Webshop
kontakt-ikon

Kundeservice

Reklamér eller fejlmeld produkter, skade på leverance eller få support til vores webshop med mere.
Kontakt kundeservice
telefon-ikon

Kom i kontakt med en medarbejder

Kom nemt i kontakt med os enten på telefon, e-mail eller besøg os på vores adresse.
Kontakt os

Nyhedsarkiv

2 min. læsetid

Optimer administrative opgaver med en simpel App

07. januar 2021

Blogpost om MobiSolutions service (1)

Hvor meget tid bruger din virksomhed på administrative opgaver? Højst sandsynligt meget. MobiSolutions er en simpel App, som giver mulighed for at strukturere og effektivisere din virksomheds administrative opgaver. Samtidig vil App'en med sikkerhed sørge for, at der forekommer færre fejl, da alt foregår digitalt.

Nemt at arbejde udenfor kontoret
MobiSolutions fungerer problemfrit på både WiFi og 4G og er derfor uafhængigt af hjemmenetværket. Dermed bliver det nemmere for dine medarbejdere, når de er på farten, da de ikke skal tilkoble sig et nyt netværk hver gang, men blot kan benytte 4G.

Online og offline
Få mulighed for at udføre arbejdsopgaver offline såvel som online. Hvis der er problemer med WiFi eller 4G, vil de arbejdsopgaver der udføres offline, blive synkroniseret ligeså snart den mobile enhed går online igen, så ingen data går tabt.

 

App'en kan benyttes udenfor kontoret

 

Spar tid
Din virksomheds administrative medarbejdere sparer tid, da de andre medarbejdere selv kan skrive informationer ind i App'en. MobiSolutions er særligt god til at registrere opgaver, fravær, noter, lagerbeholdning, kalender, fakturaer og har også en punch in/out funktion.

Derudover kan medarbejderen hente nye arbejdsopgaver direkte fra App'en, og kørselstiden tilbage på arbejdspladsen spares. 

Vi har udarbejdet forskellige brochurer, hvor du kan læse mere om digitalisering af arbejdsprocesser.

Hent materiale her


Hvis du gerne vil have et nemt og simpelt system til administrative opgaver gennem håndterminaler eller ønsker at udskifte dit allerede eksisterende system, forbi du bruger de gamle Windows mobile håndterminaler, så er dette helt klart noget du kan bruge i din virksomhed.

Codeex tilbyder en færdig løsning, som nemt kan integreres til dit ERP-system. Brugerplatformen på den mobile enhed er utrolig nem og intuitiv at bruge og den leveres i flere sprog.

Løsningen er nem at konfigurere, så medarbejderen kun præsenteres for de funktioner, som han/hun skal bruge på den mobile enhed.

3 forskellige abonnementer at vælge imellem 
Codeex kan tilbyde 3 forskellige abonnementer, som er: Starter, Basic, Premium, der har en lav fast ydelse pr. måned. Som et tilvalg er der mulighed for at opgradere abonnementet, så det også inkluderer en håndscanner.

Vil du gerne have et redskab, der giver et overblik over din virksomheds administrative data? Og med overblikket gør samarbejdet på tværs af medarbejderne lettere? Så download vores guide, som beskriver løsningen.

 

Hent materiale her

 

Hvis du er interesseret i at høre mere eller har spørgsmål til MobiSolutions, så er du velkommen til at kontakte os. 

Johnny Nørgaard
Skrevet af Johnny Nørgaard

Johnny har bred ekspertise indenfor stregkode- og logistikløsninger, og kan hjælpe med afdækning af forskellige behov samt tilbudsgivning. Du kan kontakte Johnny på telefon 40 10 99 57 eller mail: jn@codeex.dk.

Udvalgte