flere data hurtigere på samme tid, da data overføres via to kanaler. Fordelen vil især være tydelig for brugere, som ofte up- eller downloader store mængder data.

Mere hjælp til at vælge
Jeg håber, at du kunne bruge vores tjekliste og tips. Husk, at i næste uges blog får du yderligere fem punkter til tjeklisten, inkl. et insidertips til valg af den mest effektive driver-kombination. Vil du være sikker på at få næste uges tips, så tilmeld dig vores nyhedsbrev her - eller følg os på linkedin.

Du er selvfølgelig også altid velkommen til at salgsdirektør og ekspert i valg af hardware og services Charlotte Fredsgaard på cf@codeex.dk eller 2760 6561.

Få mere viden og inspiration her

Hvad er ligheden mellem en natklub og et IT-netværk?

Hvad er ligheden mellem en natklub og et IT-netværk?

Ekspertinterview med Codeex´ netværksekspert, partner og direktør for Codeex Solutions Rasmus Bang. Et stabilt og sikkert netværk er afgørende for...

Read More
Interview med WiFi-ekspert Nicolai Bentsen

Interview med WiFi-ekspert Nicolai Bentsen

I en verden hvor der er WiFi overalt, gemmer sig et paradoks, som mange virksomheder støder på i deres stræben efter det perfekte netværk. Nicolai...

Read More
7 argumenter for at investere i ny datastorage

7 argumenter for at investere i ny datastorage

En ineffektiv eller ustabil lagringsløsning kan medføre nedetid og dermed tab af produktivitet, indtægter og omdømme. Desuden er der en række...

Read More