Nyhedsarkiv

2 min. læsetid

Undgå smerter og ømhed i arm og skulder når du er på kontoret

14. juli 2020

contour_blog

Over halvdelen af alle danskere arbejder dagligt på et kontor og har oplevet museskade pga. arbejde foran computeren. Desværre er der mange, der går alt for længe med smerter uden at få gjort noget ved det - hvilket resulterer i flere smerter. Symptomerne på en musearm kan variere meget fra person til person og kan føles fra milde til svære smerter. Symptomerne kan være: smerter, ømhed, stivhed, prikken, krampe, svaghed eller følelsesløshed. 

Hvordan kan man forebygge musearm og belastningsskader? 

Det er vigtigt, hvis du arbejder på et kontor, hvor det meste af din dag foregår foran en computerskærm, at du fokuserer på forebyggelse af belastningsskader. Det er vigtigt med variation, når du arbejder samt at have korrekt ergonomisk arbejdsudstyr. Disse to ting spiller en meget stor rolle i din hverdag, hvis du skal forebygge smerter og musearm.

Vidste du, at det anbefales, at du maksimalt sidder fire timer om dagen foran skærmen?


Variation, variation og variation...


Det er vigtigt, når du er på arbejde, at du tænker over din arbejdsstilling og varierer den ofte. Det er nemlig bedre at variere mellem 10 dårlige arbejdsstillinger end at sidde i én og samme stilling hele dagen. Hvis du har hæve-sænke bord, så brug det endelig. Gå lidt rundt på kontoret, så du får noget bevægelighed. Hvis det er muligt, så skift stol engang imellem. Små pauser i løbet af dagen er også godt, så du kun sidder foran skærmen 1-2 timer ad gangen. 


Se ergonomisk arbejdsudstyr fra Contour

Ergonomisk arbejdsudstyr der forebygger belastningsskader

Contour Design udvikler ergonomiske mus og tastaturer, der giver dig mulighed for at arbejde ved din computer uden risiko for smerter og belastningsskader. Dette udstyr sikrer mere variation og belaster din krop mindre end en traditionel mus eller tastatur.

Med forprogrammerede knapper og en rullestang eliminerer Contour RollerMouse de gentagne bevægelser, der kan give smerter i nakke, skuldre, albuer og håndled. Løsningen gør det muligt for dig at bruge begge hænder i en neutral og afslappet stilling tæt på kroppen. På den måde fordeler du belastningen ligeligt mellem dine hænder. 

Contour


Du kan hente mere materiale om Contour Design her 

Har du spørgsmål, eller er du interesseret i, hvordan vi kan hjælpe dig, så er du velkommen til at kontakte os.

Charlotte Fredsgaard
Skrevet af Charlotte Fredsgaard

Charlotte har bred ekspertise indenfor diverse it-løsninger og produkter, og kan hjælpe med afdækning af forskellige behov samt tilbudsgivning. Du kan kontakte Charlotte på telefon 27 60 65 61 eller mail: cf@codeex.dk.

Udvalgte