Nyhedsarkiv

Hvilken integration for WMS lagerstyring er bedst?

Skrevet af Skrevet af Johnny Nørgaard | 23. februar 2023

Mange virksomheder tøver med at implementere en moderne WMS-løsning, fordi den IT-ansvarlige, lager- og logistikchefen m-fl. tror, at en WMS-lagerløsning der integrerer lager- og logistiskdata med virksomhedens ERP er både dyr og risikabel. Men sådan er det heldigvis ikke (længere) . Se her, hvordan du vælger den rette WMS-integration.

Indtil for få år siden så man primært to typer af WMS-integrationer:

  1. On-premise, typisk et selvudviklet legacy system.
    Ofte funktionelt men sjældent velfungerende. Og næsten altid særdeles sårbart overfor videnstab, hvis den ansvarlige udvikler forsvinder ud af virksomheden. Har desuden den ulempe, at efterhånden som et system ældes, bliver det stadig vanskeligere at integrere i virksomhedens (nyere) ERP-platform og øvrige teknologier.

Du kan læse mere om, hvorfor man skal tænke sig ekstra godt om, før man begynder at udvikle sin egen dataintegrationsløsning i bloggen "Stop al udvikling på lageret".

  1. Integreret ERP og SCM-baseret WMS
    Lagerstyringssystemer opbygget som moduler eller applikationer der integreres med virksomhedens ERP og forsyningskæde. Fordelen er, at moduler og applikationer umiddelbart er i stand til at spille sammen med regnskabs- og business intelligence systemer. Dermed får virksomheden overblik over BÅDE sit lager OG over forsyningskæden. Ulempen ved en WMS-integration direkte i virksomhedens ERP og/eller SCM er, at det ofte kræver omdirigering af data og ændrede processer i centrale dele af virksomhedens ERP. Hvilket kan være både besværligt og tage lang tid at implementere.



Cloudbaseret WMS-integration er den simple løsning

Fordi ingen af de ovennævnte muligheder er optimale, har der i mange år været stor konkurrence om at udvikle bedre alternativer. Den mest levedygtig løsning er cloudbaserede WMS-systemer leveret som software-as-a-service (SaaS).

Helt konkret er cloudbaseret WMS-integration baseret på et program, som sørger for løbende udveksling af data mellem administration, scannere og lagermedarbejdere.

Data fra fx stregkodecannere og trucktterminaler registreres og videresendes via virksomhedens eksisterende IT-infrastruktur. Dermed kræves der ingen ændringer i virksomhedens ERP, WMS og Windows/Android platform. Det er blot et spørgsmål om at definere, hvilke data der skal sendes til hvilke systemer og brugere. Dermed slipper  man for at ændre på de grundlæggende datastrømme og processer virksomhedens ERP-system.




Cloudbaseret WMS-integration på tre dage

Typisk tager en fuld dataintegration "på toppen" af lagerets hardware og administrationens ERP tre dage eller mindre. Og både risiko og implementeringsomkostninger er betydelig lavere, end man tidligere har kunnet forvente.

En anden fordel ved en cloudbaseret WMS-integration er, at tid og udgifter til vedligehold og opdateringer ligger hos leverandøren. Desuden er man typisk sikret en langt højere datasikkerhed, end hvis virksomheden selv skal stå for WMS-integrationens sikkerhedsopdateringer.

Sidst men ikke mindst har cloudbaseret dataintegration den fordel, at den kan integreres med stort set alle nye og ældre økonomisystemer, herunder Microsoft Dynamics AX/NAV/BC/365/CX5, Uniconta, IBM, SAP, SAP Business One, Visma og Visma.net, samt styresystemerne IOS og Android.


Brug for hjælp til at vælge WMS?

I Codeex har vi mere end 20 års erfaring med at rådgive om og implementere lagerstyringssystemer (WMS).

Du er altid velkommen til at sende Johnny Nørgaard en mail på js@codeex.dk eller ringe på 7671 0000, hvis du har brug for en snak.