Skip to the main content.
Webshop

2 min read

Sådan tilbyder du fuld fleksibilitet

Featured Image

Efter 2-3 år med hjemmearbejde har mange fået åbnet øjnene for, at arbejdslivet kan struktureres på mere fleksible måder, uden at give køb på effektiviteten. Men hvad er ”fleksibilitet” i arbejdslivet helt konkret. Og hvordan tilbyder man det som virksomhed?

I løbet af de seneste to år har ansatte over hele verden tilpasset sig en livsstil uden fast arbejdssted og forventer nu fleksibilitet både med hensyn til arbejdssted og arbejdstid. Derfor er virksomheder som ønsker at fastholde og tiltrække dygtige medarbejdere nød til at tilbyde to eller tre faste hjemmearbejdsdage (mindst!) samt at bryde fri af tanken om, at arbejdstiden er 8 til 16 eller 9 til 17.

I undersøgelsen ’The State of Hybrid Work Report 2022’ fra Owl Labs deltog 2.000 personer fra i Norden, heraf 500 fra Danmark.

36 procent af arbejdstagerne i Danmark ville sige nej tak til jobs uden fleksible arbejdstider, mens 29 procent af de adspurgte ville sige nej tak til jobs, hvis de skulle arbejde fuld tid fra virksomhedens kontor.

Helt konkret betyder medarbejdernes ønske om ”fleksibilitet” altså to ting:

  1. Frihed til at arbejde hvornår, det passer dem

  2. Mulighed for at arbejde hvor, det passer dem

website-blog-article-fuld-fleksibilitet-01To ønsker og to udfordringer - for to afdelinger

HR-afdelingen er naturligvis den interne afdeling, som har det største ansvar for at sikre, at virksomheden kan tilbyde den fornødne fleksibilitet. Kontrakter, processer, ledelsesformer og KPI´er skal tilpasses medarbejdere, som slet ikke eller kun delvist møder ind på kontoret i løbet af ugen. Men også en anden intern afdeling bliver udfordret: IT-afdelingen.


Fleksibilitet handler i høj grad om IT

For én ting er at tilbyde fuld datasikkerhed, ergonomisk korrekt indstillet udstyr og lynhurtig service og support, når alle medarbejderne er samlet hver dag på kontoret.

Noget helt andet er at sikre det samme, når hovedparten af medarbejderne arbejder hjemme, på farten, i udlandet eller hos kunderne. Det har de globale IT-leverandører for længe siden indset og har derfor hver især udviklet løsninger, som de promoverer massivt. Løsningerne inkluderer blandt andet bærbare med ekstra høj endpoint security, skærme og tastaturer som reducerer tasteskader og hovedpine, diverse data backup løsninger samt fleksible service- og supportløsninger.

Med andre ord er det ikke løsninger og muligheder, man som IT-ansvarlig mangler. Udfordringen er snarere, hvilken hardware, hvilken software, backup og support-løsning, man bør vælge.


website-blog-article-fuld-fleksibilitet-02Vi anbefaler ...

Ud fra vores tekniske indsigt og vores kunders feedback kommer her en række produkter og løsninger, som vil hjælpe de fleste til en mere effektiv, ergonomisk og datasikker hverdag. HP bærbare, skærme fra Philips, tastaturer fra RollerMouse, netværkssikkerhed fra Cisco og data backup fra Acronis.


Mere viden og inspiration til fremtidens arbejdsplads?

Vil du holde dig opdateret om fremtidens IT-løsninger, så tilmeld dig vores nyhedsbrev her. Eller følg os på linkedin.

Du er også altid velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende snak om, hvordan du og din virksomhed får den bedst mulige support, udvikling og sikkerhed.

Få mere viden og inspiration her

Hvad er batchplukning? Og hvad er fordelene?

Hvad er batchplukning? Og hvad er fordelene?

Batchplukning er en plukkemetode, hvor man i stedet for at plukke hver ordre individuelt plukker flere ordrer med lignende produkter eller...

Read More
Få en kryptisk løsning på dine IT-sikkerhedsudfordringer

Få en kryptisk løsning på dine IT-sikkerhedsudfordringer

Kryptografi er den mere end totusind år gamle kunst at omdanne almindelig tekst (klartekst) til en uforståelig form (krypteret tekst) ved hjælp af...

Read More
Fremtidens lagerløsninger del 2: Batchplukning, WMS og fastholdelse

Fremtidens lagerløsninger del 2: Batchplukning, WMS og fastholdelse

Læs blog nummer to om de seks generelle tendenser indenfor lager- og logistikløsninger. Denne gang handler det om yderligere...

Read More