Nyhedsarkiv

2 min. læsetid

Har du en god arbejdsstilling på kontoret?

12. august 2020

Blogpost_contour_arbejdsstation

Det er vigtigt med et godt arbejdsmiljø og her spiller støj og indeklima en rolle, men også din arbejdsstilling. Arbejdstilling kan du selv nemt og overskueligt ændre, uden du skal blande dine kollegaer eller ledelse ind i det. Vi vil gerne give dig nogle gode råd til, hvordan du undgår dårlige vaner der medfører belastning, spændinger og skader på arbejdet.

6 gode råd til en bedre kontorplads


1. Stolen
Sid med begge fødder på gulvet, med en vinkel på minimum 90 grader i fodled, knæled og hofteled. Det er vigtigt, at du har en stol, der kan justeres i højden og tilpasse dig, så den giver god støtte til ryggen. 

2. Skærmen
Skærmens øverste kant bør være i højde med dine øjne. Skærmen bør stå en armslængde fra dit ansigt. Så når du har sat dig godt tilrette i stolen, kan du blot strække armen mod skærmen med hånden knyttet, så finder du din optimale afstand til skærmen.

3. Bordet
Om du står eller sidder, bør dine arme hvile på bordet. Dine albuer skal kunne hvile i 90 grader på skrivebordet. Det er også meget godt, at have et hæve/sænkebord, så du kan variere din arbejdsstilling fra siddende til stående. 


contour-blogpost-goderåd


4. Tastatur og mus
Sørg for at tastaturet er så langt inde på bordet, så dine underarme kan hvile på bordet. Find et tastatur, som er lavt og smalt, så du slipper for at anstrenge håndled og arme. Et tastatur, der tilbyder negativ vinkel, så du minimerer belastningen af fingre og håndryg mest muligt. 

5. Belysningen
Belysningen må gerne være justerbar og skal placeres så den ikke blænder. 

6. Variation og bevægelse i hverdagen
Variation er vigtigt. Sid ikke mere end 45 min. i samme position, så bevæg dig, flyt dit tastatur lidt eller sæt dig et andet sted.

Læs mere om ergonomiske computerudstyr her

Ny_Udgave_med_Farver

Som du kan se på ovenstående billede, så finder du det gode arbejdsområde ved at placere albuerne inde ved din krop. Alt hvad du kan nå med hænderne herfra ligger også i det gode arbejdsområde. I det gule område kan du ligge arbejdsredskaber, som du ikke bruger så ofte. I det røde arbejdsområde bør du ikke have arbejdsredskaber liggende, men f.eks. lamper, planter eller andet.

Er du interesseret i at høre mere om redskaber, der kan hjælpe dig med at skabe en bedre arbejdstilling, så tag endelig kontakt til mig. 

Charlotte Fredsgaard
Skrevet af Charlotte Fredsgaard

Charlotte har bred ekspertise indenfor diverse it-løsninger og produkter, og kan hjælpe med afdækning af forskellige behov samt tilbudsgivning. Du kan kontakte Charlotte på telefon 27 60 65 61 eller mail: cf@codeex.dk.

Udvalgte