Skip to the main content.
Webshop

2 min read

Reducér smerter og sygemeldinger med ergonomisk mus og tastatur

Featured Image

Hvert år koster muserelaterede belastningsskader som fx musearm, tennisalbue, RSI, karpaltunnelsyndrom og seneskedehindebetændelse danske virksomheder tusindvis af tabte arbejdstimer. Alt sammen fordi designet af traditionelle mus og tastaturer ikke tager hensyn til selv den mest basale ergonomi.

Hvorfor række ud efter noget, du bruger hele tiden?

Bruger man store dele af sin arbejdsdag foran en computer med en traditionel mus og tastatur, vil man uundgåeligt skulle række ud efter sin mus 100-vis af gange. Og så er man godt på vej mod muskelspændinger, unødigt slid og seneskader.


Rollermouse arbejdsstilling

Hvor er din mus? Og hvor er din arm og hånd?

På billedet herover er den bevægelser med en traditionel mus markeret med rødt. Som det fremgår, vil man med en traditionel mus arbejde uden for kroppens kerne og dermed belaste de scener og muskler, som holder og strækker armen efter den traditionelle mus.

Arbejder man i stedet med en centreret mus undgår man dels de belastende stræk, dels får man mulighed for at betjene sin mus med både højre og venstre hånd. Udover større variation og dermed en mere fordelt belastning sikrer denne mulighed også hurtigere adgang til diverse tastaturgenveje.


RollerMouse tastatur og mus sikrer ergonomien og effektiviteten

Hos RollerMouse tager design af tastaturer og mus altid udgangspunkt i den ergonomisk mest korrekte arbejdsstilling. Derfor sidder cursorstyringen lige foran tastaturet så man ikke behøver at række ud efter sin mus. Markøren styres med en let berøring af fingerspidserne på højre eller venstre hånd. Dermed elimineres de bevægelser, som fører til smerter i nakke, skuldre, albuer og håndled. Med en RollerMouse løsninger behøver man derfor heller ikke tage fat om musen hvilket yderligere skåner fingerled og -muskler.

Sidst men ikke mindst leveres alle RollerMouse tastaturer med ergonomisk korrekt understøttelse af underarme og håndled.


reducer smerter i hånd og arm

Codeex anbefaler RollerMouse tastatur

Tilsammen betyder dette, at de bevægelser der giver smerter i nakke, skuldre, albuer og håndled reduceres kraftigt eller helt kan undgås. Derfor anbefaler vi i Codeex altid tastaturer og mus fra RollerMouse til de af vores kunder, som ønsker at fokusere på den bedst mulige ergonomi og færrest mulige sygedage.

Du kan læse mere og se demovideoer om RollerMouse her.


Prøv en RollerMouse gratis i 14 dage

For at udbrede kendskabet og fordelene ved RollerMouse, tilbyder vi nu alle virksomheder at prøve RollerMouse tastaturer og mus gratis i 14 dage.


prøv rollermouse gratis i 14 dage

Man bestemmer selv, om det skal være på kontoret eller hjemmearbejdspladsen. Går fem kolleger sammen, tilbyder vi desuden en gratis analyse af nuværende arbejdsrutiner og ergonomi af vores uafhængige ekspert i ergonomi.

Læs mere om den gratis prøveperiode og hvilke løsninger, man kan vælge imellem her.


Undgår ”skærmhovedpine”

En anden stor kilde til unødige smerter, træthed, sygemeldinger og lav produktivitet er skærme med forkert indstillet eller for dårlig opløsning.


Phillips skærme

Ud fra vores tekniske viden og vores kunders feedback anbefaler vi skærme fra Phillips. Her får man brugerne blandt andet TÜV Eye Comfort certificering samt teknologierne Phillips Flicker Free og Phillips Low Blue, der giver minimal flimmer og dermed forebygger skærmhovedpine og træthed.

Sidst men ikke mindst, findes Philips skærme i størrelser, der passer til ethvert behov - fra kompakte 24" til gigantiske 49".

Du kan læse mere om Philips skærme her.


Flere ideer til en bedre hverdag

Vil du være sikker på at få næste uges tips til en mere sikker, effektiv og fleksibel arbejdsplads, så tilmeld dig vores nyhedsbrev her - eller følg os på linkedin.

Du er selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte vores Sales Manager Mads Kruse Sørensen på mk@codeex.dk eller på 76 71 00 00 for en uforpligtende snak om, hvordan man undgår smerter og unødvendige sygemeldinger.

Få mere viden og inspiration her

Fremtidens lagerløsninger del 2: Batchplukning, WMS og fastholdelse

Fremtidens lagerløsninger del 2: Batchplukning, WMS og fastholdelse

Læs blog nummer to om de seks generelle tendenser indenfor lager- og logistikløsninger. Denne gang handler det om yderligere...

Read More
Hvad er IT-afdelingens fremtidige rolle?

Hvad er IT-afdelingens fremtidige rolle?

IT har altid været en kritisk del af enhver organisations processer og infrastruktur. Men i takt med at nutidens medarbejdere er blevet udstyret med...

Read More
Fremtidens lagerløsninger del 1: (Leverings)tid er penge

Fremtidens lagerløsninger del 1: (Leverings)tid er penge

Læs første blog af to, hvor vi gennemgår de seks vigtigste globale tendenser indenfor lager- og logistikløsninger. Denne første blog handler om...

Read More