Skip to the main content.
Webshop

2 min read

Skal man eje eller leje sin storageløsning?

Featured Image

Ved at leje sig ind i en storage- og serverløsning, undgår man uforudsete udgifter til udskiftning og vedligeholdelse af hardware. Samtidig slipper man for de tidskrævende og altid ubelejlige vedligeholdelsesopgaver. Sidst men ikke mindst vil den digitale og fysiske sikkerhed ofte også være bedre. I det følgende ser vi nærmere på det sikkerhedsmæssige aspekt.

Altid opdateret - altid overvåget

Udover de økonomiske fordele ved kun at betale for den kapacitet man bruger, er en af de vigtigste fordele ved at leje sin storage- og serverløsning, at man er sikret adgang til den nyeste teknologi og software. Det skyldes ganske enkelt, at leverandørerne er specialister i at sikre data og derfor har avanceret sikkerhedsudstyr og -teknologi til rådighed. Deres IT-sikkerhed opdaterer løbende så alle kunder er sikret et niveau af datasikkerhed, som det vil kræve meget store ressourcer at opnå via interne ressourcer.


website-blog-article-server-og-storageloesning-eje-eller-leje

IT-sikkerhed på højt niveau

  • Kryptering der beskytter data mod uautoriseret adgang ved at konvertere data til et kodet format, der kun kan dekrypteres af personer med en specifik nøgle. Der er flere forskellige typer af kryptering, såsom AES og RSA, og de kan bruges på både data, der er gemt på en harddisk eller i transit.

  • RAID (Redundant Array of Independent Disks) der bruges til at øge databeskyttelse og ydeevne ved at kombinere flere harddiske i et enkelt virtuelt drev. Der findes flere forskellige RAID-niveauer, hvor RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 6, RAID 10, RAID 50, RAID 60 er de mest almindelige. RAID-niveauerne er designet til at beskytte mod harddiskfejl og data tab.

  • Backup og disaster recovery der sikrer virksomheden mulighed for at gendanne alle data efter cyberangreb, fysiske påvirkninger eller andre tilfælde af datatab. Leverandører af data storage tilbyder ofte automatiske backup- og disaster recovery-løsninger, der kan konfigureres til at køre regelmæssigt og gemme data på eksterne servere eller skyen.

  • Access control der styrer, hvem der har adgang til data. Detkan gøres ved hjælp af brugernavne og adgangskoder eller biometriske metoder som fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse. Access control kan også inkludere rollebaseret adgang, hvor forskellige brugere har forskellige tilladelser til at læse, skrive eller administrere data.

  • Netværkssikkerhed: Leverandører af data storage tilbyder ofte firewalls og intrusion detection/prevention systemer (IDS/IPS) for at beskytte mod uautoriseret adgang fra internettet. Ofte tilbydes også VPN-løsninger (Virtual Private Network) for at sikre sikker kommunikation mellem enheder, der er forbundet til netværket.

  • Compliance: Mange virksomheder er forpligtet til at overholde bestemte compliance-krav, såsom HIPAA eller PCI-DSS, når det kommer til data storage. Leverandører af data storage tilbyder ofte løsninger, der opfylder disse krav, såsom automatisk kryptering og rollebaseret adgang.


Vil du vide mere om de øvrige fordele?

Vil du have et bud på, hvordan du får mest muligt ud af din virksomheds investering i IT uden at gå på kompromis med sikkerheden? Så kontakt salgsdirektør Frederik Bentler for en uforpligtende snak om den mest (kost)effektive løsning for din virksomhed.

Vil du have flere tips til optimal indkøb af hardware og drift af din virksomheds IT-afdeling, så tilmeld dig vores nyhedsbrev, følg os på linkedin eller læs mere om Codeex drift- og supportaftaler her.

Få mere viden og inspiration her

Få en kryptisk løsning på dine IT-sikkerhedsudfordringer

Få en kryptisk løsning på dine IT-sikkerhedsudfordringer

Kryptografi er den mere end totusind år gamle kunst at omdanne almindelig tekst (klartekst) til en uforståelig form (krypteret tekst) ved hjælp af...

Read More
Fremtidens lagerløsninger del 2: Batchplukning, WMS og fastholdelse

Fremtidens lagerløsninger del 2: Batchplukning, WMS og fastholdelse

Læs blog nummer to om de seks generelle tendenser indenfor lager- og logistikløsninger. Denne gang handler det om yderligere...

Read More
Hvad er IT-afdelingens fremtidige rolle?

Hvad er IT-afdelingens fremtidige rolle?

IT har altid været en kritisk del af enhver organisations processer og infrastruktur. Men i takt med at nutidens medarbejdere er blevet udstyret med...

Read More