Skip to the main content.
Webshop

2 min read

Maksimal vækst og IT-sikkerhed - uden en IT-afdeling

Featured Image

DANTECH er en virksomhed med store ambitioner og vækstplaner. Derfor skal virksomhedens IT-infrastruktur være umiddelbart skalerbar i forhold til nye kunder, antal brugere og fysiske lokationer. Samtidig har DANTECH behov for maksimal IT-sikkerhed samt et ønske om udelukkende at fokusere sine ressourcer på vækst. Se hvilken IT-løsning, DANTECH valgte – og hvorfor.

Udfordringen ved at have sin egen IT-mand eller sin egen IT-afdeling er, at der altid vil være områder, hvor selv de mest erfarne og bedst uddannede medarbejdere kommer til kort. Simpelthen fordi teknologikompleksiteten er for høj og opgaverne for mange.

DANTECs krav om maksimal fleksibilitet og IT-sikkerhed kombineret med ønsket om at kunne fokusere 100 % på at skabe vækst gjorde udlicitering af IT-funktionen til et oplagt valg for DANTECH.


”En drift- og supportaftale for hele virksomhedens IT setup gør, at vi kan fokusere 100 % på udvikling og vækst."

Kristina Joensen, CEO, DANTECH


klar til at rykke i skyen


IT-infrastruktur klar til vækst

Især for vækstvirksomheder er det vigtigt at sikre, at netværk, server/storageløsninger, hardware, firewall osv. har optimal kompatibilitet. Har virksomheden ingen usædvanlige behov eller krav, bør man vælge standardiserede teknologier med en centraliseret administration samt sikre, at software- og hardwarekompatibiliteten er i orden. Det kan lyde som en relativt simpel opgave, men der kræves stadig mange specialistkompetencer for at overskue markedet og vælge den rette løsning.

I forhold til virksomhedens storage- og serverløsning er en lejeløsning ofte den både mest fleksible og kosteffektive vej at gå. For med en lejeløsning slipper man for uforudsete udgifter til udskiftning eller vedligehold af hardware. Samtidig slipper man for de tidskrævende og altid ubelejlige vedligeholdelsesopgaver. Sidst men ikke mindst vil den digitale og fysiske sikkerhed ofte også være bedre.

Derfor valgte DANTECH at udlicitere opbygning og vedligehold af IT-infrastrukturen samt virksomhedens storage- og serverløsning.Maksimal IT-sikkerhed på alle parametre

Generelt bør fokus være på effektive firewalls og Virtual Private Network (VPN), avanceret adgangskontrol, kryptering og regelmæssige sikkerhedsopdateringer samt back-up. Sidst men ikke mindst er løbende og struktureret patchning afgørende.

Fordi DANTECHs succes bygger på en række beskyttede patenter og processer har virksomheden desuden behov for at etablere fysisk separeret back-up, ekstra endpoint-security samt en disaster recovery plan.

Også dette var en opgave som typisk ville varetages bedst af en partner med specialistkompetencer og stor erfaring på alle områder. Kun meget store virksomheder og IT-afdelinger ville have disse kompetencer.


ingen søvnløse nætter med it-afdeling-as-a-service


DANTECH får IT-afdeling-as-a-Service

Codeex leverer rådgivning, netværk, drift- og support til en lang række danske SMV´er, både som hel- og delløsninger.”Fælles for vores drift- og supportkunder er, at de ønsker adgang til dybe ekspertiser indenfor IT-sikkerhed, udvikling og vedligehold af IT-infrastruktur, server/storage samt daglig support – uden at skulle investere i én eller flere fastansatte medarbejdere.

Typisk koster en fuld service-, sikkerheds- og supportaftale under 1.000 kr. pr bruger pr måned på en fast aftale. For dette får vores kunder fuld adgang til CIO-kompetencer og hurtigt svar på dagligdagens support-spørgmål. Samt – ikke mindst - vished for optimal drift, support og IT-sikkerhed og et stabilt budget.”


Rasmus Bang, partner i Codeex Solutions.

Hos Codeex får vi adgang til alle nødvendige kompetencer og én fast kontaktperson. Samtidig bliver vi prioriteret og serviceret på et niveau, som vi aldrig ville blive hos en af de store leverandører”, slutter Kristina Joensen.

Se flere drift- og supportcases her – eller hent eBogen ”IT-chefens quickguide til et lettere liv”.

Download quickguiden her

Få mere viden og inspiration her

Cisco HyperFlex: Skalerbarhed og effektivitet med minimalt forbrug

Cisco HyperFlex: Skalerbarhed og effektivitet med minimalt forbrug

I en tid hvor data er konge, og virksomheder konstant søger efter måder at optimere deres it-infrastruktur på, bliver Cisco HyperFlex rost for sin...

Read More
Hvorfor er HP Wolf Security den bedste sikkerhedsløsning?

Hvorfor er HP Wolf Security den bedste sikkerhedsløsning?

HP Wolf Security er HP´s bud på en sikkerhedsløsning til at beskytte alle dele af organisationers digitale miljøer mod en bred vifte af cybertrusler,...

Read More
Hvad er Fortinet? Og hvad er fordelene?

Hvad er Fortinet? Og hvad er fordelene?

Fortinet er en af verdens førende leverandører på netværksområdet. Specialet er udvikling og implementering af avancerede sikkerhedsløsninger, der...

Read More