Nyhedsarkiv

2 min. læsetid

Online trusler du skal være opmærksom på i coronatiden

22. september 2020

onlinetrusler_blog

Er du en af dem, der igen er blevet bedt om at arbejde hjemmefra? Har du så tænkt over de online trusler der kan være ved at benytte dit hjemmenetværk? Det er forskelligt fra person til person hvilken enhed der benyttes. Nogle bruger deres egen computer og logger ind på deres arbejdsplads gennem en VPN-forbindelse, og andre bruger deres arbejdscomputer, som nogle gange også benyttes til personlige formål.

Vi har samlet nogle punkter med nogle gode råd til, hvordan du kan sikre dig mod online trusler, når du arbejder hjemmefra. 

1. Øg sikkerhedsniveauet med en god adgangskode

Det er godt, at have en adgangskode, der ikke er lige til højrebenet. En sikker adgangskode skal min. være på tolv tegn, som skal bestå af tal, bogstaver og specialtegn - undgå personlige oplysninger, så det ikke bliver let at gætte din adgangskode.

Du har nok som mange andre, koder til forskellige konti. Det siger nok sig selv, men det anbefales at bruge mere komplicerede adgangskoder til følsomme konti og omvendt mindre komplicerede koder til midlertidige konti.

Læs her hvordan du kan sikre dine applikationer


2. E-mail sikkerhed

Hvis du sidder derhjemme og bruger din arbejdscomputer til privat brug også, så skal du være meget opmærksom på de e-mails du modtager. Falske e-mails er en nem måde for hackeren, at lokke dine personlige eller virksomhedsoplysninger ud af dig. E-mailen kan indeholde et link til en webbutik med gode tilbud eller banken, der skriver de mangler nogle personlige oplysninger fra dig. Du kan så blive fristet til at opgive kreditoplysninger eller andre følsomme oplysninger, som hackeren er ude efter. 

Så tjek igennem en ekstra gang om e-mailen er for "good to be true". Du kan også læse mere om e-mail sikkerhed her.


blogpost_onlinetrusler-1


3. Beskyttelse af 
operativsystemet

Vi ved du kender det - de irriterende pop up meddelelser om systemopdateringer, som Windows operativsystemet sender. Opdateringerne skal mindske sikkerhedsproblemerne i dit operativsystem og forebygge sikkerhedstrusler. Ofte er der mange der ignorerer disse opdateringer, og det gør de er mere ubeskyttede, når et angreb opstår. Derfor er det rigtig vigtigt, at holde dit operativsystem sikkert og opdateret.

4. Når du benytter Wi-Fi-netværk

Vi bruger Wi-Fi ofte hver dag, når vi sidder og arbejder. Men mange ved ikke, at disse adgangspunkter nogle gange er farlige, fordi brugeroplysninger kan afsløres igennem dem. Hvis du skal arbejde hjemmefra, og overvejer at sætte dig ned på den lokale cafe der tilbyder Wi-Fi, for at få en lidt mere alsidig arbejdsdag, så tænk over hvilke hjemmesider du besøger. Det er ikke hensigtsmæssigt at besøge følsomme sider, såsom din netbank, SKAT eller kommunen m.m., og du bør heller ikke koble dig på arbejdspladsens netværk via ukendte Wi-Fi-forbindelser.

Hvis du ønsker rådgivning om hvordan du kan sikre dine enheder mod online trusler, så er du velkommen til at tage fat i os på 76 71 00 00.

Kilde: https://www.computerworld.dk/partner/131420/ansattes-opmaerksomhed-paa-online-trusler-i-coronatiden-7-gode-raad 

Philip Neubert
Skrevet af Philip Neubert

Philip har solid ekspertise indenfor en bred vifte af it-løsninger og produkter, og kan hjælpe med rådgivning, afdækning af forskellige behov samt tilbudsgivning. Du kan kontakte Philip på telefon 93 94 98 00 eller mail: pn@codeex.dk.

Udvalgte