Skip to the main content.

2 min read

Hvem laver de grønneste bærbare?

Featured Image

Når en bærbar kalder sig bæredygtig, handler det ikke kun om selve produktionen af maskinen. Bæredygtig IT handler i lige så høj grad om energiforbrug, levetid, transport og emballage. I denne blogpost sætter vi fokus de områder, man skal vurdere – og uddyber hvorfor vi i Codeex anbefaler bærbare fra HP.

HP har modtaget adskillige certificeringer og anerkendelser for deres bæredygtighedsindsats, herunder ENERGY STAR® og EPEAT®. Disse certificeringer sikrer, at vælger man bærbare fra HP, opfyldes en lang række strenge miljøstandarder.


ENERGY STAR blev lanceret af det amerikanske miljøbeskyttelsesagentur (EPA) i 1992. ENERGY STAR-mærkede produkter har et lavt strømforbrug og reducerer dermed CO2-udledningen.

EPEAT er udviklet af non-profit organisationen Green Electronics Council. En EPEAT-certificering betyder, at produktet opfylder strenge miljøstandarder for energieffektivitet, brug af bæredygtige materialer, produktets levetid og genanvendelighed.



1. Reduktion af miljøpåvirkning i produktionsprocessen

HP har investeret betydelige ressourcer i at reducere miljøpåvirkningen i produktionsprocessen. Dette omfatter brugen af genanvendelige materialer i deres bærbare computere samt reduktion af affald og energiforbrug i fabrikkerne.

HP har arbejder desuden mod at opnå en cirkulær økonomi, hvor produkterne genanvendes og genbruges for at reducere forbruget af nye ressourcer og for at minimere affaldet.



HP laver de groenneste baerbare 01


2. Energieffektive produkter

HP har investeret i forskning og udvikling af teknologier, der reducerer strømforbruget på deres enheder. Dette betyder, at HP's bærbare computere bruger mindre energi under drift, hvilket ikke kun sparer penge for forbrugerne, men også reducerer den samlede belastning på elnettet og hjælper med at reducere drivhusgasemissioner.


3. Lang levetid og holdbarhed

Bærbare fra HP har altid været anerkendt for deres lange levetid. Ved at producere computere der modstår den daglige slid og samtidig opretholder ydeevnen, reduceres behovet for hyppige udskiftninger. Det er en afgørende faktor for at mindske affald og ressourceforbrug, da bortskaffelse af elektronik er en betydelig kilde til forurening og spild.



HP laver de groenneste baerbare 02


4. Genbrug og genanvendelse

Køber bærbare fra HP, køber man samtidig muligheden for at returnere gamle HP-produkter til genbrug eller recirkulation. Dette hjælper med at reducere mængden af elektronisk affald og minimerer læk af farlige kemikalier, når bærbare deponeres på lossepladser.


5. Fokus på energieffektivitet i brug

Ud over at reducere energiforbruget under produktionen har HP også fokus på den daglige energieffektivitet samt på at forlænge batteriets levetid. Derigennem minimeres brugernes CO2-aftryk idet behovet for at oplade reduceres.



HP laver de groenneste baerbare 03


6. Bæredygtige materialer

HP arbejder konstant på at finde og anvende bæredygtige materialer i deres produkter. Det inkluderer brugen af genanvendte plastmaterialer og andre miljøvenlige ressourcer i produktionen af deres bærbare computere.


7. CO2-reduktion og klimaindsats

HP har ambitiøse mål for at reducere deres CO2-aftryk og klimapåvirkning. Derfor arbejder man målrettet på at reducere emissionerne fra produktionsprocesser og transport samt på at øge brugen af vedvarende energi i produktionen.


Høj indbygget IT-sikkerhed

Udover det høje niveau af bæredygtighed har bærbare fra HP også en meget høj grad af indbygget endpoint-security. Mere end 10 forskellige indbyggede og automatiserede sikkerhedsfunktioner sikrer mod phishing og malware. Læs mere om blandt andet den selvhelende bios og HP Sure Click her.

Du er selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for hjælp til at vælge bærbare med fokus på bæredygtighed.

Få mere viden og inspiration her

Interview med Apple-specialist Benjamin Gierringe

Interview med Apple-specialist Benjamin Gierringe

Velkommen til vores nyeste ”Codeex ekspertinterview.” Denne gang taler vi med Benjamin Gierringe, Apple Specialist hos Codeex.

Read More
Interview med infrastrukturekspert Bo Reggelsen

Interview med infrastrukturekspert Bo Reggelsen

En kosteffektiv IT-sikkerhedsløsning som både ledere, kolleger, kunder og eksterne partnere er trygge ved er essentiel for enhver...

Read More
Hvad er ligheden mellem en natklub og et IT-netværk?

Hvad er ligheden mellem en natklub og et IT-netværk?

Ekspertinterview med Codeex´ netværksekspert, partner og direktør for Codeex Solutions Rasmus Bang. Et stabilt og sikkert netværk er afgørende for...

Read More