2 min read

Hvilken bærbar skal man vælge? Få 5 tips til tjeklisten her

Featured Image

Den bedste bærbare er ikke den samme for designeren, talknuseren eller office-troldkvinden. Behovene er simpelthen for forskellige. Der er dog en række centrale funktioner og specs, man altid bør tjekke, før man vælger nye bærbare til kollegerne. I denne uges blog får 5 tips til tjeklisten - plus et vigtigt råd om sikkerhed.


Nogle tips kan være vigtigere end andre

Herunder følger de fem punkter. Vær opmærksom på, at afhængigt af brugernes behov, vil nogle punkter betyde mere for end andre.

  1. Storage – tidligere var det kapaciteten for hard drivet, man kiggede på. Nu er den optimale løsning kombinationen af et hard drive og en SSD, så man får både lagerkapaciteten fra det traditionelle hard drive samt hastigheden fra en moderne SSD. Derfor anbefaler vi en SSD med minimum 256 GB og et sekundært hard drive på mindst 1TB. Flere af de nyeste topmodeller kører nu de endnu hurtigere NVMe SSD´s, men sålænge den bærbare tilbyder en moderne SSD-løsning, er de allerfleste brugere særdeles godt dækket ind.

  2. Batterilevetid – alle ved det, men vi siger det lige alligevel: Den opgivne batterilevetid for en bærbare er vejledende. Den reelle batterilevetid afhænger i høj grad af, om man streamer meget, kører grafiske programmer, kæmpe regneark eller up- og downloader store filer ofte. Et godt tip er at kigge efter, hvor mange milliampere (mAh) eller Watt-timer (Wh) batteriet tilbyder. Jo højere tal, jo længere levetid. Et andet tip er kigge efter en bærbar med mulighed for lynladning: Ikke noget man har brug for i hverdagen, men når behovet opstår, bliver brugerne glade for det!

  3. USB Type C – minimum to indgange eller flere. Der findes flere typer USB C ports, vores anbefaling er Thunderbolt 4, primært pga. muligheden for at overføre op til 40 giga-bits i sekundet. Desuden giver Thunderbolt mulighed for hurtigere opladning samt for at tilslutte flere 4K skærme eller en skærm med hele 8K til den bærbare.

  4. LTE, Wi-Fi eller Ethernet? – Wi-Fi forbindelse til nettet er passende for langt de fleste brugere. Udkørende sælgere, teknikere og håndværksfolk som ofte skifter lokation og ikke kan være sikre på hele tiden at have adgang til et netværk, har dog brug for en bærbar med egen internetopkobling via LTE (og et SIM-kort). Er brugere ramt af ustabil adgang til Wi-Fi på kontoret eller derhjemme, bør man tjekke om den bærbare har ethernet-adgang. Tidligere var det standard, men med udbredelsen af Wi-Fi ser vi flere og flere bærbare uden ethernet-adgang.

  5. Netværkskort – internethastigheden afhænger selvfølgelig i høj grad også af routerens kapacitet, signalets styrke osv. Men derfor bør man alligevel altid sikre sig, at den bærbares netværkskort kan klare mindst 4G og helst 5G, da denne standard bliver mere og mere udbredt.

hvilken-baerbar-skal-man-vaelge-5-tips

Husk også end point security

Efterhånden som virksomhedernes beskyttelse af netværk og data er blevet stærkere, er de IT-kriminelle begyndt at kigge efter andre indgang for deres virusangreb og malware. Her er medarbejdere, som arbejder hjemme eller på farten og dermed ikke er dækket af virksomhedens sikkerhedsforanstaltninger oplagte mål.

Derfor bør man også overveje, hvilke fysiske sikkerhedsforanstaltninger en bærbar bør tilbyde. Et absolut minimum bør være et ePrivacy Filter som udelukker ubudne øjne på toget eller i flyet. Vi anbefaler desuden at kigge nærmere på end-point-security løsninger med udgangspunkt i Zero Trust-princippet som fx SureStart, SureClick og automatisk gendannelse hvis operativsystemet inficeres samt login via scanning af venemønsteret i brugerens håndflade eller via ansigtskendelse.


Data-backup utilgængelig for hackere og ransomware

Udover maksimal end-point-security bør man kigge nærmere på de software-løsninger, som øger datasikkerheden, når medarbejderne arbejder væk fra kontoret. Her anbefaler vi især data back-up løsninger som Acronis samt Dell EMC Cyber Recovery, primært pga. det sikkerhedsmæssige niveau som kan opnås relativt billigt og uden de store implementationsprocesser eller påvirkning af brugernes hverdag.


hvilken-baerbar-skal-man-vaelge-b-og-o-god-lydMere hjælp til at vælge

Vil du være sikker på at få næste uges tips om hardware og sikkerhedsløsninger med mere, så tilmeld dig vores nyhedsbrev her- eller følg os på linkedin.

Du er selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte vores Sales Manager Charlotte Fredsgaard på cf@codeex.dk eller på 76 71 00 00 for en uforpligtende snak om dine behov og muligheder.

Få mere viden og inspiration her

Øget effektivitet med truckterminaler og truckscannere

Royal Unibrew er Danmarks næststørste bryggeri. Hver eneste dag året rundt, bevæger 3.000 paller drikkevarer sig igennem Royal Unibrews lager på vej...

Read More

Skal du vælge printer i 2022? Se det overraskende valg her

Jo. Selvfølgelig er finansieringsmuligheder, printkvalitet, pris på forbrugsstoffer og serviceaftaler samt printerløsningens samlede TCO stadig...

Read More

Fejlfri og hurtig lagertælling er mulig!

Vidste du, at lageroptællingen for årets lagerstatus ikke nødvendigvis skal foretages på ét bestemt tidspunkt på året? Faktisk kan man helt selv...

Read More