Skip to the main content.

1 min read

Reducér stressen - sæt struktur på mailboksen og skrivebordet

Featured Image

Rod i mailboksen eller på skrivebordet hæmmer effektiviteten og øger stressniveauet. Her følger et par tips til, hvordan du strukturerer mailboksen og får styr på skrivebordet. Plus et bonustip til, hvordan du får gjort dårlige vaner til gode.

blogpost_1

Sæt struktur på mailboksen

For at få overblik skal du prioritere. Typisk opretter man mange mapper for at kunne sortere i sine mails. Men det øger kun chancen for at placere en vigtig mail et forkert sted. Prøv i stedet at oprette disse tre mapper.

Mappe 1: @Action – en mappe til de mails, du skal gøre noget ved i dag
Mappe 2: @Venter på – en mappe til de mails, du afventer svar på
Mappe 3: Arkiv – en mappe til de mails du kan vente med at svare på.

"Hvorfor “@” foran?"  Fordi @ sikrer, at dine nye mapper lægger sig øverst i din mappestruktur, så du hurtigt kan flytte nye mails i den rette mappe.

Har du mulighed for at slå automatisk hentning af mails fra, så gør det – så undgår du forstyrrelser, som bidrager til stress. Gør din opgave færdig, og bestem selv, hvornår du læser mail.

Tricket er at være vedholdende og tro på sit nye system. Nye vaner er bare svære at implementere. En undersøgelse fra University College London viste, at det i gennemsnit tager 66 dage at bryde en vane. Og at det derefter tager minimum 21 dage at implementere en ny vane. I videoen her får du et par tips til, hvordan du gør dårlige vaner til gode. Held og lykke!

Sådan gør du dårlige vaner til gode


Skab ro og overblik på skrivebordet

Papirlapper og dynger af print på skrivebordet gør, at du mister overblikket. Ryd op, sortér, arkivér og smid resten ud, når du er færdig med en opgave. Men også de fysiske rammer betyder noget. Dårligt lys, en ubekvem siddestilling eller et skrivebord fyldt med kabler og bokse bidrager også til stressniveauet. Især hvis du arbejder meget hjemme, hvor skrivebordet – eller køkkenbordet – ofte ikke er stort.

Heldigvis tilbyder en lang række hardware brands nu skærme med indbyggede dockingstationer og kun ét kabel til strøm, skærm- og internetforbindelse. Slut med grimme kasser og kabelkludder!

RS71605_2_FJ_AIO_Solution_P34-9_UE_G9010_Kamera_A

Tak fordi du læste med. Vi håber, at du har fået ny viden og inspiration til en hverdag med mindre stress og mere overblik.

Få mere viden og inspiration her

Afmystificering af AI: Maskinlæring, neurale netværk og black box problemet

Afmystificering af AI: Maskinlæring, neurale netværk og black box problemet

I gamle dage var AI begrænset til skakcomputere. I dag er AI en integreret del af vores daglige liv, fra personlige assistenter til daglige...

Read More
PC'ere med indbygget AI fra HP - nu er de her!

PC'ere med indbygget AI fra HP - nu er de her!

20. maj lancerede HP deres to første PC´er med indbygget AI; HP OmniBook X AI og HP EliteBook Ultra AI. Det kommer du selvfølgelig til at høre mere...

Read More
Interview med Apple-specialist Benjamin Gierringe

Interview med Apple-specialist Benjamin Gierringe

Velkommen til vores nyeste ”Codeex ekspertinterview.” Denne gang taler vi med Benjamin Gierringe, Apple Specialist hos Codeex.

Read More