2 min read

5 gode råd og en anbefaling af printere sikret mod IT-kriminalitet

Featured Image

De allerfleste virksomheder har en vis grad af sikkerhedspolitikker og -tiltag, der beskytter medarbejdernes computere mod hackere og ransomware. Men de færreste tænker på, at printerne også konstant er på nettet og dermed tilgængelige for IT-kriminalitet. Her får du de fem vigtigste sikkerhedsråd samt vores anbefaling til markedets sikreste printere.

Ifølge Quocircas Global Print Securitys Landscape 2020-rapport, så har 11% af de undersøgte virksomheder oplevet sikkerhedsbrud gennem printerudskrivning. Derudover oplevede 59% mindst ét datatab på deres printer indenfor de sidste 12 måneder.

5 vigtige sikkerhedsråd

 1. Kryptering
  Kryptering sikrer, at data bliver beskyttet mod hacking ved afsendelse, overførsel, og modtagelse af printdata.

 2. TLS
  Transport Layer Security er en sikkerhedsprotokol, der yderligere krypterer printdata under overførslen. Det øger dokumentsikkerheden, hvis du har fjernbrugere eller udskriver via skyen og beskytter mod f.eks. aflytning.

 3. Protokoller
  Protokoller er procedurer, som bestemmer hvilke data, der udveksles mellem f.eks. computere og printere. Protokoller hjælper dig med at deaktivere porte og protokoller, der ikke er i brug. Dermed reduceres antallet af indgange hackere kan få adgang til.

 4. Pull-print
  Med pull-print bliver dokumentet først frigivet til print, når afsenderen har givet sig til kende ved printeren. Dermed mindskes risikoen for, at fortrolige informationer ligger uafhentet hen eller havner i de forkerte hænder.

 5. IP-blokering
  IP-blokering sikrer, at printeren kun accepterer forbindelse fra specifikke IP-adresser. Dermed undgår du, at IP-adresser der ikke er godkendt, får adgang til din printserver.

Markedets sikreste printere

Vi sælger hvert år tusindvis af printere til både SMV´er, enterprisekunder og mindre virksomheder. Blandt de mest kosteffektive og stabile printere anbefaler vi printere fra EPSON, Brother og HP. Er det primære kriterie for virksomhedens næste printere sikkerhed, anbefaler vi, at du først og fremmest kigger nærmere på printere fra HP. Her får du som standard blandt andet:

Sikker opstart med firmwaregodkendelse
Validerer firmwaren som original HP-kode ved opstart af enheden. Hvis der opdages noget unormalt, genstarter enheden i en sikker genoprettelsestilstand.

Automatiske firmwareopdateringer
Denne funktion, der er aktiveret som standard, beskytter dig mod de nyeste trusler ved at sikre, at printerens firmware altid er opdateret til den nyeste version.

Unik adgangskode
Alle printere har en forudindstillet adgangskode, der forhindrer hackere i at få adgang til printerens indstillinger med en standardadgangskode.

Skrivebeskyttet hukommelse
Forhindrer hackere i at indsætte skadelig kode, mens printeren kører.

Print-patroner du kan stole på
Med chips, firmware og emballage, der ikke kan manipuleres, er sikkerheden for originale HP-patroner en integreret del af hvert trin i design, forsyningskæden og produktionsprocessen.

Læs mere om HP Wolf Pro Security for Print her

Mulighed for yderligere Enterprise sikkerhed

HP´s enterprise printere forsvarer dit netværk med lag efter lag af passiv og aktiv Wolf Security. Bl.a. via en selvreparerende BIOS, overvågning af al netværksaktivitet, memory check før opstart samt whitelisting baseret på millarder af data.

Læs mere om HP Wolf Enterprise Security for print her

Sikre bærbare, øjenvenlige skærme og ergonomisk hverdag

Udover stabile og sikre printere har medarbejderne også brug for sikre bærbare og effektiv backup af alle data for at sikre sig mod IT-kriminalitet. Du kan læse om vores anbefalinger samt om de mest øjenvenlige skærme og ergonomisk korrekte tastaturer på vores side om udstyr til den fleksible arbejdsplads her.

Mere viden og inspiration til fremtidens arbejdsplads?

Vil du holde dig opdateret om fremtidens IT-løsninger, så tilmeld dig vores nyhedsbrev her. Eller følg os på linkedin.

Du er også altid velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende snak om, hvilken hardware og sikkerhedsløsning, der vil være den bedste for din virksomhed.

Få mere viden og inspiration her

To skærme som er værd at se på

I Codeex følger vi en lang række ledende hardware-blogs og deres testresultater. Dette input har vi kombineret med vores eksperters og kunders...

Read More

Hvad bliver lager- og logistikbranchens næste IT-revolution?

De største og mest fremsynede aktører anvender allerede i dag IoT, AI og Blockchain. Men hvad bliver den næste teknologirevolution i lager- og...

Read More

Sådan tilbyder du fuld fleksibilitet

Efter 2-3 år med hjemmearbejde har mange fået åbnet øjnene for, at arbejdslivet kan struktureres på mere fleksible måder, uden at give køb på...

Read More