Nyhedsarkiv

3 min. læsetid

Beskyt dine følsomme data, når de er i bevægelse

14. oktober 2020

blog_zybersafe_vs1

Har du taget aktivt stilling til kryptering af dine data? Hvis ikke, kan du gå ud fra de IKKE er beskyttet. Vidste du, at dine dataforbindelser oftest ikke er beskyttet og at du som virksomhed selv skal sørge for, at data ikke er kompromitterbare, når de sendes.

Når data ”rejser” rundt i verden, via fiberforbindelser,
satellitter mv., sker denne rejse som udgangspunkt ubeskyttet


Virksomheden har selv ansvaret for datasikkerhed, når det "tranporteres" og det er f.eks. ikke virksomhedens fiberleverandør, der har ansvaret - uanset om det ligger på en server, er på vej fra en filial til en anden eller på vej til en medarbejder uden for huset.

Alle virksomheder er godt klar over, at egne data skal beskyttes og det kan gå så grueligt galt, hvis virksomhederne ikke har styr på it-sikkerheden. Mange virksomheder synes også, at det kan være en jungle at navigere rundt i, da vi lever i en digital tid, som udvikler sig hele tiden og det samme gør hackerne.

Hvorfor skal vi beskytte data i transport?

Alle virksomheder har følsomme data eller systemer, som skal beskyttes. Mange virksomheder har også allerede tænkt på sikkerheden, så hvad er den underliggende årsag til, at vi skal beskytte data, som er i bevægelse? Risikoen for cyberkriminalitet er høj og antallet af målrettede angreb er stigende. Cyberkriminelle og hackere benytter sig nu i højere grad af målrettede tiltag, der efterstræber at stjæle dine følsomme data, med henblik på at kunne udnytte dem. 

Zybersafe - Mikkel_Ad1På grund af covid-19, står hele verden i en ny situation og det har åbnet op for nye måder hackere kan trænge ind til vores følsomme data, da virksomheder/medarbejdere arbejder på en ny måde. Hackerne udnytter denne forvirrende tid vi alle gennemgår og vi må også bare erkende, at de er dygtige og at de deler deres viden med hinanden. Så hvis det er nemmere at stjæle data, der er i bevægelse, så er det der de slår til og det er her, du kan forvente et angreb. 

Hvordan kan du beskytte dine data i bevægelse?

Zybersafe er en dansk teknologivirksomhed, der er specialiseret i udvikling af hardware krypteringsløsninger og tilbyder markedets nemmeste, hurtigste og sikreste løsning. Zybersafe fokuserer på design af sikkerhedsprodukter, der sikrer den stærkest mulige beskyttelse af data i bevægelse. 

blog_zybersafe_vs3

En såkaldt hardwarekrypteringsboks er et dedikeret hardwareudstyr, som sættes op mellem routeren og WAN-nettet. Fordelen ved disse bokse er, at de typisk ikke kræver konfiguration, da nøgle-håndteringen allerede ligger indbygget indeni løsningen.

Løsningen er til at overskue, idet konfigureringen gøres ved en enkelt knap. Løsningen er hardware-baseret, som betyder at krypteringen ikke påvirker netværkets ydeevne.

Læs mere om Zybersafes løsninger her

Har du lyst til at høre mere om, hvordan du kan sikre din data, når de er i bevægelse, så er du mere end velkommen til at tage kontakte os.

Charlotte Fredsgaard
Skrevet af Charlotte Fredsgaard

Charlotte har bred ekspertise indenfor diverse it-løsninger og produkter, og kan hjælpe med afdækning af forskellige behov samt tilbudsgivning. Du kan kontakte Charlotte på telefon 27 60 65 61 eller mail: cf@codeex.dk.

Udvalgte