Skip to the main content.

2 min read

Nu bliver 11. gen. Intel processorer hverdag

Featured Image

Tiger-Lake

I
hvert fald for dem, der bestiller i god tid … Herunder kigger vi nærmere på, hvilke fordele gen. 11 giver i hverdagen.

I efteråret 2020 præsenterede Intel deres længe ventede gen. 11 processor, kaldet Tiger Lake. Processorerne har integreret Iris Xe-GPU og understøtter Thunderbolt 4, USB 4, 4. generation PCIe og Wi-Fi 6 og fås som Core i3, Core i5 og Core i7. Højeste clockfrekvens er 4,8GHz.

Intel siger selv, at deres gen. 11 er verdens bedste processor for tynde og lette bærbare computere. Det vil AMD med deres Ryzen 5000 serie nok ikke være helt enige i, men faktum er, at Tiger Lake er en både hurtigere og mere fremtidssikret processor end Intel gen. 10.

Hvad betyder det for din og dine kollegers hverdag?
Generelt betyder hurtigere processorer hurtigere opstart samt hurtigere browsing og download af dokumenter. Samtidig mindskes risikoen for, at processoren ”snubler” eller ”hakker” under afviklingen af flere programmer simultant pga. kapacitetsmangel.

På grafikfronten er Tiger Lake den første processor med Intel Xe, som giver op til 50 % højere performance for spil og grafikprogrammer.

Samtidig vil muligheden for at tilslutte sig skærm, strøm og internet med kun ét stik via Thunderbolt 4 eller USB 4 være en praktisk fordel i hverdagen.

De fem største tekniske fordele
For de teknisk interesserede har vi herunder samlet vores bud på de fem største tekniske fordele ved Intel gen. 11 ift Intel gen. 10.
  1. Højere IPC performance (4,8 GHz)
  2. 2. 24 % bedre single-core præstationer end Intel gen. 10
  3. Bedre PCIe – op til 8 GB pr. sekund.
  4. Intel Xe giver op til 50 % bedre grafiske præstationer
  5. Reviderede kredsløb optimeret mod neurale netværksopgaver.

Især det sidste punkt er interessant, da både hardware- og softwareudviklere forventer en eksplosiv stigning i behovet for computere, som er i stand til at løse AI-opgaver. Fx i forbindelse med datasøgning og -systematisering, men også til afvikling af grafiske programmer som fx Nero AI Photo, der på en korrekt spec´et computer er i stand til at sortere tusindvis af billeder efter motiv.

I linket her kan du se en fuld benchmark gennemgang af Intel gen. 10 vs. Intel G 11.

Hvad med leveringstiden …
Intel oplyser, at de nye Tiger Lake-chips vil komme i mere end 50 forskellige bærbare computere inden årets udgang fra producenter som Dell, HP, Fujitsu, Lenovo og HP.

Som vi tidligere har skrevet om, er der generelt mangel på LCD-paneler og mikrochips på grund af Corona, brande i centrale fabrikker samt problemer i transportsektoren. Det betyder længere leveringstider for en lang række produktserier for alle brands. 

For populære brands og produktserier som Lenovos Thinkpad X1, HP G800, Dynabook Portégé X og Fujitsus faceliftede U7-serie med 11. gen. Intel processorer er leveringstiden er længere end normalt pga. Corona. Status og leveringstider skifter løbende, så vil du være helt sikker på at få den rette model, i det rette antal til den rette tid, så anbefaler vi kraftigt at være ude i god tid. 

Få mere viden og inspiration her

Se hvilke fordele lejet storage giver

Se hvilke fordele lejet storage giver

Ved at leje sig ind i en storage- og serverløsning, undgår man uforudsete udgifter til udskiftning og vedligeholdelse af hardware. Samtidig slipper...

Read More
Hvad er IT-afdelingens største udfordring i 2024?

Hvad er IT-afdelingens største udfordring i 2024?

IT-afdelingens rolle er ikke længere "kun" at levere grundlaget for virksomhedens drift og services. Betydningen for medarbejdernes trivsel,...

Read More
Brugt IT-udstyr er penge værd

Brugt IT-udstyr er penge værd

Systematisk udskiftning af IT-udstyr styrkter både datasikkerheden, CSR-regnskabet og økonomiafdelingen. Læs mere om fordelene, og hvordan du opnår...

Read More