Webshop
kontakt-ikon

Kundeservice

Reklamér eller fejlmeld produkter, skade på leverance eller få support til vores webshop med mere.
Kontakt kundeservice
telefon-ikon

Kom i kontakt med en medarbejder

Kom nemt i kontakt med os enten på telefon, e-mail eller besøg os på vores adresse.
Kontakt os

Nyhedsarkiv

2 min. læsetid

Køber du originale eller uoriginale forbrugsstoffer?

25. november 2020

Untitled design (4)

Uanset om du køber originale eller uoriginale forbrugsstoffer til virksomhedens printere, vil Codeex gerne hjælpe dig med at skabe et overblik over forskellen. Måske har du oplevet det, at din printer bliver ved med at melde en ukendt fejl? Så kan det være, fordi du bruger en uoriginal toner eller blækpatron. Dette kan forekomme, hvis din printer kommer fra en bestemt producent og toneren fra en anden producent. Sammenhængen mellem printeren og tilhørende toner/blækpatron har stor betydning for printresultatet. Hvis du vil optimere kvaliteten af dit print, så er det vigtigt, at printeren og toner og blækpatronen kommer fra samme producent, da de fungerer bedst sammen.

Printer og printertonerDe fleste vil ikke fortryde at benytte originale toner efter de har prøvet det, fremfor uoriginale, da det optimerer kvaliteten på mange forskellige parametre. Ved uoriginale toner kan billederne falme over tid og især, hvis de udsættes for sollys. Forestil dig, at du skal læse en tekst, men fordi du har benyttet uoriginale toner, så er teksten blevet sløret og kan næsten ikke læses. Det kan give unødvendige frustrationer og forsinke dine arbejdsopgaver. Det kunne også være, hvis du ønsker at sælge et produkt gennem en brochure, men pga. den uoriginale toner i printeren, så er billedet ikke ligeså pænt, som det kunne have været med originale toner.

Prøv vores Toner guide

Vi giver dig de 5 vigtigste forskelle mellem originale og uoriginale forbrugsstoffer

  1. Printkvalitet: Her følger pris med kvalitet, så hvis du køber en uoriginal toner, vil kvaliteten af printet være dårligere end hvis du køber en original toner. Prisen er ofte højere, men det er kvaliteten også.

  2. Sundhedsrisici: Originale forbrugsstoffer gennemgår en proces, hvor kvaliteten testes. De overholder derfor ISO-standarder (sikrer et godt printerresultat), hvilket uoriginale toner ikke gør. Uoriginale toner kan lække, hvilket kan forårsage udskillelse af skadelige kemikalier. Derudover kan uoriginale toner medføre papirstop og sågar driftsstop.
     
  3. Miljø: De fleste printerproducenter tager imod tomme tonere og blækpatroner for at genanvende dem.

  4. Social ansvarlighed: Brother med til at reducere affaldsmængden og sikrer dermed et lavere CO2-aftryk. F.eks. doneres et beløb for hver returneret toner eller blækpatron til miljøorganisationen Cool Earth, hvilket hidtil har resulteret i bevarelse af 20.000 hektar regnskov.

    Når du returnerer dine tomme originale tonere og blækpatroner, bidrager du til den cirkulære økonomi og bevarelse af jobs i Europa.

  5. At spotte et uoriginalt produkt: Hvis der er stavefejl på emballagen eller den er af af dårlig kvalitet, så kan det være et tegn på en uoriginal toner eller blækpatron. Med en QR-læser app kan du scanne det holografiske sikkerhedsmærkat for at se om toneren eller blækpatronen er original.

Du kan se et eksempel på et originalt holografisk sikkerhedsmærkat her:

Mrkat

Hvis du vil vide mere om print og de forskelle der kan være på forbrugsstoffer eller har du spørgsmål og er blevet nysgerrig på mere, så er du velkommen til at kontakte os.

Prøv vores Toner guide

Udvalgte