Skip to the main content.

2 min read

Se hvilke fordele lejet storage giver

Featured Image

Ved at leje sig ind i en storage- og serverløsning, undgår man uforudsete udgifter til udskiftning og vedligeholdelse af hardware. Samtidig slipper man for de tidskrævende og altid ubelejlige vedligeholdelsesopgaver. Sidst men ikke mindst vil sikkerheden ved lejet storage typisk være bedre. Det ser vi nærmere på her. 

Altid opdateret - altid overvåget

Udover de økonomiske fordele ved kun at betale for den kapacitet man bruger, er en af de vigtigste fordele ved at leje sin storage- og serverløsning, at man er sikret adgang til den nyeste teknologi og software.

Det skyldes ganske enkelt, at leverandørerne er specialister i at sikre data og derfor har avanceret sikkerhedsudstyr og -teknologi til rådighed.

Samtidig er deres økonomiske ressourcer typisk større, da udgifterne til investering i hardware samt løbende overvågning og opdateringer kan deles ud på flere kunder. 


website-blog-article-eje-eller-leje-sin-serverloesning-01


Eksempler på sikkerhedsgarantier ved lejet storage

 • Avanceret kryptering:

  • AES (Advanced Encryption Standard): Dette er en symmetrisk krypteringsalgoritme. Ved at implementere AES på lejede storage-løsninger opnår virksomheder en høj grad af beskyttelse mod uautoriseret adgang til deres følsomme data.
  • RSA (Rivest-Shamir-Adleman): En asymmetrisk krypteringsmetode der anvendes til at sikre kommunikation og dataoverførsel. RSA spiller en afgørende rolle i at beskytte data, da kun autoriserede parter med de korrekte nøgler kan dekryptere informationen.

 • RAID-niveauer for databeskyttelse:

  • RAID 0 (Striping): Distribuerer data over flere diske for at øge hastigheden, men tilbyder ingen databeskyttelse.
  • RAID 1 (Mirroring): Spejler data på to diske, hvilket sikrer, at der altid er en kopi til rådighed i tilfælde af en diskfejl.
  • RAID 5 (Striping with Parity): Kombinerer striping og paritetsdata for øget sikkerhed mod datatab.
  • RAID 6 (Double Parity): Lig med RAID 5, men med dobbelt paritetsinformation, der gør det muligt at overleve fejl på op til to diske.

 • Backup og disaster recovery:

  • Automatiserede Backup-løsninger: Lejede storageløsninger tilbyder automatiserede backup-processer, der regelmæssigt sikkerhedskopierer virksomhedens data. Dette reducerer risikoen for tab i tilfælde af cyberangreb eller hardwarefejl.
  • Disaster Recovery-planlægning: Leverandører af lejet storage integrerer ofte skræddersyede disaster recovery-planer, der sikrer, at virksomheden kan genoprette kritiske data efter enhver form for katastrofe.

website-blog-article-eje-eller-leje-sin-serverloesning-02

 • Access control og netværkssikkerhed:

  • Biometrisk adgangskontrol: Ud over traditionelle brugernavne og adgangskoder kan lejede storageløsninger implementere biometriske metoder som fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse for at styrke adgangskontrollen.
  • Firewalls og VPN-løsninger: Leverandører af lejet storage sikrer netværkssikkerhed gennem effektive firewalls og Virtual Private Network (VPN)-løsninger, hvilket skaber et lag af beskyttelse mod potentielle trusler udefra.

 • Overholdelse af Compliance:

  • Automatisk Kryptering: For at opfylde kravene i specifikke brancheregulativer som HIPAA eller PCI-DSS implementeres automatisk kryptering på lejede storage-løsninger.
  • Rollebaseret Adgang: Virksomheder kan opretholde compliance ved at implementere rollebaseret adgangskontrol, så brugerne kun har adgang til de data, der er relevante for deres roller.

website-blog-article-eje-eller-leje-sin-serverloesning-03


Fem strategiske fordele ved lejet storage

Udover de sikkerhedsmæssige fordele ved lejet storage er der en række strategiske fordele som også er værd at tage med i sine overvejelser:

 • Minimalt tidsforbrug: Managed hosting outsourcer hele serverdriften, inklusive vedligehold og opdatering af hardware og software samt administration af licenser. Dette reducerer virksomhedens tid brugt på tekniske opgaver.

 • Dag-til-dag op-og nedskalering: Cloud hosting af virksomhedens websteder og applikationer på et netværk af servere giver maksimal fleksibilitet. Skalering op eller ned kan gøres dagligt for at imødekomme skiftende krav.

 • Reducerede udgifter: Ved at outsource drift og support til lejet hardware reduceres driftsudgifterne, og risikoen for uforudsete udgifter til vedligehold og udskiftning af hardware elimineres

 • Inhouse dataopbevaring med ekstern styring: Med remote infrastructure management holdes servere og data inhouse, mens al service, drift og udvikling håndteres af en ekstern partner. Dette sikrer, at virksomheden bevarer fuld kontrol over sine data.

 • Større fleksibilitet gennem servervirtualisering: Servervirtualisering tillader administration og konfiguration af flere separate virtuelle servere på én fysisk server. Dette giver større fleksibilitet og optimal ressourceudnyttelse.

 

Vil du have et tilbud på lejet storage?

Vil du have en uforpligtende snak om, hvilke specifikke fordele din virksomhed kan opnå samt et konkret bud på en pris? Så er du altid velkommen til at kontakte os. 

Vil du have flere tips til optimal indkøb af hardware og drift af din virksomheds IT-afdeling, så tilmeld dig vores nyhedsbrev, følg os på linkedin eller læs mere om Codeex drift- og supportaftaler her.

Få mere viden og inspiration her

Afmystificering af AI: Maskinlæring, neurale netværk og black box problemet

Afmystificering af AI: Maskinlæring, neurale netværk og black box problemet

I gamle dage var AI begrænset til skakcomputere. I dag er AI en integreret del af vores daglige liv, fra personlige assistenter til daglige...

Read More
PC'ere med indbygget AI fra HP - nu er de her!

PC'ere med indbygget AI fra HP - nu er de her!

20. maj lancerede HP deres to første PC´er med indbygget AI; HP OmniBook X AI og HP EliteBook Ultra AI. Det kommer du selvfølgelig til at høre mere...

Read More
Interview med Apple-specialist Benjamin Gierringe

Interview med Apple-specialist Benjamin Gierringe

Velkommen til vores nyeste ”Codeex ekspertinterview.” Denne gang taler vi med Benjamin Gierringe, Apple Specialist hos Codeex.

Read More