Skip to the main content.

2 min read

Er medarbejdernes printere beskyttet mod IT-kriminalitet?

Featured Image

De allerfleste virksomheder sikkerhedspolitikker og -tiltag, der beskytter medarbejdernes computere mod hackere og ransomware. Men de færreste tænker på, at printerne også konstant er på nettet og dermed eksponerede for IT-kriminelle og malware. Her får du 8 otte sikkerhedsråd samt vores anbefaling til markedets sikreste printere.

Ifølge Quocircas Global Print Securitys Landscape 2020-rapport har 11 % af de undersøgte virksomheder oplevet sikkerhedsbrud med oprindelse fra en printer. Derudover oplevede 59 % mindst ét datatab via deres printer indenfor de sidste 12 måneder.


Kvinde står ved printer på kontor8 vigtige sikkerhedsråd

Beskyttelse af printere mod IT-kriminelle kræver en kombination af tekniske sikkerhedsforanstaltninger og best practises. Herunder følger vores 10 bedste bud på, hvad du bør gøre og overveje i forhold til virksomhedens printere - både dem på kontoret og hjemme hos medarbejderne:

  1. Opdater firmware og software: Sørg for at installere de nyeste firmware- og softwareopdateringer fra producenten. Opdateringerne indeholder ofte sikkerhedsrettelser og forbedringer, der beskytter printeren mod kendte og nye trusler, herunder malware.

  2. Stærke adgangskoder: Konfigurer stærke adgangskoder til printere og ændr dem regelmæssigt. Ligesom med alle andre koder, så sørg for at koden til printeren består af komplekse kombinationer af tal, bogstaver og specialtegn.

  3. Netværkssikkerhed: Forbind printeren til et sikkert netværk og begræns uautoriseret adgang ved at implementere netværkssegmentering og firewall-regler. 

  4. Brugerautorisation: Indfør brug af adgangskort eller loginoplysninger til at autentificere brugere, før de får adgang til printeren.

  5. Logning og overvågning: Aktivér logning og overvågning af printeraktiviteter for at opdage mistænkelig aktivitet eller forsøg på angreb. Logfiler gør det desuden muligt hurtigt at identificere og reagere på sikkerhedsbrud.

  6. Sikker printerkonfiguration: Gennemgå printerens konfiguration og deaktiver unødvendige tjenester og porte, der potentielt kan udnyttes af angribere. Fjern også eventuelle forudkonfigurerede konti eller brugere, der ikke er nødvendige.

  7. Bevidsthed om sikkerhed: Uddan brugerne i best practises for sikker printning. Dette kan omfatte undervisning i, hvordan man identificerer phishing-e-mailsr eller links, der kan inficere printeren.

  8. Fysisk sikkerhed: Sørg for, at printeren er placeret i et område, hvor uautoriseret adgang er begrænset. Dette hjælper med at forhindre fysisk manipulation eller installation af skadelig hardware på printeren.


Printer på hjemmekontorMarkedets sikreste printere

Vi sælger hvert år tusindvis af printere til både SMV´er, enterprisekunder og mindre virksomheder. Blandt de mest kosteffektive og stabile printere anbefaler vi printere fra EPSON, Brother og HP. Er det primære kriterie for virksomhedens næste printere sikkerhed, anbefaler vi, at du først og fremmest kigger nærmere på printere fra HP. Her får du som standard blandt andet:

Sikker opstart med firmwaregodkendelse
Validerer firmwaren som original HP-kode ved opstart af enheden. Hvis der opdages noget unormalt, genstarter enheden i en sikker genoprettelsestilstand.

Automatiske firmwareopdateringer
Denne funktion, der er aktiveret som standard, beskytter dig mod de nyeste trusler ved at sikre, at printerens firmware altid er opdateret til den nyeste version.

Unik adgangskode
Alle printere har en forudindstillet adgangskode, der forhindrer hackere i at få adgang til printerens indstillinger med en standardadgangskode.

Skrivebeskyttet hukommelse
Forhindrer hackere i at indsætte skadelig kode, mens printeren kører.

Print-patroner du kan stole på
Med chips, firmware og emballage, der ikke kan manipuleres, er sikkerheden for originale HP-patroner en integreret del af hvert trin i design, forsyningskæden og produktionsprocessen.

Mulighed for yderligere Enterprise sikkerhed

HP´s enterprise printere forsvarer dit netværk med lag efter lag af passiv og aktiv Wolf Security. Bl.a. via en selvreparerende BIOS, overvågning af al netværksaktivitet, memory check før opstart samt whitelisting baseret på millarder af data.

Læs mere om HP Wolf Enterprise Security for print her


Kvinde dobbelttjekker sit print ved kontorprinterSikre bærbare, øjenvenlige skærme og ergonomisk hverdag

Udover stabile og sikre printere har medarbejderne også brug for sikre bærbare og effektiv backup af alle data for at sikre sig mod IT-kriminalitet. Du kan læse om vores anbefalinger af hardware og sikkerhedsløsninger i eBogen "Sådan vælger du den rette IT-løsning til kollegerne".Mere viden og inspiration til fleksible og sikre arbejdspladser?

Vil du holde dig opdateret om fremtidens IT-løsninger, så tilmeld dig vores nyhedsbrev her eller følg os på linkedin.

Du er også altid velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende snak om hvilken hardware og sikkerhedsløsning, der vil være den bedste for din virksomhed.

Få mere viden og inspiration her

Interview med infrastrukturekspert Bo Reggelsen

Interview med infrastrukturekspert Bo Reggelsen

En kosteffektiv IT-sikkerhedsløsning som både ledere, kolleger, kunder og eksterne partnere er trygge ved er essentiel for enhver...

Read More
Hvad er ligheden mellem en natklub og et IT-netværk?

Hvad er ligheden mellem en natklub og et IT-netværk?

Ekspertinterview med Codeex´ netværksekspert, partner og direktør for Codeex Solutions Rasmus Bang. Et stabilt og sikkert netværk er afgørende for...

Read More
Interview med WiFi-ekspert Nicolai Bentsen

Interview med WiFi-ekspert Nicolai Bentsen

I en verden hvor der er WiFi overalt, gemmer sig et paradoks, som mange virksomheder støder på i deres stræben efter det perfekte netværk. Nicolai...

Read More