Skip to the main content.

2 min read

Bærbare til arbejde og gaming smelter sammen

Featured Image

Begreber som ”hybrid work”, ”future workplace” og lignende er hardwareproducenternes svar på den globale arbejdsstyrkes stigende ønske om at kunne arbejde fleksibelt og hjemmefra uden problemer. For kategorien bærbare udmønter det sig i et konkret krav om bærbare, som egner sig til både arbejde, fritid og gaming. Det kan du læse mere om i denne blog.

Forskellen mellem forskellige serier af laptops udviskes

Kigger man på de førende laptop-producenters præsentationer af nye modeller og produktserier, ser man flere fællestræk på tværs af de traditionelle typer af laptops:

Mindre klodsede bærbare, endnu mere fokus på elegant design, kraftigere specs til alle modeller samt casings, der er tyndere, lettere og dermed endnu bedre egnet til en hverdag på farten.

Desuden har alle nyheder stort fokus på AI-funktioner, der forhindrer snagende øjne på offentlige steder samt – ikke mindst - bedre lyd og billeder for onlinemøder, herunder indbyggede webcams. Udviklingen ser man på tværs af bærbare til privat brug, gaming computere, professionelle bærbare og Chromebooks.


"Folk arbejder anderledes, de konsumerer underholdning og spiller anderledes – og de interagerer med andre mennesker på en anden måde."

Alex Cho, President, Personal Systems hos HP.Nye gamere stiller nye krav til traditionelle laptops

Gaming er sandsynligvis det segment, som Covid 19 accelererede mest. Blandt andet ses en overraskende stor del af kvindelige gamere. HP har fx fundet ud af, at 60 procent af nye online-gamere er kvinder.


60 procent af nye gamere er kvinder


Generelt er spil for mange af disse nye brugere i højere grad en social begivenhed end for ”traditionelle” gamere. Dette er en naturlig udløber af COVID-19, hvor millioner af menneskers primære indgang til nye sociale netværk gik via online-gaming med kolleger samt nye og gamle venner.


"De nye gamere spiller, fordi de vil have møde andre mennesker. Folk går online på aftalte tidspunkter. 'Hej, lad os møde i aften kl. 20.00?'
Vi ser det i flere og flere aldersdemografier."


Alex Cho, President, Personal Systems hos HP.


Disse nye segmenter af spillere fokuserer ikke i lige så høj grad på perfekt spilafvikling som den traditionelle gamer. Derfor har de heller ikke en separat computer til gaming. I stedet bruger de deres arbejdscomputer til social gaming.

Efterspørgslen efter gaming computere der også kan fungere som bærbare arbejdscomputere samt efter bærbare arbejdscomputere, der også kan fungere som gaming computere er derfor stigende i dette segment af nye spillere. Hvilket bidrager til, at grænserne mellem de to kategorier af computere udviskes.


Endpoint sikkerhed er vigtigere end nogensinde før

Set fra forbrugerne og de ansattes side er bærbare som både kan fungere som arbejds- og gamercomputere et fremskridt. For virksomhedernes IT-ansvarlige er billedet mere kompliceret.

Historisk har virksomhedernes IT-ansvarlige altid advaret mod at bruge virksomhedens bærbare til privat brug for derved at undgå hackere og ransomware. Og med god grund. Risikoen for at medarbejderne åbner skadelige links eller besøger ”usunde” hjemmesider er langt større, når virksomhedens bærbare også bruges privat.


hp bærbare til arbejde og gaming


Men med sammensmeltningen mellem arbejds- og fritidsbrug er denne opdeling mellem en ”arbejdscomputer” og en ”fritidscomputer” ikke længere relevant for medarbejderne. Det må de IT-ansvarlige erkende og indrette deres sikkerhedsløsninger og set-up efter denne nye virkelighed


Nutidens og fremtidens sikkerhedsløsning

I første omgang kan løsningen være bærbare med ekstra mange indbyggede sikkerhedsprogrammer og processer. Fx HP G9-serien som har intet mindre end 12 indbyggede sikkerhedsfunktioner, bl.a. selvhelende BIOS, automatisk scanning af
ind- og udgående data samt automatisk privacy filter.

På sigt er forventningen fra brugere, udviklere og producenter bærbare, der kan genkende personlige brugsmønstre og tilpasse sikkerhedsniveauer- og -indstillinger derefter.


Få mere at vide om fremtidens bærbare

Vil du holde dig opdateret om fremtidens bærbare, sikkerhedsløsninger og hvordan du bedst muligt understøtter fremtidens arbejdsplads, så tilmeld dig vores nyhedsbrev her - eller følg os på Linkedin.

Få mere viden og inspiration her

Afmystificering af AI: Maskinlæring, neurale netværk og black box problemet

Afmystificering af AI: Maskinlæring, neurale netværk og black box problemet

I gamle dage var AI begrænset til skakcomputere. I dag er AI en integreret del af vores daglige liv, fra personlige assistenter til daglige...

Read More
PC'ere med indbygget AI fra HP - nu er de her!

PC'ere med indbygget AI fra HP - nu er de her!

20. maj lancerede HP deres to første PC´er med indbygget AI; HP OmniBook X AI og HP EliteBook Ultra AI. Det kommer du selvfølgelig til at høre mere...

Read More
Interview med Apple-specialist Benjamin Gierringe

Interview med Apple-specialist Benjamin Gierringe

Velkommen til vores nyeste ”Codeex ekspertinterview.” Denne gang taler vi med Benjamin Gierringe, Apple Specialist hos Codeex.

Read More