Skip to the main content.

- Kundecase -

SOLAR

Leveringssikkerhed for 260.000 varenumre på 99,8 % året rundt - til hele Europa.

Ekstraordinær service kræver ekstraordinær lagerstyring

Solar er en sourcing- og servicevirksomhed der leverer komponenter til el, vvs, industri, ventilation og klima/energi i blandt andet Danmark, Sverige, England og Holland. I 2020 omsatte Solar for 11,5 milliard kr.

Det skyldes blandt andet, at kunderne hos Solar kan bestille inden kl. 18.00 og være sikre på at have deres ordre næste dag inden kl. 07.00.

Flaskehalse for pluk og pak opdages i tide

Når scanner og terminal hele tiden er lige ved hånden for lagermedarbejderne, overføres data om varer og ordrestatus til virksomhedens ERP-system med det samme. Det giver administrationen real-time data og dermed mulighed for hurtigt at forudse flaskehalse samt at give kunderne præcis information om leveringsmuligheder.

Vil man eliminere spildtid og fejl, er det nødvendigt at montere truckscannere og truckterminaler samt mobile printere på trucks og plukkeborde samt at sikre fuld dataintegration. Så det gjorde Solar. Se hele casen herunder  (02: 51).

Digitalisering og stabilitet er nøgleordene 

At kunne tilbyde sine kunder at vælge melllem 260.000 varenumre og samtidig kunne love dag-til-dag levering kræver et lager, hvor pluk og pak er optimeret i alle led. Samt et netværk og hardware som man kan stole på - døgnet rundt, året rundt. 

Grundlaget for Solars lagerstyring er højt fokus på digitalisering, brug af robotter og implementering af SAP EWM kombineret med hardware, der både tåler hverdagens knubs og garanterer en ultrastabil netværksforbindelse.

Truckterminaler der altid virker

Ved at montere terminaler direkte i lagermedarbejdernes trucks spares tusindvis af skridt hver dag. På truckterminalerne kan man registrere og følge varen fra den bliver leveret, om den er til pluk, pakning eller klar til forsendelse.

Terminalerne er nu også rullet ud i Norge, Sverige og Holland. 

” Vi har stort set ingen nedbrud på dem, så jeg har ikke sendt en terminal til reparation de 4 år, vi har kørt med dem.”

Leif Prüsse,  tekniker i Solar Vedligehold

Mange løsninger afprøvet

Da Solar har meget lidt tid og plads til hardware, som går ned eller skal til service, var det afgørende for Solar at træffe det helt rigtige valg af hardware.

Derfor afprøvede man sammen med Codeex flere forskellige løsninger før man valgte den ekstremt stabile truckterminal JLT1214P

"Vi har oplevet uafhængig rådgivning og ikke på noget tidspunkt følt, at vi blev solgt ét bestemt brand eller produkt".

Jimmy Glenn Sørensen, Group Tecknical Manager, Solar

Flere cases, anbefalinger og produktnyheder

Vil du have mere inspiration til effektivisering af lager- og logistikløsninger, så klik på en af vores øvrige cases herunder, følg os på linkedin eller  tilmeld dig vores nyhedsbrev her .

Du er selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om plukkestrategier, dataintegration, hardware og tilbehør.

 

Læs mere i vores eBooks
- eller få en uforpligtende snak

Vores specialister har bred erfaring med rådgivning og implementering af lager- og logistikløsninger til alle typer virksomheder og brancher.

Johnny Nørgaard

Johnny Nørgaard

Partner

Ekspert i udvikling og design af lager- og logistikløsninger

T: 40 10 99 57
@: jn@codeex.dk

Lars Elleriis

Lars Elleriis

Business Development Manager

Mediespecialist

T: 3014 4184
@: le@codeex.dk