Skip to the main content.

1 min read

Er din patching systematiseret eller tilfældig?

Featured Image

Alle IT-ansvarlige ved, at systematisk patching er vigtig for både IT-sikkerheden, maksimal oppetid og minimalt bøvl for organisationen. Alligevel har de færreste IT-afdelinger mulighed for at prioritere systematisk patching af netværk, drivere og hardware. Her er vores bud på en løsning af denne ekstremt vigtige opgave.

Overvej at bruge automatiserede patching-tjenester som overvåger, administrerer og implementerer patches på dine vegne. Der findes en række muligheder på nettet, men du kan også vælge en partner som sørger for valg og administration af denne type løsning.

En anden mulighed er at outsource patchadministration til en partner. Det giver et tættere samarbejde om muligheder og specifikke behov.


find en god partner at outsource til


Begge løsninger har det til fælles, at der frigøres interne ressourcer og at den løbende arbejdsbyrde for IT-afdelingen reduceres. Desuden bliver vedlighold af virksomhedens IT-infrastruktur mere effektiv, da organisationen ikke behøver kompetencer på alle områder men i stedet kan lade partneren eller leverandøren om at vælge teknologier samt stå for implementering og alle opdateringer.

Vælger man at lade en eksterne partner sørge  for kontinuerlig og systematiseret patch management, høster man med det samme en masse gevinster:Fire fordele ved ekstern patch management:

 • Forbedret sikkerhed
  Sårbarheder mod IT-angreb i software og operativsystemer elimineres, så snart de opdages. Dermed mindskes risikoen for skader på virksomhedens relationer og omdømme med kunder og samarbejdspartnere i tilfælde af et cyber-angreb.

 • Reduceret nedetid og risiko for datatab
  Nedetid, netværksproblemer og datatab undgås, dermed øges medarbejdernes effektivitet og generelle tilfredshed. Men man undgår også samtidig risikoen for erstatningskrav og bøder i tilfælde af brud på datasikkerheden, da patch management sikrer fuld compliance ift. diverse lovkrav som fx GDPR.

outsourcing giver færre bekymringer og mere tid

 • Mere tid til udviklingsopgaver
  En IT-ansvarlig eller IT-afdeling som ikke længere skal vurdere og implementere nye patches får mere tid til at fokusere på udviklingsopgaver, der skaber direkte værdi for virksomheden og dens kunder.

 • Mere effektiv IT-drift i hverdagen
  Kontinuerlig og systematiske opdateringer og patches forhindrer kompatibilitetsproblemer mellem hardware, software og forskellige generationer.

Du kan læse mere om outsourcing af patchning og andre IT-opgaver i "IT-chefens quickguide til et lettere liv".Vil du have et bud på optimal patching og IT-drift?

Vil du have et bud på, hvordan du øger din virksomhed IT-sikkerhed og medarbejdernes effektivitet, så kontakt salgsdirektør Frederik Bentler for en uforpligtende snak om den mest (kost)effektive løsning for din virksomhed.

Vil du have flere tips til optimal indkøb af hardware og drift af din virksomheds IT-afdeling, så tilmeld dig vores nyhedsbrev, følg os på linkedin eller læs mere om Codeex drift- og supportaftaler her.

Få mere viden og inspiration her

Se hvilke fordele lejet storage giver

Se hvilke fordele lejet storage giver

Ved at leje sig ind i en storage- og serverløsning, undgår man uforudsete udgifter til udskiftning og vedligeholdelse af hardware. Samtidig slipper...

Read More
Hvad er IT-afdelingens største udfordring i 2024?

Hvad er IT-afdelingens største udfordring i 2024?

IT-afdelingens rolle er ikke længere "kun" at levere grundlaget for virksomhedens drift og services. Betydningen for medarbejdernes trivsel,...

Read More
Brugt IT-udstyr er penge værd

Brugt IT-udstyr er penge værd

Systematisk udskiftning af IT-udstyr styrkter både datasikkerheden, CSR-regnskabet og økonomiafdelingen. Læs mere om fordelene, og hvordan du opnår...

Read More