Skip to the main content.

2 min read

Maksimal endpoint security på kontoret, derhjemme og på farten

Featured Image

Medarbejderne vil gerne arbejde mere hjemmefra og på farten – og virksomhederne vil gerne give dem lov. Men hvordan sikrer man samme niveau af IT-sikkerhed som før, hvor alle medarbejdere var på kontoret og dermed beskytter af centrale (netværks)sikkerhedsforanstaltninger? I det følgende ser vi nærmere på et par af de mest oplagte løsninger.

Prioriter netværket

Et stabilt og korrekt opsat VPN-netværk er afgørende for at give virksomhedens medarbejdere en effektiv og sikker adgang til diverse servere, drev og dokumenter. Om Cisco, Aruba eller FortyNet er den bedste løsning for en virksomhed er svært at sige. Fokus bør i stedet være, om kapaciteten er høj nok – også på sigt? – samt om der er brug for en almindelige ”A-til-B-løsning” eller om der er behov for fx en SD-WAN eller IPVPN-løsning.


Administrationsdelen bør også være i fokus. Dels i forhold til mulighederne for fjernadministration, forbrugsoverblik samt for, at IT-afdelingen og IT-administratorer arbejder i et sikkert og hardwareassisteret virtuelt område, som ikke kan påvirkes af andre processer på deres computere – og dermed umuliggør adgang for ransom- eller spyware.


End-point-security:

Tillid er godt. Men konstant mistillid er meget bedre!

Alt for mange IT-afdelinger og IT-medarbejdere bruger alt for lang tid på at installere og opdatere sikkerhedsløsninger mod phishing, malware og fysisk datatyveri på kollegernes hardware. Men alt for sjældent bliver de nødvendige sikkerhedsopdateringer udført konsekvent og hos alle.

Samtidig er det ikke alle bærbare, som har et højt niveau af indbyggede sikkerhedsforanstaltninger. Som uafhængig rådgiver og leverandør har vi i Codeex stor erfaring med valg af bærbare med fokus på endpoint security


Vi anbefaler bærbare med udgangspunkt i HP´s ”Zero Trust”

HP´s pc´ere, laptops og printere har flere indbyggede sikkerhedsfunktioner end hardware produceret af noget andet brand. Så uanset om data og programmer kommer ind via eksterne kilder eller via allerede godkendte enheder eller netværk, bliver enhver handling og data analyseret og vurderet, før der gives adgang til enheden og netværket. Intet klik på nettet, intet åbnet dokument og intet program køres undslipper kontrol. Dét er vejen til optimal end-point-security. HP Elitebook serien har mere end 10 præinstallerede aktive og passive sikkerhedsforanstaltninger. Derfor anbefaler vi HP Elitebook bærbare kombineret med HP Wolf Security. Herunder får du en kort intro til et par af de vigtigste funktioner.

HP Endpoint Security Controller er en indbygget controller i bundkortet, ser sikrer BIOS mod malware, at antivirus og firewall altid er oppe at køre, og at OS recovery fungerer direkte fra skyen. Uden udgifter til ekstra softwarepakker!

HP Sure Click beskytter mod websteder og PDF-filer, som er inficeret med malware, ransomware eller virus. Hver enkelt browserfane åbner som en isoleret fane. Dermed spreder angreb sig ikke til resten af PC’en og virksomhedens netværk.

HP Sure Sense er en AI-løsning, der bruger neurale netværk med hundreder af millioner af malware-data til at identificere ondsindede filer. Det gør programmet i stand til at spotte selv nye og uopdagede malwaretyper. Programmet virker på millisekunder, kræver kun kvartalsmæssige opdateringer og ingen afbrydelser for brugeren. Du kan se alle de HP Elitebook seriens indbyggede sikkerhedsfunktioner her.


HP Wolf Security analyserer al indgående data

Baseret på ”Zero Trust” princippet forstærker HP Wolf Security sikkerheden på HP´s printere, pc´ere og laptops Samtidig sikres sømløs og effektiv integration med virksomhedens øvrige sikkerhedsløsninger ved at kombinere hardware-installeret software med state-of-the-art endpoint security services. Du kan læse mere om HP Wolf Security her.


Vil du vide mere om bærbare med maksimal endpoint security?

Udover HP Elitebook serien er Fujitsu U7-serien også værd at se nærmere på. Her får man blandt andet mulighed for at logge ind via fingeraftryksgenkendelse.

Du er altid velkommen til at kontakte vores ekspert i endpoint security Mads Kruse Sørensen på mks@codeex.dk eller 76 71 00 00.

Vi skriver løbende om sikkerhedsløsninger på alle niveauer. Vil du holde dig opdateret på de nyeste muligheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her - eller følg os på Linkedin.

Få mere viden og inspiration her

Afmystificering af AI: Maskinlæring, neurale netværk og black box problemet

Afmystificering af AI: Maskinlæring, neurale netværk og black box problemet

I gamle dage var AI begrænset til skakcomputere. I dag er AI en integreret del af vores daglige liv, fra personlige assistenter til daglige...

Read More
PC'ere med indbygget AI fra HP - nu er de her!

PC'ere med indbygget AI fra HP - nu er de her!

20. maj lancerede HP deres to første PC´er med indbygget AI; HP OmniBook X AI og HP EliteBook Ultra AI. Det kommer du selvfølgelig til at høre mere...

Read More
Interview med Apple-specialist Benjamin Gierringe

Interview med Apple-specialist Benjamin Gierringe

Velkommen til vores nyeste ”Codeex ekspertinterview.” Denne gang taler vi med Benjamin Gierringe, Apple Specialist hos Codeex.

Read More