Tilbagekøb af it-udstyr

Vi tilbyder fuld livscyklus af it-udstyr, fra projektering og levering af nyt udstyr, ongoing service til det tilbagekøbes med henblik på genbrug.

Få hjælp fra en ekspert

 

Vi giver det brugte it-udstyr nyt liv

Computere, mobiltelefoner og andre it-produkter kan genbruges på samme måde som biler, både eller cykler. For hver computer, der genbruges og bruges igen, kan vi reducere CO2-udledninger, spare jordens råmaterialer og skabe en cirkulær økonomi, hvor ressourcer og produkter bruges mere effektivt. Vi hjælper i hele processen om opkøb eller tilbagekøb og genbrug af brugt udfaset it-udstyr, samt rest- og overskudslagre af nyt udstyr. Det er slutleddet i vores samlede leverancepakke, der omfatter:

Datasikkerhed

Genbrug

Miljøgevinster

 

Datasikkerhed

Vi sikrer at databærende udstyr håndteres sikkert når det udfases, og at data slettes på en måde, der genererer et bevis på at sletningen er gennemført og bevarer et komplet auditerbart spor. Vi anbefaler også direkte transport fra kunden til vores sikrede faciliteter i aflåste transportskabe/bure, hvor udstyret slettes med GDPR-godkendte værktøjer – eller at datasletningen gennemføres af vores team on-site hos kunden.

 

Genbrug

Moderne business grade IT udstyr udskiftes ofte efter 2-4 års brug. Både som led i at holde virksomhedens arbejdsplatforme up to date, men også for at få det fornyet inden det bliver servicekrævende at holde i gang. Nedetid er dyrt og en frustration for de ansatte. Faktum er dog også, at istandsættes og evt. opgraderes udstyret og geninstalleres med nyt styresystem, så lever det rigtig driftssikkert i endnu en livscyklus, hos den lidt mindre krævende bruger. Håndteret korrekt og med genbrug for øje, vil det udfasede brugte IT-udstyr ofte kunne indeholde overraskende store restværdier - værdier vi gerne vil genskabe og dele med vores kunder.

 

Miljøgevinster

Vidste du at en laptop eller en pc har været skyld i udledning af mellem 300 og 900 kg CO2 under fremstilling i Kina og transport ud til forbrugeren ude i verden. Tallene er behæftet med stor usikkerhed, men de fleste producenter viser i dag det CO2 aftryk deres produkter er skyld i på deres hjemmeside. Op mod 1500 liter rent vand går til i processen og op mod 25 kg kemikalier slippes ud i naturen. En dansk personbil udleder ved brug i gennemsnit om året ca 2.000 kg CO2. Det betyder forenklet, at kan vi fjerne markedet for fremstilling af tre ny PC’er (fordi vi i stedet genbruger brugte), så har vi CO2 neutraliseret en personbil i et år. Codeex stiller derfor en miljørapport til kundernes rådighed, som kan medtages i virksomhedens CSR regnskab.

 

Værdi ved genanvendelse

Genanvendelsen af it-udstyr gør en stor forskel på vejen mod et mere bæredygtigt samfund, men det er blot én af de mange fordele.

At sende dit it-udstyr til genbrug betyder, at produkterne håndteres på en enkel, sikker og miljømæssig forsvarlig måde. Værdien af udstyret kan f.eks. Anvendes til nye it-investeringer eller doneres til velgørenhed.

Værdifulde ressourcer

Samtidig skabes der betydelige fordele for samfundet. Der er stor efterspørgsel efter renoverede og testede it-produkter på forskellige områder i samfundet. Faktum er, at behovene opvejer udbuddet.

For at flere skoleelever kan have adgang til computere i undervisningen, kan det for eksempel være nødvendigt med et større udvalg af brugte computere. På den måde kan de produkter, du er færdig med, blive en værdifuld ressource for andre.

At købe brugte it-produkter giver altid mere værdi for pengene. Derudover er det ofte lige så sikkert at købe brugt it-udstyr, som det er at købe et nyt produkt, med samme ydeevne, kvalitet og garanti.

RecyclingFacts

Fakta

  • Der skal 1,8 tons råvarer, kemikalier og energi til at producere en computer.
  • I 2014 blev der produceret mere end 41.800.000 metrik tons af elektronik spild.
  • Det antages at elektronik spild vil stige med 4-5% årligt.


 

 

Vil du vide mere?

Stig_

 

 

Kontakt Stig

Stig kan hjælpe dig med alt indenfor it-tilbagekøb og datasletning, lifecycle management, after market sales samt sikker håndtering af databærende it-udstyr.

Stig Døssing
Sales Manager
Mobil: 25 64 64 60
E-mail: std@codeex.dk

Stig_
 

Det er ikke svært at blive kunde hos os

Vi hjælper dig gerne i gang - men har du travlt, kan du nemt oprette dig som kunde allerede nu, og foretage køb i vores webshop umiddelbart efter. Du vælger selv.

Bliv kunde i dag eller Lad os hjælpe dig i gang

 

Andre kunder der har valgt Codeex

Vil du høre mere om hvorfor andre kunder har valgt os til deres foretrukkende it-leverandør, så sætter vi dig gerne i forbindelse med dem.