2 min read

4 vigtige punkter for virksomhedens IT-infrastruktur

Featured Image

Designet af en virksomheds it-infrastruktur er afgørende for, at medarbejderne kan arbejde effektivt, at kunderne får den bedst mulige service og at virksomheden kan udvile sig ubesværet. Her følger en kort gennemgang over de fire områder, som virksomhedens ledere og IT-ansvarlige bør forholde sig strategisk og praktisk til.

Designet af en virksomheds IT-infrastruktur bør ikke kun være et anliggende for de IT-ansvarlige. CEO, CFO, produktansvarlige, sælgere og marketing bør også involveres. Simpelthen fordi designet af virksomhedens IT-infrastruktur er afgørende for fx muligheden for automatisering af faktureringsprocesser og andre forretningskritiske processer, produktudviklingsmuligheder, lagerstyring og kundeservice, datatræk, webshop og CRM-muligheder samt administrative og sælgeres mobile muligheder.

Det er vigtigt at have alle med 

Hvad der er den rigtige løsning varierer naturligvis fra branche til branche og fra virksomhed til virksomhed. Men der er fire områder, som enhver organisation bør overveje:


IT-sikkerhed

Virksomheders it-infrastruktur skal designes med henblik på at beskytte sensitive data mod cyberangreb og datatab.

Fokus bør især være på implementering af effektive firewalls og Virtual Private Network (VPN), at beskytte information med adgangskontrol og kryptering, og at have regelmæssige sikkerhedsopdateringer og back-ups i tilfælde af en katastrofe. Sidst men ikke mindst er løbende og struktureret patchning afgørende.


Stabilt og fleksibelt netværk

Virksomhedens netværk skal være i stand til at håndtere medarbejdere på farten, derhjemme og på kontoret lige effektivt og stabilt. Samtidig skal netværket være gearet til virksomhedens planlagte vækst.

Fokus bør især være på valg af netværksudstyr med en høj grad af fleksibilitet og skalerbarhed, samt at designe et netværk med en arkitektur, der er tilpasset til fremtidig vækst.

der er mange aspekter at inkludere


Driftssikkerhed

Som nævnt ovenfor skal virksomhedens netværk køre uafbrudt, da nedbrud i it-infrastrukturen kan have alvorlige konsekvenser for virksomhedens drift. Man bør derfor også overveje redundante komponenter i IT-infrastrukturen i form af backup-servere og strømforsyninger samt at implementere monitoring- og overvågningssystemer for at opfange fejl og trusler hurtigt.

I forhold til virksomhedens storage- og serverløsning kraftigt overveje en lejeløsning. Derved slipper man for uforudsete udgifter til udskifting eller vedligehold af hardware. Samtidig slipper man for de tidskrævende og altid ubelejlige vedligeholdelsesopgaver. Sidst men ikke mindst vil den digitale og fysiske sikkerhed ofte også være bedre.

Læs mere om fordelene ved en lejet server/storageløsning her.


Kompatibilitet – nu og i fremtiden

Især for vækstvirksomheder er det vigtigt at sikre, at netværk, server/storageløsninger, hardware, firewall osv osv har optimal kompabitilitet. Har virksomheden ingen usædvanlige behov eller krav, bør man vælge standardiserede teknologier med en centraliseret administration samt sikre, at software- og hardwarekompatibiliteten er i orden.

Man bør i denne sammenhæng se nøje på, om der findes udbydere som kan levere alle de nødvendige netværks-, soft- og hardwareløsninger. Ved at vælge en ”totalleverandør” som fx Cisco sikrer man sig optimal integration – både i forhold til omkostninger og teknisk implementering.

Codeex kan samle alle tråde


Få et bud på din virksomheds IT-infrastruktur

Vil du have et bud på en IT-infrastruktur der sikrer medarbejdernes effektivitet, kunderne optimal service og virksomhedens vækstmuligheder? Så kontakt salgsdirektør Frederik Bentler for en uforpligtende snak om den mest (kost)effektive løsning for din virksomhed.

Vil du have flere værdifulde tips og input til din virksomheds IT-drift, så tilmeld dig vores nyhedsbrev eller følg os på linkedin.

Få mere viden og inspiration her

To skærme som er værd at se på

I Codeex følger vi en lang række ledende hardware-blogs og deres testresultater. Dette input har vi kombineret med vores eksperters og kunders...

Read More

Hvad bliver lager- og logistikbranchens næste IT-revolution?

De største og mest fremsynede aktører anvender allerede i dag IoT, AI og Blockchain. Men hvad bliver den næste teknologirevolution i lager- og...

Read More

Sådan tilbyder du fuld fleksibilitet

Efter 2-3 år med hjemmearbejde har mange fået åbnet øjnene for, at arbejdslivet kan struktureres på mere fleksible måder, uden at give køb på...

Read More