Skip to the main content.

2 min read

Skal man eje eller leje sin storageløsning?

Featured Image

Ved at leje sig ind i en storage- og serverløsning, undgår man uforudsete udgifter til udskiftning og vedligeholdelse af hardware. Samtidig slipper man for de tidskrævende og altid ubelejlige vedligeholdelsesopgaver og den digitale og fysiske sikkerhed vil ofte også være bedre. Sidst men ikke mindst vil sikkerheden ved lejet storage typisk være bedre. Det ser vi nærmere på her. 

Altid opdateret - altid overvåget

Udover de økonomiske fordele ved kun at betale for den kapacitet man bruger, er en af de vigtigste fordele ved at leje sin storage- og serverløsning, at man er sikret adgang til den nyeste teknologi og software. Det skyldes ganske enkelt, at leverandørerne er specialister i at sikre data og derfor har avanceret sikkerhedsudstyr og -teknologi til rådighed.

Samtidig er deres økonomiske ressourcer typisk større, da udgifterne til investering i hardware samt løbende overvågning og opdateringer kan deles ud på flere kunder. 


IT-tekniker optimerer storageløsningEksempler på sikkerhedsgarantier ved lejet storage

 • Kryptering der beskytter data mod uautoriseret adgang ved at konvertere data til et kodet format, der kun kan dekrypteres af personer med en specifik nøgle. Der er flere forskellige typer af kryptering, såsom AES og RSA, og de kan bruges på både data, der er gemt på en harddisk eller i transit.

 • RAID (Redundant Array of Independent Disks) der bruges til at øge databeskyttelse og ydeevne ved at kombinere flere harddiske i et enkelt virtuelt drev. Der findes flere forskellige RAID-niveauer, hvor RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 6, RAID 10, RAID 50, RAID 60 er de mest almindelige. RAID-niveauerne er designet til at beskytte mod harddiskfejl og data tab.

 • Backup og disaster recovery der sikrer virksomheden mulighed for at gendanne alle data efter cyberangreb, fysiske påvirkninger eller andre tilfælde af datatab. Leverandører af data storage tilbyder ofte automatiske backup- og disaster recovery-løsninger, der kan konfigureres til at køre regelmæssigt og gemme data på eksterne servere eller skyen.

Skakbrikker som symbol på krise og recovery

 • Access control der styrer, hvem der har adgang til data. Det kan gøres ved hjælp af brugernavne og adgangskoder eller biometriske metoder som fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse. Access control kan også inkludere rollebaseret adgang, hvor forskellige brugere har forskellige tilladelser til at læse, skrive eller administrere data.

 • Netværkssikkerhed: Leverandører af data storage tilbyder ofte firewalls og intrusion detection/prevention systemer (IDS/IPS) for at beskytte mod uautoriseret adgang fra internettet. Ofte tilbydes også VPN-løsninger (Virtual Private Network) for at sikre sikker kommunikation mellem enheder, der er forbundet til netværket.

 • Compliance: Mange virksomheder er forpligtet til at overholde bestemte compliance-krav, såsom HIPAA eller PCI-DSS, når det kommer til data storage. Leverandører af data storage tilbyder ofte løsninger, der opfylder disse krav, såsom automatisk kryptering og rollebaseret adgang.


Fem strategiske fordele ved lejet storage

Udover de sikkerhedsmæssige fordele ved lejet storage er der en række strategiske fordele som også er værd at tage med i sine overvejelser:

 • Minimalt tidsforbrug: Med managed hosting outsources hele serverdriften inkl. vedligehold og opdatering af hardware og software samt administration af licenser.

 • Dag-til-dag op- og nedskalering: Cloud hosting af virksomhedens websteder og applikationer på et netværk af servere giver maksimal fleksibilitet.

 • Reducerede udgifter: Drift og support på lejet hardware hos en tredjepart reducerer driftsudgifterne samt eliminerer uforudsete udgifter til vedligehold og udskiftning af hardware.

 • Alle data holdes inhouse i virksomheden: Med remote infrastructure management holdes servere og data inhouse men al service, drift og udvikling varetages af en ekstern partner.

 • Større fleksibilitet: Servervirtualisering gør det muligt at administrere og konfigurere flere separate virtuelle servere på én enkelt fysisk servere.


Vil du have et tilbud på lejet storage?

Vil du have en uforpligtende snak om, hvilke specifikke fordele din virksomhed kan opnå samt et konkret bud på en pris? Så er du altid velkommen til at kontakte os. 

Vil du have flere tips til optimal indkøb af hardware og drift af din virksomheds IT-afdeling, så tilmeld dig vores nyhedsbrev, følg os på linkedin eller læs mere om Codeex drift- og supportaftaler her.

Få mere viden og inspiration her

Sådan driver én mand IT-afdelingen for 350 kolleger

Sådan driver én mand IT-afdelingen for 350 kolleger

IT-chef Henrik Hansen sørger ene mand for udvikling af IT-infrastruktur, IT-sikkerhed, indkøb, support og drift samt for A/S Løgstrup-Steels lager-...

Read More
Dokumentation af CO2-emission som konkurrencefordel

Dokumentation af CO2-emission som konkurrencefordel

I 2021 vedtog EU den såkaldte Taxonomy Climate Delegated Act for at sikre Parisaftalens målsætning om et klimaneutralt EU inden 2050. Taksonomien...

Read More
Nye medarbejdere søger fleksibilitet

Nye medarbejdere søger fleksibilitet

Kombintationen af mangel på arbejdskraft samt fordelene ved hjemmearbejde gør, at man som virksomhed skal kunne tilbyde fleksibilitet for at...

Read More