Skip to the main content.

2 min read

3 strategiske gevinster alle virksomheder kan høste via digital lagerstyring

Featured Image

I denne uges blog får du de tre overordnede strategiske gevinster som digital lagerstyring kan sikre stort set alle virksomheder. For hver af de tre strategiske gevinster er der desuden en række administrative, praktiske, økonomiske og effektivitetsmæssige gevinster. Se alle gevinsterne her.


1. Databaseret beslutningsgrundlag

Med den rette hardware og en fuld integration til virksomhedens ERP-system er det muligt at designe dashboards, der på ethvert tidspunkt kan trække realtime data for lagerstatus, udsving i ordreafgivning, leveringsstatus, antal fejlleverancer, ordrer leveret til tiden, plukkernes effektivitet med meget mere. Dermed får ledelsen et langt bedre databaseret grundlag for afgørende strategiske beslutninger.

Blandt de konkrete gevinster er:

 • Pålidelig og opdateret status for alle ordrer og lagerbeholdning

 • Mulighed for strategisk planlægning af rekruttering og lager udvidelser

 • Identifikation af hvilke tiltag der giver gevinst – og hvilke der ikke gør

 • Overblik over potentielle flaskehalse

 • Databaseret input til udviklingsmuligheder mere effektiv udnyttelse af lagerkapacitet og evt. distributionsled

Du kan læse mere om softwarebaseret dataintegration her.


Databaseret beslutningsgrundlag


2. Bedre kundeservice

Kvalitet og pris er ikke længere de to eneste centrale konkurrenceparametre. Leveringssikkerhed og hastighed, traceability og et absolut minimum af fejlleverancer er nu lige så afgørende.

Med en fuld integreret digital lagerløsning har både lagerchef, administration og sælger real-time overblik over lagerbeholdning, leveringsstatus og forventet leveringstid.

Blandt gevinsterne er:

 • Produktion/indkøb kan tilpasses efter lagerbeholdning og efterspørgsel så ”udsolgt” eller for stor lagerbeholdning undgås

 • Fuldt overblik over alle ordrer med mulighed for up front at orientere kunder om potentielle forsinkelser og dermed minimere evt. gener og klager

 • Præcis information om leveringstidspunkt før kunden bestiller, gør virksomhedens produkter mere attraktive end konkurrenternes.

Læs mere om vores specialløsninger for udkørende teknikere, sælgere og servicefolk her.


Bedre kundeservice


3. Optimering af lagerinvesteringen

Den traditionelle plukkeform hvor én plukker eksekverer én ordre ad gangen blokerer for effektiviseringsgevinster på mellem 20 og 40 %. Med digital lagerstyring har man med udgangspunkt i virksomhedens data og lageropbygning mulighed for at simulere forskellige scenarier og dermed afgøre hvilken plukkestrategi, som er den optimale for virksomheden.

Afhængigt af den anbefalede plukkestrategi virksomhedens modenhed er gevinsterne:

 • En potentiel reduk¬tion af plukketiden på 66 % - samme antal plukker eksekverer flere ordrer

 • Minimering af rekruttering og brug af løsarbejdere

 • Bedre vareflow

 • Øget fleksibilitet ved højsæson eller mange sygemeldinger

Optimering af lagerinvesteringenBatchplukning – til store lagerarealer og mange varenumre

Via struktureret indsamling og bearbejdning af ordredata bliver det muligt for plukkerne at plukke til flere ordrer samtidigt. I stedet for at hente den samme varetype på den samme reol tre gange til tre forskellige ordrer, vil lagermedarbejderen med batchplukning kunne hente tre varer til tre ordrer på én gang.


Zoneplukning – til lagre med mange daglige ordreafgange

Den typiske struktur for zoneplukning bygger på centralt placerede paller/vogne til op-samling af de enkelte ordrer, hvortil plukkerne fra deres respektive zoner kører til og fra med de dele af ordrerne, som de er ansvarlige for. Dermed minimeres omfanget af unødvendige skridt og/eller køreture.

En variant af zoneplukning er ”samlebåndsmetoden”. Her er plukkerne samlet omkring et fysisk samlebånd, hvor ordrekasserne passerer forbi en række plukkezoner for et afgrænset antal varer.


Plukkere der løser flere opgaver

Via valg og opsætning af den rette kombination af hardware og dataintegrationen kan plukkerne samtidig opmærke varer kasser eller ordrer sideløbende med plukningen. En anden ofte set gevinst er færre skridt til og fra centrale printere af etiketter og labels ved at give plukkerne mulighed for at printe etiketter, labels eller RFID-tags via truckprintere eller individuelle, bærbare printere. Kan man spare ansættelsen af bare én ekstra medarbejder, er investeringen allerede tjent ind flere gange.

Du kan læse mere om de tre scenarier for optimering af virksomhedens lagerstyring her.


Solar har øget plukkehastigheden og fleksibiliteten ved at montere stregkodescannere, mobile terminaler og printere på alle deres trucks. Se hvordan i videoen herunder.
Skal vi hjælpe dig med at høste de strategiske gevinster på dit lager?

Vil du have flere tips, nyheder og tilbud til lager- og logistikløsninger, der flytter både varer og kunder, så tilmeld dig vores nyhedsbrev her eller følg os på linkedin.

Du er selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte vores partner og ekspert i lager- og logistikløsninger Johnny Nørgaard på jn@codeex.dk eller på 4010 9957 for en uforpligtende snak om, hvilke gevinster du endnu ikke har høstet - og hvordan du kommer i gang. 

Få mere viden og inspiration her

Interview med Apple-specialist Benjamin Gierringe

Interview med Apple-specialist Benjamin Gierringe

Velkommen til vores nyeste ”Codeex ekspertinterview.” Denne gang taler vi med Benjamin Gierringe, Apple Specialist hos Codeex.

Read More
Interview med infrastrukturekspert Bo Reggelsen

Interview med infrastrukturekspert Bo Reggelsen

En kosteffektiv IT-sikkerhedsløsning som både ledere, kolleger, kunder og eksterne partnere er trygge ved er essentiel for enhver...

Read More
Hvad er ligheden mellem en natklub og et IT-netværk?

Hvad er ligheden mellem en natklub og et IT-netværk?

Ekspertinterview med Codeex´ netværksekspert, partner og direktør for Codeex Solutions Rasmus Bang. Et stabilt og sikkert netværk er afgørende for...

Read More