Skip to the main content.

2 min read

Er dine printere beskyttet mod IT-angreb?

Featured Image

De IT-kriminelle har fundet en ny indgang til virksomheder og brugeres data og konti; printere forbundet til virksomhedens netværk. Derfor er det ikke længere nok at se på printkvalitet, tonerpris og serviceaftaler, når man vælger printer. Læs vores bud på, hvilke printere, der er de mest sikre her.

Tjek printerens endpoint-security

Efterhånden som flere og flere kontor- og hjemmeprintere er netværksopkoblede, bør printernes end-point security i høj grad også tages i betragning, når man vælger virksomhedens næste printere. For hackerangreb eller ransomware via en printer kan lamme en virksomhed totalt!Fem sikkerhedsfunktioner du bør se efter

 1. Kryptering
  Kryptering sikrer, at data bliver beskyttet mod hacking ved afsendelse, overførsel, og modtagelse af printdata.

 2. TLS
  Transport Layer Security er en sikkerhedsprotokol, der yderligere krypterer printdata under overførslen. Det øger dokumentsikkerheden, hvis du har fjernbrugere eller udskriver via skyen og beskytter mod f.eks. aflytning.

 3. Protokoller
  Protokoller er procedurer, som bestemmer hvilke data, der udveksles mellem f.eks. computere og printere. Protokoller hjælper dig med at deaktivere porte og protokoller, der ikke er i brug. Dermed reduceres antallet af indgange hackere kan få adgang til.

 4. Pull-print
  Med pull-print bliver dokumentet først frigivet til print, når afsenderen har givet sig til kende ved printeren. Dermed mindskes risikoen for, at fortrolige informationer ligger uafhentet hen eller havner i de forkerte hænder.

 5. IP-blokering
  IP-blokering sikrer, at printeren kun accepterer forbindelse fra specifikke IP-adresser. Dermed undgår du, at IP-adresser der ikke er godkendt, får adgang til din printserver.


HP laver de mest sikre printere


De mest sikre printere er fra HP

Er det primære kriterie for virksomhedens printere sikkerhed, anbefaler vi, at man først og fremmest kigger nærmere på printere fra HP. Her får du som standard blandt andet:


Sikker opstart med firmwaregodkendelse

Validerer firmwaren som original HP-kode ved opstart af enheden. Hvis der opdages noget unormalt, genstarter enheden i en sikker genoprettelsestilstand.


Automatiske firmwareopdateringer

Denne funktion er aktiveret som standard. Den beskytter dig mod de nyeste trusler ved at sikre, at printerens firmware altid er opdateret til den nyeste version.


Unik adgangskode

Alle printere har en forudindstillet adgangskode, der forhindrer hackere i at få adgang til printerens indstillinger med en standardadgangskode.


Skrivebeskyttet hukommelse

Forhindrer hackere i at indsætte skadelig kode, mens printeren kører.


Print-patroner du kan stole på

Med chips, firmware og emballage, der ikke kan manipuleres, er sikkerheden for originale HP-patroner en integreret del af hvert trin i design, forsyningskæden og produktionsprocessen.Alle dele fra HP er sikret


Zero Trust sikrer maksimal sikerhed

Baseret på ”Zero Trust” princippet forstærker HP Wolf Security sikkerheden på HP´s printere, pc´ere og laptops. Samtidig sikres sømløs og effektiv integration med virksomhedens øvrige sikkerhedsløsninger ved at kombinere hardware-installeret software med state-of-the-art endpoint security services. Bl.a. via en selvreparerende BIOS, overvågning af al netværksaktivitet, memory check før opstart samt whitelisting baseret på millarder af data.

Læs mere om HP Wolf Pro Security for Print herMere inspiration til valg af hardware?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev eller følg os på linkedin.

Få mere viden og inspiration her

IT-sikkerhed: Optimering fremfor opgradering

IT-sikkerhed: Optimering fremfor opgradering

IT-angreb bliver stadig hyppigere, og metoderne ændrer sig konstant. Mange tror, at det kræver kontinuerlige investeringer i ny sikkerhedssoftware...

Read More
IT-branchens 7 råd til indkøb af bæredygtige IT-løsninger

IT-branchens 7 råd til indkøb af bæredygtige IT-løsninger

IT- og televirksomhedernes brancheorganisation IT-Branchen har giver 7 anbefalinger til indkøb af bæredygtige IT-løsninger. Her får du en kort...

Read More
Sådan bliver du compliant med GHG-protokollen og de tre scopes

Sådan bliver du compliant med GHG-protokollen og de tre scopes

Implementeringen af EUs klimarapporteringsdirektiv CSRD blev vedtaget ved Dansk Lov pr. 2. maj i 2024. Det betyder, at virksomheder i regnskabsklasse...

Read More