2 min read

IT-udstyr til en fleksibel, effektiv, sikker og ergonomisk arbejdsdag

Featured Image

”Modern worplace” eller ”den hybride arbejdsplads” er to lidt diffuse begreber. Men uanset handler det om fuld fokus på at give sine medarbejdere de bedste forudsætninger for en fleksibel, effektiv og IT-sikker hverdag - uden belastningsskader. I det følgende kigger vi nærmere på, hvad der skal til for at opfylde medarbejdernes behov og dermed øge fastholdelsen, arbejdsglæden og effektiviteten. Samt på hvilke risici, virksomhederne skal være opmærksomme på.


Efter Covid er ønsket - og for især de unges vedkommende kravet - om at kunne arbejde både på kontoret, derhjemme og på farten steget. Medarbejderne ønsker forsat fleksibilitet i deres hverdag, virksomhederne ser fastholdelsesmulighederne samt besparelsesmulighederne i det deraf mindre behov for dyre kvadratmeter til kontorpladser.


Udfordring 1: Endpoint-security - overalt!

Udfordringen ved medarbejdere der arbejder hjemmefra er ofte at holde medarbejdernes data og datatrafik sikre. Netværket er ofte medarbejdernes eget, og en central overvågning og opdatering af alle clienter kompliceres, når medarbejderne ikke er på samme netværk. Løsningen kan blandt andet være at vælge bærbare med ekstra indbyggede aktive og passive sikkerhedsfeatures som fx HP G8-serien. Det er desuden vigtigt at være opmærksom på, at hjemmekontorernes printere i stigende grad bliver angrebet af ransomware.


Udfordring 2: Ergonomi der giver færre sygedage

I starten af Corona hvor alle troede at fast hjemmearbejde kun var for en kort periode, kunne de fleste stille sig tilfredse med en bærbar på skødet i sofaen. Efterhånden som perspektivet med hjemmearbejde blev mere langsigtet, indtog fladskærme med indbygget dock og videokamera hjemmekontorerne.

eBook: Skærme der er til at holde ud at se på

HubSpot Video

 

Næste ønske til hjemmearbejdspladsen er i mange tilfælde ergonomisk korrekte tastaturer og mus. Dels for at hæve effektiviteten for opgaver der kræver mange klip, dels for at reducere sygemeldinger på grund af seneskedehindebetændelse, musealbue, karpannal-syndrom og spændingshovedpiner. Her er især RollerMouse tastaturer og mus effektive, da den centralt placerede "mousebar" helt eliminerer behovet for igen og igen at skulle række ud efter en traditionel mus.

Lige nu er det muligt at prøve udstyr fra RollerMouse gratis i 14 dage.

video_rollermouseUdfordring 3: Lad andre stå for  netværkssikkerhed og opdateringer

Du har sikkert hørt om computer-as-a-service, hvor man lejer medarbejdernes bærbare for en fast månedlig ydelse. Med ”arbejdsplads-as-a-service” går Codeex sammen med Fujitsu skridt videre.

”Arbejdsplads-as-a-service” er et koncept, hvor du betaler et fast månedligt beløb for hver medarbejders IT-setup; dvs. bærbar/stationær, printer og VPN samt alle arbejds- og sikkerhedsprogrammer, (dansk) support, landsdækkende udkørende reparation samt udrulning og automatisk opdatering af Exchange Online, MS Teams, One Drive for Business, Device Management, Office 365 apps (Cord, Excel, PPT, Access, etc.) samt Microsoft M365 Protection og Windows Virtual Desktop med Azure.

Fordelen er mange for både medarbejdere og virksomhed; medarbejderne får optimal hardware, skal ikke selv bøvle med opdateringer og behøver ikke bekymre sig om IT-sikkerhed. Alt styres fra centralt hold og helt automatisk. Virksomhedens IT-afdeling slipper for en lang række drift- og supportopgaver og får dermed mere tid til udvikling og optimering af virksomhedens IT-infrastruktur. Se intro-videoen til arbejdsplads-as-a-a-service herunder eller læs mere om arbejdsplads-as-a-service her.

HubSpot Video


Vil du vide mere om, hvordan du tilbyder en effektiv, fleksibel, sikker og ergonomisk korrekt arbejdsplads?


Du er altid velkommen til at kontakte vores ekspert i valg af hardware og sikkerhed Charlotte Fredsgaard på cf@codeex.dk eller 70 44 49 77.

I vores nyhedsbrev skriver vi løbende om fleksibilitet og sikkerhedsløsninger på alle niveauer. Vil du holde dig opdateret på de nyeste muligheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her - eller følg os på Linkedin.

Få mere viden og inspiration her

To skærme som er værd at se på

I Codeex følger vi en lang række ledende hardware-blogs og deres testresultater. Dette input har vi kombineret med vores eksperters og kunders...

Read More

Hvad bliver lager- og logistikbranchens næste IT-revolution?

De største og mest fremsynede aktører anvender allerede i dag IoT, AI og Blockchain. Men hvad bliver den næste teknologirevolution i lager- og...

Read More

Sådan tilbyder du fuld fleksibilitet

Efter 2-3 år med hjemmearbejde har mange fået åbnet øjnene for, at arbejdslivet kan struktureres på mere fleksible måder, uden at give køb på...

Read More