2 min read

Ikke-overflyttede MS Office-licenser ophører 30. juni

Featured Image

I starten af 2022 ændrede Microsoft for første gang i 10 år Microsoft priser og vilkår for alle MS-licenser. Det betyder, at alle Microsoft-produkter gradvist skal overflyttes til MS NCE-platformen. Har man ikke gjort dette inden 30. juni, ophører licenserne og virksomhedens office-programmer fungerer ikke længere. Læs mere om hvorfor og hvordan i bloggen her. 

NCE betyder New Customer Experience og er Microsofts nye licensplatform. Den nye platform tilbyder både et bedre overblik over virksomhedens aktive og ubrugte licenser samt en langt mere overskuelig og transparent afregning.

Hvorfor ændrer Microsoft på tingene?

Indtil nu har der været et hav af muligheder for at købe sine Microsoft-licenser, som for mange it-partnere og brugere har været forvirrende. Hver mulighed for at købe en Microsoft-licens havde sin egne betingelser, regler og prisstruktur. Det var mildest sagt svært at finde rundt i, derfor bliver vilkår og prisstruktur nu forenklet og samlet i NCE-platformen.


Hvilke Microsoft-produkter drejer det sig om?

Microsoft NCE betyder nye priser og vilkår for:

  • MS 365 Business Basic
  • MS 365 Business Premium
  • Office 365 E1
  • Office 365 E3
  • Office 365 E5
  • MS 365 E3

Overgangen til NCE gælder for alle sædebaserede licenser, uanset om der afregnes direkte hos Microsoft eller via en en Cloud Service Provider. Og alle licenserne og programmer ophører med at fungere efter 30. juni, hvis aftalerne ikke er flyttet til MS NCE.

De næste løsninger som skal overflyttes til NCE er Dynamics 365, Windows 365 og Power Platform. Så snart datoer, vilkår og priser bliver offentliggjort, informerer vi mere om dette.


Færre muligheder for at fortryde

Fremover har man syv dage til at fortryde et køb. Herefter fanger bordet, og man kan ikke længere nedgradere eller fortryde. Man kan først foretage ændringer, når aftalen udløber – uanset om det er om en måned eller om et år. Det er med andre ord vigtigt at vælge rigtigt fra starten – specielt ved indgåelse af årsaftaler. Derfor anbefaler vi at få gennemgået jeres Microsoft-licenser sammen med en it-partner for at få overblik over, hvad I reelt har behov for.


Hvad er fordelene?

  • Købsoplevelsen bliver forenklet og mere strømlinet
  • Det bliver nemmere at opgradere til Premium-licenser (fx fra Microsoft 365 Business til Enterprise)
  • Man får mulighed for at købe måned-til-måned abonnementer og få maksimal fleksibilitet …
  • … alternativt kan man spare penge og undgå prisstigninger, hvis man binder sig 1-3 år.

Hvad sker der, hvis man intet gør?

Forholder man sig ikke til MS NCE, så flytter Microsoft automatisk alle nuværende aftaler til en standardløsning. Desuden vil alle virksomhedens legacy-licenser ophøre med at fungere pr. 1. juli 2022.


Ring eller skriv til eksperten

Vi hjælper gerne både nye og eksisterende kunder med at få overblik og få flyttet alle licenser før 30 juni.

Få mere viden og inspiration her

Øget effektivitet med truckterminaler og truckscannere

Royal Unibrew er Danmarks næststørste bryggeri. Hver eneste dag året rundt, bevæger 3.000 paller drikkevarer sig igennem Royal Unibrews lager på vej...

Read More

Skal du vælge printer i 2022? Se det overraskende valg her

Jo. Selvfølgelig er finansieringsmuligheder, printkvalitet, pris på forbrugsstoffer og serviceaftaler samt printerløsningens samlede TCO stadig...

Read More

Fejlfri og hurtig lagertælling er mulig!

Vidste du, at lageroptællingen for årets lagerstatus ikke nødvendigvis skal foretages på ét bestemt tidspunkt på året? Faktisk kan man helt selv...

Read More