Skip to the main content.

1 min read

Fremtidens arbejdsplads rummer fire generationer

Featured Image

Fremtidens medarbejdere er ikke længere knyttet til den nærliggende geografi. Udfordringen er i stedet at finde og fastholde talenter, uanset hvor de findes og uafhængigt af alder, køn, kulturel baggrund og holdninger. Læs om, hvordan du tiltrækker og fastholder fremtidens medarbejdere.

Design din arbejdsplads til mangfoldighed

Nutidens arbejdsgivere mærkere det allerede. Og tendensen bliver kun stærkere i fremtiden: Fire afgørende paradigmeskift er i gang med at ændre måden hvorpå fremtidens arbejdspladser skal designes.


1. Flere seniorer på arbejdspladserne.

I takt med at pensionsgrænser og levealderen stiger, vil vi se flere og flere seniorer over 65 på arbejdsmarkedet. De skal arbejde sammen med nyuddannede på 20, småbørnsforældre i 30´erne og teenageforældre i 40´erne. Det kræver, at der tages hensyn til meget forskellige måder at tænke en hverdag og et arbejdsmiljø på. Både i forhold til dagsrytmer, ergonomi og teknologi.


flere-generationer-skal-arbejde-sammen


2. Lighed på arbejdspladsen.

Også på vores arbejdspladser vil forventningerne til implementering af kønsneutrale designløsninger stige. Fokus vil især være på inkluderende arbejdsmiljøer, fx i forhold til køn, religion og spisevaner.


3. Mere plads og ro til de introverte.

Overordnet set taler man om personlighedstyper: introverte og ekstroverte. Der er selvfølgelig gradbøjninger af begge typer, men tiden hvor de fysiske rammer udelukkende byder på åbne kontormiljøer bør være overstået. Fremtidens arbejdspladser skal også tage hensyn til de introvertes behov.


mere-plads-og-mere-ro-til-at-arbejde


4. Always-on arbejdslivet.

Uanset om vi arbejder med rutinemæssigt med faste opgaver, kreativt i et ustabilt flow, som konsulenter, freelancere har vi stort set alle vænnet os til, at vi skal have uhindret adgang til alle filer, systemer og procedurer, uanset hvor i verden vi er – uden at gå på kompromis med IT-sikkerheden. Derfor er valg og kombination af hardware, datastorage, netværksløsninger og sikkerhedssystemer afgørende. For samtidig med de øgede krav til fleksibilitet stiger også risikoen for at virksomhedens IT-sikkerhed kompromitteres.

Hent vores anbefalinger til ergonomisk korrekte skærme og tastaturer og se, hvilke bærbare, printere og netværk som giver den største IT-sikkerhed.Flere ideer til en bedre hverdag

Vil du være sikker på at få næste uges tips til en mere sikker, effektiv og fleksibel arbejdsplads, så tilmeld dig vores nyhedsbrev her - eller følg os på linkedin.

Du er selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte vores Business Development Manager Mads Kruse Sørensen på mks@codeex.dk eller på 76 71 00 00.

Få mere viden og inspiration her

Interview med Apple-specialist Benjamin Gierringe

Interview med Apple-specialist Benjamin Gierringe

Velkommen til vores nyeste ”Codeex ekspertinterview.” Denne gang taler vi med Benjamin Gierringe, Apple Specialist hos Codeex.

Read More
Interview med infrastrukturekspert Bo Reggelsen

Interview med infrastrukturekspert Bo Reggelsen

En kosteffektiv IT-sikkerhedsløsning som både ledere, kolleger, kunder og eksterne partnere er trygge ved er essentiel for enhver...

Read More
Hvad er ligheden mellem en natklub og et IT-netværk?

Hvad er ligheden mellem en natklub og et IT-netværk?

Ekspertinterview med Codeex´ netværksekspert, partner og direktør for Codeex Solutions Rasmus Bang. Et stabilt og sikkert netværk er afgørende for...

Read More