2 min read

Medarbejderne vil have fleksibilitet – men hvad er ”fleksibilitet”?

Featured Image

Kolleger og medarbejdere der pludselig tager orlov eller siger op uden at have et andet job, bliver mere og mere normalt. Nogle gør det for at få en pause fra hamsterhjulet, andre for at skabe sig et helt nyt arbejdsliv. Fælles for alle er, at 2-3 år med hjemmearbejde har åbnet øjnene for, at arbejdslivet kan struktureres på mere fleksible måder. Men hvad er ”fleksibilitet” i arbejdslivet helt konkret. Og hvordan tilbyder man det som virksomhed?

I løbet af de seneste to år har ansatte over hele verden tilpasset sig en livsstil uden fast arbejdssted og forventer nu fleksibilitet både med hensyn til arbejdssted og arbejdstid. Derfor er virksomheder som ønsker at fastholde og tiltrække dygtige medarbejdere nød til at tilbyde to eller tre faste hjemmearbejdsdage (mindst!) samt at bryde fri af tanken om, at arbejdstiden er 8 til 16 eller 9 til 17.

I undersøgelsen ’The State of Hybrid Work Report 2022’ fra Owl Labs deltog 2.000 personer fra i Norden, heraf 500 fra Danmark.

36 procent af arbejdstagerne i Danmark ville sige nej tak til jobs uden fleksible arbejdstider, mens 29 procent af de adspurgte ville sige nej tak til jobs, hvis de skulle arbejde fuld tid fra virksomhedens kontor.

Helt konkret betyder medarbejdernes ønske om ”fleksibilitet” altså to ting:

1. Frihed til at arbejde hvornår, det passer dem
2. Mulighed for at arbejde hvor, det passer dem


Mand sidder på trappe og arbejder på sin bærbar computer


To ønsker – to udfordringer - for to afdelinger

HR-afdelingen er naturligvis den interne afdeling, som har det største ansvar for at sikre, at virksomheden kan tilbyde den fornødne fleksibilitet. Kontrakter, processer, ledelsesformer og KPI´er skal tilpasses medarbejdere, som slet ikke eller kun delvist møder ind på kontoret i løbet af ugen. Men også en anden intern afdeling bliver udfordret: IT-afdelingen.


Fleksibilitet handler i høj grad om IT

For én ting er at tilbyde fuld datasikkerhed, ergonomisk korrekt indstillet udstyr og lynhurtig service og support, når alle medarbejderne er samlet hver dag på kontoret. Noget helt andet er at sikre det samme, når hovedparten af medarbejderne arbejder hjemme, på farten, i udlandet eller hos kunderne. Det har de globale IT-leverandører for længe siden indset og har derfor hver især udviklet løsninger, som de promoverer massivt. Løsningerne inkluderer blandt andet bærbare med ekstra høj endpoint security, skærme og tastaturer som reducerer tasteskader og hovedpine, diverse data backup løsninger samt fleksible service- og supportløsninger.

Med andre ord er det ikke løsninger og muligheder, man som IT-ansvarlig mangler. Udfordringen er snarere, hvilken hardware, hvilken software, backup og support-løsning, man bør vælge.


Kvinde arbejder hjemmefra og har laptop sat til docking skærm fra Philips

Vi anbefaler ...

Svaret kan naturligvis variere fra situation til situation. Men ud fra vores tekniske indsigt og vores kunders feedback kommer her en række produkter og løsninger, som vil hjælpe de fleste til en mere effektiv, ergonomisk og datasikker hverdag.  HP Lifebook bærbare, skærme fra Philips, tastaturer fra RollerMouse, netværkssikkerhed fra Cisco og data backup fra Acronis.

Klik på linksene herover for at se hvorfor.


Mere viden og inspiration til fremtidens arbejdsplads?

Vil du holde dig opdateret om fremtidens IT-løsninger, så tilmeld dig vores nyhedsbrev her. Eller følg os på linkedin.

Du er også altid velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende snak om, hvordan du og din virksomhed får den bedst mulige support, udvikling og sikkerhed.Kelvin Christensen

Business Development Manager

Netværk samt service og support.

Telefon: 76 71 00 00
Mail: kc@codeex.dk

Få mere viden og inspiration her

HPE SimpliVity - forudsigelig ydeevne og økonomi

Der er mange gode grunde til at kigge nærmere på HPE SimpliVity, hvis din virksomhed overvejer en HCI løsning. Blandt andet stabil ydeevne og...

Read More

3 store administrative gevinster ved digitaliseret lagerstyring

I denne uges blog om lager- og logistikløsninger kan du læse om tre store administrative gevinster, som digital lagerstyring kan sikre stort set alle...

Read More

Digital Trends har kåret årets bedste bærbar

Digital Trends er verdens største uafhængige teknologimedie. Målet er at hjælpe forbrugerne til at finde og vælge de bedste IT-produkter og...

Read More