Skip to the main content.

2 min read

Hvad er IT-afdelingens største udfordring i 2024?

Featured Image

IT-afdelingens rolle er ikke længere "kun" at levere grundlaget for virksomhedens drift og services. Betydningen for medarbejdernes trivsel, effektivitet og samarbejde stiger  også hele tiden i takt med, at nye løsninger lanceres.  Her kan du læse om de nyeste tendenser og IT-afdelingens rolle i 2024 og frem. 

Hjemmearbejde er kommet for at blive

Efter Covid opdagede både virksomeder og medarbejdere både de økoniske fordele og effektiviseringsgevinsterne ved en eller flere hjemmearbejdsdage om ugen. Det har betyder, at at behovet skærme, dockingstationer, VPN-forbindelser, sikkerhedsopdateringer og -programmer har ændret sig. Det samme gælder behovet for drift- og supportløsninger.

website-blog-article-it-afdelingens-stoerste-udfordringer-i-2024-01Interne og eksterne IT-økosystemer er ét system

I 2024 skal infrastruktur og devices spille sammen på tværs af lokale miljøer og cloud-miljøer samt kunne inkorporere Bring Your Own Device (BYOD). Derfor giver det ikke længere mening at tale om "interne" og "eksterne" it-systemer og setups med forskellige set-ups. Uanset om medarbejderne arbejder på kontoret, på farten eller derhjemme, skal alle have den samme sikkerhed, brugeroplevelse. fleksibilitet og adgang til data - også uanset hvilket device de arbejder på.

Sådan sikre man eksterne netværk og devices 

At undgå potentielt dyr nedetid i forbindelse med forbindelsesproblemer forårsaget af medarbejdere, der bruger deres egne enheder, er en betydelig udfordring. Derfor giver det god mening at tilbyde alle medarbejdere en styret og ensartet opgradering af hard- og software.

Som minimum bør alle enheder have de nyeste WiFi-funktioner, såvel som Bluetooth og tilstrækkelige eksterne HDMI- og USB-porte og ekstra indbyggede sikkerheds- og backup-systemer som fx HP´s Sure Start og Sure Recover.

Et pålideligt kamera, mikrofon og højttalere i en ordentlig kvalitet samt – ikke mindst – processorkraft nok til uden problemer at kunne afvikle alle arbejdsprogrammer og rumme de nødvendige løbende sikkerhedsopdateringer, bør også være et minimumskrav. En stabil VPN-forbindelse overalt er selvfølgelig også et absolut must.


website-blog-article-it-afdelingens-stoerste-udfordringer-i-2024-02Større krav til administration

Både hardware, software og administration skal være på toppen og i sync for at sikre optimal brugervenlighed og datasikkerhed. Det kræver en stor indsats af IT-afdelingen og mange kompetencer. Alternativt kan IT-afdelingen vælge at tage det strategiske ansvar men at lade andre om at løse de strukturelle og praktiske opgaver. 

Hvordan man som IT-ansvarlig slipper for supportopgaver, sikrer struktureret patchning og maksimal sikkerhed uden at arbejde solen sort, kan du læse mere om ved at hente  "IT-chefens Quickguide til et lettere liv". 


De IT-kriminelle får flere indgange - sådan stopper du dem

Medarbejdernes ønsker om effektiv fjernadgang til  netværk og data, gør det desværre lettere for cyber-kriminelle at skjule sig i (data)mængden. Udover at ansætte medarbejdere med erfaring i at løse denne problematik er IT-ledere også nød til at fokusere på administrations- og sikkerhedsløsninger som fx Azure, Microsoft Protection og client-løse løsninger, hvor alle data gemmes i skyen og dermed ikke kan kompromitteres, hvis et device falder i de forkerte hænder.

En anden løsning kan være at integrere det menneskelige element i sin IT-sikkerhed. En tilgang som blandt andet Arctic Wolf kan tilbyde via sin unikke "consierge"-service.


website-blog-article-it-afdelingens-stoerste-udfordringer-i-2024-03Fremtiden bliver kompleks

Tiden hvor IT-afdelingen kun behøvede at beskæftige sig med den overordnede IT-infrastruktur er endegyldig forbi. Det behøver dog ikke, at man skal acceptere masser ar nye opgaver og ansætte flere nye medarbejdere. Man kan også vælge at outsource hele eller udvalgte dele af sin IT-infrastruktur. Det kan du læse meget mere om her. 

Du er naturligvis også altid velkommen til at kontakte os for en snak om, hvad det bedste set-up er for din virksomheds IT-afdeling. 

Få mere viden og inspiration her

Afmystificering af AI: Maskinlæring, neurale netværk og black box problemet

Afmystificering af AI: Maskinlæring, neurale netværk og black box problemet

I gamle dage var AI begrænset til skakcomputere. I dag er AI en integreret del af vores daglige liv, fra personlige assistenter til daglige...

Read More
PC'ere med indbygget AI fra HP - nu er de her!

PC'ere med indbygget AI fra HP - nu er de her!

20. maj lancerede HP deres to første PC´er med indbygget AI; HP OmniBook X AI og HP EliteBook Ultra AI. Det kommer du selvfølgelig til at høre mere...

Read More
Interview med Apple-specialist Benjamin Gierringe

Interview med Apple-specialist Benjamin Gierringe

Velkommen til vores nyeste ”Codeex ekspertinterview.” Denne gang taler vi med Benjamin Gierringe, Apple Specialist hos Codeex.

Read More