Nyhedsarkiv

3 min. læsetid

Overblik over HCI-løsninger – og større valgfrihed til infrastrukturen

04. november 2019

Hyperkonvergeret infrastruktur

For et par år siden dukkede en ny arkitektonisk mulighed op blandt it-løsninger, nemlig HCI. Den hyperkonvergerede infrastruktur accelererede hurtigere, end nogen kunne have forudset. Det er i dag populært at kigge mod HCI, når man skal udskifte sin infrastruktur. Hos HPE har der altid været et stort fokus på at kunne hjælpe kunden bedst muligt, og med en vifte af muligheder kan de skræddersy løsninger, der dækker kundens behov uden at gå på kompromis med hverken simpliciteten eller fleksibiliteten – også når valget falder på en HCI-løsning.

HCI – mere end én løsning 

For nogen kan HCI måske lyde som en ensartet løsning, men for HPE har det været vigtigt, at alle løsninger kan tilpasses alle kunder. For at vælge den rette HCI-løsning får du her et overordnet indblik i hele vores HCI-portefølje og HCI-partnerskaber.


SimpliVity 

SimpliVity samler server, storage, backup, WAN-optimering m.m. i én enhed med én fælles administrationssoftware på toppen. Virksomheder, der ønsker simpel administration af infrastrukturen uden at gå på kompromis med ydeevnen, kan opnå bedst mulig SLA og opnå store besparelser med en HPE SimpliVity-løsning. 

Backup involverer traditionelt et kompromis. Hyppige backups betyder normalt forstyrrelser i produktionsmiljøet og dermed dårlig performance, hvilket fører til en stærkt forringet brugeroplevelse. Men på den anden side kan du heller ikke genskabe data, som du ikke har taget backup af. Optimalt ville du kunne genskabe en hvilken som helst fil eller database på et hvilket som helst tidspunkt. 

De fleste danske virksomheder tager kun daglige backups, mens de fulde backups sker i weekenden, og de differentielle backups i hverdagen. Med den backup-strategi risikerer du, når uheldet er ude at miste op til en hel dags arbejde. 

HPE SimpliVity tænker backup på en ny måde, som ikke involverer store diskbelastninger. SimpliVity deduplikerer alle VM data og laver øjeblikkelige sikkerhedskopier, som ikke påvirker din infrastrukturs ydeevne. Den deduplikerede storage giver dig mulighed for at lagre langt flere sikkerhedskopier, og den kan øjeblikkeligt tages i drift.

SimpliVity garanterer at kunne genskabe 1TB VM fra din backup inden for et minut. 

Nimble Storage dHCI

Nimble dHCI er en ny kategori inden for HCI-løsninger, som tilbyder en høj grad af skalering, fleksibilitet og simplicitet. Løsningen giver mulighed for at skalere komponenterne uafhængigt af hinanden, men tilbyder samme enkle installation og administration som traditionel HCI. Der er flere use cases til at benytte denne leveringsmodel; det kunne f.eks. være udfordringer med licensering på applikationer såsom Oracle og SQL, der licenseres per core. dHCI er en leverancemodel, der primært handler om at levere en færdig løsning på en velbeskrevet måde og med en enkel tilgang til den daglige administration.

VMware vSAN

vSAN er en softwaredefineret storageløsning fra VMware, der samler direct-attached storage i storage pools på tværs af et VMware vSphere Cluster og laver et distribueret shared data store. HPE tilbyder Ready-nodes til brug for en vSAN løsning, der simplificerer både installation og administration, så man ikke skal bekymre sig ved fremtidige opdateringer. Denne nøglefærdige løsning fra HPE er prækonfigureret og testet, så du kan få det meste ud af denne virtualiserede storage løsning.

Microsoft Azure Stack HCI

HPE’s løsning til Microsoft Azure Stack HCI giver mulighed for en prækonfigureret og testet løsning. Samarbejdet er baseret på HPE ProLiant servere og komponenter, der er optimeret og valideret til Windows Server Datacenter’s Storage Spaces Direct. Løsningen benytter lokale drev som bliver virtualiseret, og den tilbydes som en software defineret storage-løsning. 

Nutanix på HPE

I foråret 2019 blev det annonceret, at HPE og Nutanix indgik et samarbejde. Nutanix har længe været lillebroren på HCI-markedet, men ved at tilbyde Nutanix på Proliant og Apollo servere tilbydes denne nicheløsning nu til flere kunder.

Michael Toft
Skrevet af Michael Toft

Udvalgte