Skip to the main content.

2 min read

Sådan får du optimal IT-infrastruktur

Featured Image

Virksomhedens IT-infrastruktur er afgørende for, at medarbejderne kan arbejde effektivt, at kunderne får den bedst mulige service, og at virksomheden kan udvikle sig ubesværet. I denne artikel vil vi give dig en kort oversigt over de fire områder, som virksomhedsledere og IT-ansvarlige bør tage i betragtning, både strategisk og praktisk.

Involvér alle relevante parter

IT-infrastruktur bør ikke kun være et anliggende for IT-ansvarlige. CEO, CFO, produktansvarlige, sælgere og marketing bør også inddrages. Dette skyldes, at designet af virksomhedens IT-infrastruktur har en afgørende indflydelse på mange forretningskritiske processer. Det inkluderer automatisering af faktureringsprocesser, produktudviklingsmuligheder, lagerstyring, kundeservice, datatræk, webshop og CRM-muligheder samt administrative og sælgeres mobile muligheder.


husk at involvere alle relevante parter


Fire nøgleområder at overveje

Selvom den rigtige løsning varierer afhængigt af branchen og virksomhedens specifikke behov, er der fire områder, som enhver organisation bør tage i betragtning:



1. IT-sikkerhed

Sikkerhed er en topprioritet. Virksomhedens IT-infrastruktur skal designes med fokus på at beskytte sensitive data mod cyberangreb og datatab. Dette indebærer implementering af effektive firewalls og Virtual Private Network (VPN), adgangskontrol og kryptering af information samt regelmæssige sikkerhedsopdateringer og back-ups i tilfælde af katastrofer. Sidst men ikke mindst er løbende og struktureret patching afgørende.



2. Stabilt og fleksibelt netværk

Virksomhedens netværk skal kunne håndtere medarbejdere, der arbejder hjemmefra, på kontoret eller på farten, og samtidig skal det være gearet til at imødekomme virksomhedens planlagte vækst. Valg af netværksudstyr med høj fleksibilitet og skalerbarhed bør være i fokus. Det er også vigtigt at designe et netværk med en arkitektur, der kan tilpasses fremtidig vækst.



3. Driftssikkerhed

Nedbrud i IT-infrastrukturen kan have alvorlige konsekvenser for en virksomheds drift, derfor skal virksomhedens netværk køre uafbrudt. Overvej derfor redundante komponenter som backup-servere og strømforsyninger samt implementering af monitoring- og overvågningssystemer for at opdage fejl og trusler hurtigt. Når det kommer til storage- og serverløsninger, bør du også overveje lejemuligheder, da det kan spare både tid og penge og samtidig forbedre sikkerheden. Læs mere om fordelene ved en lejet server/storageløsning her.



4. Kompatibilitet – nu og i fremtiden

Sørg for, at alle teknologier, inklusive netværk, server/storageløsninger, hardware og firewalls, er kompatible både nu og i fremtiden. Standardiserede teknologier med centraliseret administration kan være en fordel. Overvej at vælge en totalleverandør som fx Cisco, der kan sikre optimal integration på både omkostnings- og teknisk niveau.


optimal it-infrastruktur der er fremtidssikret


Sammenfatning

At tage højde for disse fire områder i designet af din virksomheds IT-infrastruktur vil hjælpe med at sikre den effektivitet, sikkerhed og skalerbarhed, som er afgørende for en moderne virksomheds succes. Involvér relevante interessenter og invester i den rigtige IT-infrastruktur for at opnå dine forretningsmæssige mål.



Få et bud på din virksomheds IT-infrastruktur

Vil du have et bud på en IT-infrastruktur der sikrer medarbejdernes effektivitet, kunderne optimal service og virksomhedens vækstmuligheder? Så kontakt salgsdirektør Frederik Bentler for en uforpligtende snak om den mest (kost)effektive løsning for din virksomhed.

Vil du have flere værdifulde tips og input til din virksomheds IT-drift, så tilmeld dig vores nyhedsbrev eller følg os på linkedin.

Få mere viden og inspiration her

Interview med Apple-specialist Benjamin Gierringe

Interview med Apple-specialist Benjamin Gierringe

Velkommen til vores nyeste ”Codeex ekspertinterview.” Denne gang taler vi med Benjamin Gierringe, Apple Specialist hos Codeex.

Read More
Interview med infrastrukturekspert Bo Reggelsen

Interview med infrastrukturekspert Bo Reggelsen

En kosteffektiv IT-sikkerhedsløsning som både ledere, kolleger, kunder og eksterne partnere er trygge ved er essentiel for enhver...

Read More
Hvad er ligheden mellem en natklub og et IT-netværk?

Hvad er ligheden mellem en natklub og et IT-netværk?

Ekspertinterview med Codeex´ netværksekspert, partner og direktør for Codeex Solutions Rasmus Bang. Et stabilt og sikkert netværk er afgørende for...

Read More