Nyhedsarkiv

2 min. læsetid

Virksomheder skal sørge for god ergonomi på hjemmearbejdspladsen

01. oktober 2020

contour_hjemmekontoret

Man må sige at 2020 har været året, hvor medarbejdere har afprøvet, hvordan det er at arbejde hjemme. For at have et godt ergonomisk hjemmekontor, så kræver det lidt plads i hjemmets indretning og det er altså ikke alle der har det. For mange kan det være en udfordring, når pladsen er trang og man ikke har det rette udstyr. Det kan især være et problem, når man skal til at sidde hjemme i flere uger og ikke bare en enkelt dag eller to om måneden. 

Om det bliver en vane eller om det er et direkte krav, at du arbejder hjemme i en periode, som svarer til mindst én arbejdsdag om ugen, er de samme krav til hjemmekontoret gældende som på din arbejdsplads for at undgå skader. Det har arbejdstilsynet skrevet en vejledning om her.

Læs mere om regler for hjemmekontoret her


Indret dit eget hjemmekontor med ergonomi

Contour Design udvikler og sælger ergonomiske redskaber, der giver brugerne mulighed for at arbejde sikkert ved deres computere uden risiko for smerter og belastningsskader.


contour_hjemmekontoret_1

Sådan indretter du det helt rigtigt hjemmekontor

Forslag nr. 1: Mange arbejder ved spisebordet, hvilket kan være fint nok, hvis der er plads til dit it-udstyr samt, at du har plads til dine ben under bordet. Hvis du ikke har et hæve/sænkebord, så skal du være god til at rejse dig op og bevæge dig lidt rundt, så du får bevæget kroppen. Det vil også være godt med en stol, der kan indstilles til flere positioner, men hvis du ikke har dette, så variation nøgleordet. Husk at skifte stol i løbet af dagen.

Forslag nr. 2: At have godt lys, når man sidder og arbejder er vigtigt - særligt dagslys, men det skal ikke blænde. Invester i en god skrivebordslampe med evt. lysdæmper.

Forslag nr. 3: Frisk luft er godt, når der skal tænkes og arbejdes - så husk at lufte ud i løbet af dagen, så der er masser af frisk luft i dit hjemmekontor.

Forslag nr. 4: Hvis du kun sidder med en pc, så bør du spørge din arbejdsgiver, om du kan få stillet en ekstern skærm, tastatur og mus til rådighed. Af de tre it-redskaber, så er tastatur og mus det vigtigste, da du med en pc kan justere den i højden med enten en laptop-stand eller sætte den på nogle tykke bøger. Alt afhængigt af, hvordan dit hjemmekontor bliver indrettet, så har Contour Design et redskab, som vil passe til dine behov.

contour_produkter


Læs mere om Contour design og deres ergonomiske løsninger
Tag et step af gangen, når du skal indrette dit hjemmekontor, for der er en del ting, der skal tages højde for. Hvis du har spørgsmål til, hvordan dit hjemmekontor kan indrettes bedst muligt, så er du mere end velkommen til at kontakte os.

Charlotte Fredsgaard
Skrevet af Charlotte Fredsgaard

Charlotte har bred ekspertise indenfor diverse it-løsninger og produkter, og kan hjælpe med afdækning af forskellige behov samt tilbudsgivning. Du kan kontakte Charlotte på telefon 27 60 65 61 eller mail: cf@codeex.dk.

Udvalgte