1 min read

Fremtidens arbejdsplads rummer fire generationer

Featured Image

Fremtidens medarbejdere er ikke længere knyttet til den nærliggende geografi. Udfordringen er i stedet at finde og fastholde talenter, uanset hvor de findes og uafhængigt af alder, køn, kulturel baggrund og holdninger. Læs om, hvordan du tiltrækker og fastholder fremtidens medarbejdere.

Design din arbejdsplads til mangfoldighed

Nutidens arbejdsgivere mærkere det allerede. Og tendensen bliver kun stærkere i fremtiden: Fire afgørende paradigmeskift er i gang med at ændre måden hvorpå fremtidens arbejdspladser skal designes.


1. Flere seniorer på arbejdspladserne.

I takt med at pensionsgrænser og levealderen stiger, vil vi se flere og flere seniorer over 65 på arbejdsmarkedet. De skal arbejde sammen med nyuddannede på 20, småbørnsforældre i 30´erne og teenageforældre i 40´erne. Det kræver, at der tages hensyn til meget forskellige måder at tænke en hverdag og et arbejdsmiljø på. Både i forhold til dagsrytmer, ergonomi og teknologi.


Yngre og ældre på arbejdsmarkedet


2. Lighed på arbejdspladsen.

Også på vores arbejdspladser vil forventningerne til implementering af kønsneutrale designløsninger stige. Fokus vil især være på inkluderende arbejdsmiljøer, fx i forhold til køn, religion og spisevaner.


3. Mere plads og ro til de introverte.

Overordnet set taler man om personlighedstyper: introverte og ekstroverte. Der er selvfølgelig gradbøjninger af begge typer, men tiden hvor de fysiske rammer udelukkende byder på åbne kontormiljøer bør være overstået. Fremtidens arbejdspladser skal også tage hensyn til de introvertes behov.


den moderne arbejdsplads er også mobil


4. Always-on arbejdslivet.

Uanset om vi arbejder med rutinemæssigt med faste opgaver, kreativt i et ustabilt flow, som konsulenter, freelancere har vi stort set alle vænnet os til, at vi skal have uhindret adgang til alle filer, systemer og procedurer, uanset hvor i verden vi er – uden at gå på kompromis med IT-sikkerheden. Derfor er valg og kombination af hardware, datastorage, netværksløsninger og sikkerhedssystemer afgørende. For samtidig med de øgede krav til fleksibilitet stiger også risikoen for at virksomhedens IT-sikkerhed kompromitteres. Du kan læse mere om vores forslag til ergonomisk korrekte skærme og tastaturer samt hvilke bærbare, printere og netværk vi anbefaler som de mest IT-sikre her.Flere ideer til en bedre hverdag

Vil du være sikker på at få næste uges tips til en mere sikker, effektiv og fleksibel arbejdsplads, så tilmeld dig vores nyhedsbrev her - eller følg os på linkedin.

Du er selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte vores Business Development Manager Mads Kruse Sørensen på mks@codeex.dk eller på 76 71 00 00.

Få mere viden og inspiration her

To skærme som er værd at se på

I Codeex følger vi en lang række ledende hardware-blogs og deres testresultater. Dette input har vi kombineret med vores eksperters og kunders...

Read More

Hvad bliver lager- og logistikbranchens næste IT-revolution?

De største og mest fremsynede aktører anvender allerede i dag IoT, AI og Blockchain. Men hvad bliver den næste teknologirevolution i lager- og...

Read More

Sådan tilbyder du fuld fleksibilitet

Efter 2-3 år med hjemmearbejde har mange fået åbnet øjnene for, at arbejdslivet kan struktureres på mere fleksible måder, uden at give køb på...

Read More